fuzzy_lumpkin Публикувано Май 25, 2013 Публикувано Май 25, 2013 Здравейте, имам един въпрос (надявам се, че тук е мястото, където да попитам). Имам кабел на Roland MIDI към USB и искам да свържа синтезатора (Yamaha) към PC-то. Само че след свързването (използвам Cubase) се появява едно голямо забавяне в сигнала от натискането на клавиша, до произвеждането му в програмата. Става въпрос за около секунда разстояние. Въпроса ми е - имате ли представа защо се получава така и как мога да го оправя, понеже не вярвам че това е от кабела - ако има забавяне да е от порядъка на милисекунда, а не толкова колкото е при мен. Благодаря предварително ! Поздрави. Цитирай
НиколайGK Отговорено Май 25, 2013 Отговорено Май 25, 2013 Получава се латенция... Доколкото знам, ако сложиш Asio4ALL, положението ще се подобри Цитирай
Telerig Отговорено Май 26, 2013 Отговорено Май 26, 2013 (Редактирано) Аз също мисля, че кабела няма общо с латенцията. Най вероятно проблема е в настройване драйвера на звуковата карта. В кюбейс има директен достъп до там от Devices/Device Setup/Vst audiosystem/control panel. Редактирано Май 26, 2013 от Telerig 1 Цитирай
Recommended Posts