scarvan Публикувано Май 11, 2013 Публикувано Май 11, 2013 Здравейте , търся мнение на хора които знаят много повече от мен и въпроса ми е : при смяна на крайни лампи ел 34 в глава маршал , може ли да се направи биас , без да сменям предусилвателните лампи ? Или е по-добре всички да се сменят и тогава да се регулира , имайки в предвид , че веднъж правен биас сега ще сложа същите лампи . предложения ? И благодаря . Цитирай
7thString Отговорено Май 11, 2013 Отговорено Май 11, 2013 Биаса няма връзка с предусилвателните лампи. Целта е да се настрои усилвателя така, че крайните лампи да са в правилния си работен режим. По-запознатите ще го обяснят по-добре. И умната, че сме християни и не ни се полагат 40 девственици после Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 11, 2013 Отговорено Май 11, 2013 Bias-ването на крайните лампи се прави на "празен ход", тоест когато няма сигнал по веригата. Дали имаш пре лампи и какви и дали ще ги смениш после няма значение. Може да се направи и с извадени предусилвателни. Можеш да изчетеш 100 тона инфо по темата и да го направиш сам. Ако нямаш опит и се притесняваш можеш да потърсиш и чужда помощ - винаги е най-добре да се направи от човек, който е на ясно какво се случва и как точно се процедира, както и да се вземат необходимите мерки за безопасност. П.П. АМР-ът има ли възможност за Bias? Цитирай
scarvan Отговорено Май 12, 2013 Автор Отговорено Май 12, 2013 (Редактирано) Има , има 3 пина за закачане на мултицет (мисля че така се казва измервателния уред ) и малък потенциометър за отвертка - аз намерих формула за изчисляване на биас , но нямам измервателен уред , нито знам за кои пинове трябва да го закача , може би ще се наложи да се науча , не ми се видя много сложно (без да подценявам труда на специалиститите). Благодаря! Това което разбрах - да мога да си сменя само крайните лампи и после и малките предусилвателни - биас за крайни задължително. със сигурност като за първи път ще ползвам помощ на човек който го е правил , нямам куража да пипам сам Редактирано Май 12, 2013 от scarvan Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Май 12, 2013 Отговорено Май 12, 2013 (Редактирано) http://forum.muzikant.org/topic/62346-ui-aa-oi-bias-point-eia-ee-iaui-n-grade-factor-e-eia-ee-eciaui-nienue-io-oey-enea/?p=458262 http://forum.muzikant.org/topic/62346-ui-aa-oi-bias-point-eia-ee-iaui-n-grade-factor-e-eia-ee-eciaui-nienue-io-oey-enea/?p=475585 Регулирането на преднапрежението изисква повече знания от въртене на отвертка. Освен друго, може да доведе до финансови и здравословни проблеми. Това, което се върти в нета като препоръка е градска легенда. Има много начини за регулиране, за да се получат различни резултати. Най-напред трябва да се знае какъв резултат се търси, после дали може да се постигне, и накрая - да се знае как да се постигне технически. Редактирано Май 12, 2013 от Parni_Valjak 3 Цитирай
scarvan Отговорено Май 12, 2013 Автор Отговорено Май 12, 2013 Точно затова ще посетя професионалист . 1 Цитирай
Recommended Posts