Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Такам, първо бих искал да се извиня ако съм сбъркал раздела за темата, но не съм от най-опитните съфорумници :)

Иначе какъв е проблемът - за именния ми ден (преди 9 месеца) се сдобих със слушалки на Скълкенди (Skullcandy Cassete - http://cdn.shopclues.com/images/detailed/171/cassette_black.jpg)

Но с течение на времето успях да прекъсна кабела им ... и сега, понеже съм много скаран с терминологията при аудио-оборудването (знам си само скучните неща, които са ми нужни при китарата) не мога да си намеря подходящ кабел.

Ходих при пичагите от магазина, където продават горепосочените слушалки и те ми казаха по много мил начин да не ги занимавам с простотии :Д Та сега ви моля, драги съфорумници, умиращи от желание да помогнат на един отнесен и сбъркан тийнейджър, да ми помогнете с идентифицирането на кабела, който ми трябва и от къде мога да се сдобия с подобен.

http://static.junkyard.se/Images/Dynamic/Products/Full/32585_04_11.jpg

Това е нужният ми кабел (не го приложих като снимка, защото е с доста голяма резолюция). До колкото виждам е със стандартен 3,5мм стерео жак, който (по някакъв начин, който не ми е особено ясен) се разделя на други 2 стерео жака. И до тук ... а по този начин нищичко не успях да намеря из чичко Гугъл. :(

Това е, което искам да ви помоля! Мерси предварително!

П.С: Ако е нужна още информация, моля чувствайте се свободни да ми кажете :) Мерси отново!

Отговорено

Може би малко тъпо и непрофесионално  ще се изкажа, но ако е ясно къде си го прекъснал (понякога е ясно) не можеш ли да го резнеш там, съответно да направиш нова връзка на жичките. На мен ми се е случвало да се оправям така с кабели. Малко ще се скъси, но надали ще е проблем. После можеш да го маскираш някак отгоре на грозната нова връзка. Поздр.