Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

ЗДравейте, нуждая се от помощ за ремонт на сцепена глава. При смяна на ключове дупките на видиите не са съвпаднали и идиотите са я напънали - съответно дървото се е сцепило. Сцепването не е на цялата глава, а само от едната страна. С Ц200 ли да се пробвам да го залепя и съвет със спринцовка ли да пробвам да го вкарам в цепнатината. Качвам и снимка. 62609_367536273355808_616869234_n.jpg

Отговорено

Първо трябва да разглобиш всичко.

Намираш си стяги и някакви парчета фазер или шпертплат за подложки.

Аз не харесвам С200.По добре някакъв Хенкел за дърво.Спринцовката е добра идея,

Но трябва по дебела игла.Мажеш и стягаш със стягите.

Още докато е стегнато може на мястото за винтовете да сложиш дюбели-разпробиваш с бургия с диаметъра на дюбелите

и ги слагаш.Да не са много стегнати да не я отвориш пак цепнатината.Дюбелите да са с такъв диаметър,че да се скрият

под плочката на ключовете.

След това изрязваш излишното,пробиваш дупки малко по малки от винтовете и завиваш.

Успех.

Отговорено

Благодаря, много! - всичко е разглобено и изшкурено, мисля сега - това и после байц и лак, но се чудех как да постъпя с дупките че и старите и новите.... като си видях китарата ми идеше да го убия идиота. затова - не си давайте нещата.

гледах в друга тема че подложиха клечки за зъби и мислех - така, но май с дюбелите е по-добре, а с клечки да запълня там където няма да има винтове, какво ще кажеш?

Отговорено

Ако набиеш клечки в старите дупки,или навиеш винтовете ще има напрежение и пак може да се сцепи,

Ако сложиш дюбели те ще поемат напрежението от винтовете.Задължително остави стягите стегнати като пробиваш за дюбелите и ги слагаш.Махни ги чак като изсъхне всичко.

Отговорено

Гледай дюбелите да не са от по-твърдо от главата дърво.

И Ц200, и Хенкелите са поливинил ацетатни лепила. Ако са пресни и правилно приложени вършат работа. Стягането е много важно.

Отговорено

Мерси хора, днес това ми е задачата - отивам за лепило, байц и лак и се надявам да просвирим до края на седмицата - такъв е плана :D ще пусна снимки като е готова.Още веднъж мерси, Lyubohar!!!

Отговорено

Дюбелите ще направят допълнително напрежение, когато навиеш видиите, според мен не е препоръчително!

Аз такива дупки ги запълвам, като си направя с нож конусовидни клинове от парче чам, може да намажеш клина с лепило и леко да го чукнеш в дупката, чама е меко дърво и ще обере кухините в дупката.

Но първо трябва да залепиш цепнатината и то с качествено лепило.

После с малка бургия примерно 1мм. дупчиш и после видията!

Отговорено

С конусовидни клинчета става когато няма нищо сцепено и клина да е напречно на сцепено,или на жилите.

В случая има сцепено и клинчетата може да отворят пукнатината.

Ненужните дупки може да запълниш с автокит напр.Ако нямаш може дървен прах да забъркаш с каноконлит.

Може да ползваш малка отвертка за шпакличка.Трябва да се действа бързо и по малко.

А за винтовете които ще ползваш дупките да са с половин милиметър по малки от диаметъра на винта.

И няма много да ги затягаш-внимателно.