Jump to content
Българският форум за музиканти

Дали ще ръждясат?


npace

Recommended Posts

Демек от четвъртък до вторник. Въпросът ми е дали струни на акустична китара ще раждясат... мисля, че са .11 или .12, има ли нужда да се екипирам със специални струни?

 

:)

Редактирано от npace
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е те да ръждясват де, но дали ще се скъсат? за ръжда ми е през оная работа, и без това след това ще ги сменям. ама на морето няма от къде

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

малко офф ама

утре си я взимам фендерка CD60 (мисля, че беше 60 :D ) за 250 лева от магазина... по ирония на съдбата това са ми последните пари и нямам за резервни струни :D

 

как да е просто ще внимавам да не свиря прекалено грубо - аз копам като невидел китара :D. благодаря за отзивите! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако скъсаш струна пиши ми да ти дам :bravo: ако си във Варна де :bravo: Само първа струна нямам, така че нея си я пази :cheers:

Сигурен ли си че тоя фендър е с 12ки? Много дебели ми се струват за китара фабрично производство. Ама не бери грижа и 12ки имам :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не е хубаво да свириш с ръждясали струно, по- бързо се износват прагчетата. Ще ти кажа аз какво правя: винаги преди и след свирене с парцал забърсвам струните една по една да падне всичко каквото има по тях. След свирене с памуче или някаква мека материя ги мажиш със смазка. По музикалните магазини я има, но ако не ти се занимава течния парафин върщи идеална работа, а струва стотинки и се намира във всяка аптека. Имал съм случаи да не хващам акустичната или електрическата китара по цял месец, но след като съм намазал струните с течен парафин ръжда не се хваща :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преживях една седмица с акустична китара (Ибанец) на плажа мажейки китарата ( и себе си ) с кокосово масло ( 2 лв кутийката). Определено запази струните, а и самото тяло от изсъхване от слънце...аз не съм специалист - обаче при мен това работи

Струните бяха GHS 0.11

Редактирано от PlamenM
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами предполагам, че влиза в оплетките на струните, но той е течен и не се втърдява. Единствения недостатък е, че е мазен и преди свирене трябва да се забърше, защото полепват всякакви боклуци по него. При мен забърсване преди и след свирене както и мазане ми е станало навик и отнема не повече от минута -две.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен забърсване преди и след свирене както и мазане ми е станало навик и отнема не повече от минута -две.

Това е един чудесен съвет, и аз правя така, обикновено с кожена кърпичка за очила. Само че ако го направиш с обикновена носна кърпа(суха нартюрлих :P ) ще видиш мръсотията която я има - не че може би не го знаеш, ама аз да си кажа все пак.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.