npace Публикувано Август 22, 2006 Публикувано Август 22, 2006 (Редактирано) Демек от четвъртък до вторник. Въпросът ми е дали струни на акустична китара ще раждясат... мисля, че са .11 или .12, има ли нужда да се екипирам със специални струни? Редактирано Август 22, 2006 от npace Цитирай
Marmot Отговорено Август 22, 2006 Отговорено Август 22, 2006 Много вероятно Ама да не ти пука и без това ще свириш с мръсни ръце по плажа Цитирай
npace Отговорено Август 22, 2006 Автор Отговорено Август 22, 2006 е те да ръждясват де, но дали ще се скъсат? за ръжда ми е през оная работа, и без това след това ще ги сменям. ама на морето няма от къде Цитирай
stratocaster Отговорено Август 22, 2006 Отговорено Август 22, 2006 вземи 1 резервен комплект и си готов Цитирай
npace Отговорено Август 22, 2006 Автор Отговорено Август 22, 2006 малко офф ама утре си я взимам фендерка CD60 (мисля, че беше 60 ) за 250 лева от магазина... по ирония на съдбата това са ми последните пари и нямам за резервни струни как да е просто ще внимавам да не свиря прекалено грубо - аз копам като невидел китара . благодаря за отзивите! Цитирай
Tannen Отговорено Август 23, 2006 Отговорено Август 23, 2006 Ако скъсаш струна пиши ми да ти дам ако си във Варна де Само първа струна нямам, така че нея си я пази Сигурен ли си че тоя фендър е с 12ки? Много дебели ми се струват за китара фабрично производство. Ама не бери грижа и 12ки имам Цитирай
Rooster Отговорено Август 23, 2006 Отговорено Август 23, 2006 не е хубаво да свириш с ръждясали струно, по- бързо се износват прагчетата. Ще ти кажа аз какво правя: винаги преди и след свирене с парцал забърсвам струните една по една да падне всичко каквото има по тях. След свирене с памуче или някаква мека материя ги мажиш със смазка. По музикалните магазини я има, но ако не ти се занимава течния парафин върщи идеална работа, а струва стотинки и се намира във всяка аптека. Имал съм случаи да не хващам акустичната или електрическата китара по цял месец, но след като съм намазал струните с течен парафин ръжда не се хваща Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 23, 2006 Отговорено Август 23, 2006 Добре де, тоя парафин не влиза ли в оплетката на дебелите струни? Цитирай
PlamenM Отговорено Август 23, 2006 Отговорено Август 23, 2006 (Редактирано) Преживях една седмица с акустична китара (Ибанец) на плажа мажейки китарата ( и себе си ) с кокосово масло ( 2 лв кутийката). Определено запази струните, а и самото тяло от изсъхване от слънце...аз не съм специалист - обаче при мен това работи Струните бяха GHS 0.11 Редактирано Август 23, 2006 от PlamenM Цитирай
Rooster Отговорено Август 23, 2006 Отговорено Август 23, 2006 ами предполагам, че влиза в оплетките на струните, но той е течен и не се втърдява. Единствения недостатък е, че е мазен и преди свирене трябва да се забърше, защото полепват всякакви боклуци по него. При мен забърсване преди и след свирене както и мазане ми е станало навик и отнема не повече от минута -две. Цитирай
MDFk Отговорено Август 23, 2006 Отговорено Август 23, 2006 При мен забърсване преди и след свирене както и мазане ми е станало навик и отнема не повече от минута -две. Това е един чудесен съвет, и аз правя така, обикновено с кожена кърпичка за очила. Само че ако го направиш с обикновена носна кърпа(суха нартюрлих ) ще видиш мръсотията която я има - не че може би не го знаеш, ама аз да си кажа все пак.. Цитирай
Recommended Posts