Jump to content
Българският форум за музиканти

найлонови струни


Redefine

Recommended Posts

търся си някви струни за класическата китара. досега си взимах саварец, ама нещо или са ги развалили, или просто последния път съм попаднал на кофти комплект. споделете какво с оптимално качество може да се земе до 20 лв и откъде!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

На мен лично (въпреки че отдавна не наблягам на класическата чак толкоз) ми харесват Galli. Мисля че в Малкия ЦУМ ги имаше. Но тъй като отдавна не съм ходил там нямам представа дали още ги има.

:unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами преди си бях взел едни от словакия, не знам дали тука някъде ги има - La Bella беше марката ама са супер. 2-3 години свирих с тях, продадох класическата и ся тоя дет я купи още свири с тях :unsure: така че ако видиш такива зимай и не мисли

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И да!Ако наистина се спреш на Гали, за които съм чувал се готини мнения и няма в малкия ЦУМ, потърси и при Краси, което е близо да зала Универсиада...Успех :guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвал съм доста неща, но за сега La Bella ме устройват напълно. Страхотен звук вадят! :violin: :unsure: В момента съм с La Blella 820 flamenco strings, свирих и с 900 golden superior, ама 820 са по-добри! Вече почти 9 месеца съм с тях и нищо им няма, дори най-честото протъркване на 2-ро прагче 4-та го няма :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

La Bella определено са една от най-добрите марки струни за всички видове китари. присъединявам се към другите, които ти ги препоръчват. имат хубав тон и са с дълъг живот, което е хубаво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам едно въпросче на тема струни за акустични китари. Не разбирам от такива китари особено, от струни за тях още по-малко.

 

Ходих на няколко концерта изцяло с акустични китари и ми направи впечатление звукът който изкарват - трудно ми е да го опиша, но някак си все едно че слушам пиано - отчетлив, ярък звук и в същото време много плътен.

 

Ясно ми е, че е зависи от звукоизвличането, от материали от които са направени китарите, от струните, от акустиката в залата и т.н., но имам следният въпрос - има ли някакви струни примерно тези Ла Белла, които да съживят моята акустична китара или колкото и добри струни да сложа, звукоизвличането и китарата ще си останат основно фактори.

 

Звучи ми едно такова глухо и сякаш и липсва състейн. Усещането е все едно че струните са пренапрегнати, но може и да се бъркам заради електрическата китара.

 

Ето я и самата китара - нямам никаква идея каква марка е, купих я преди доста години и не си спомям, а не пише никъде:

 

akustichna.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

едно на ръка, че има хубави струни, които ще дадът плътен тон на китарата, но има и друг момент - има концертни струни и такива за упражнение. концертните както може да се разбере от името са направени за едно свирене - дават перфектен звук веднага след като ги сложиш, задържат го до 10-15 часа свирене, след това умират - звучат ужасно, закъсват се на третия ден и т.н.

а тези за упражнение са здрави за сметка на звука.

по принцип ако имаш пари най-добрия вариант е всеки ден да сменяш концертни струни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.