Jump to content
Българският форум за музиканти

смяна на лампи - биас да или не


Recommended Posts

Здравейте , търся мнение на хора които знаят много повече от мен и въпроса ми е : при смяна на крайни лампи ел 34  в глава маршал  ,  може ли да се направи биас , без да сменям  предусилвателните лампи ?

Или е по-добре всички да се сменят и тогава да се регулира , имайки в предвид , че веднъж правен биас   сега ще сложа същите лампи  .

 

предложения ?

 

И благодаря .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Биаса няма връзка с предусилвателните лампи. Целта е да се настрои усилвателя така, че крайните лампи да са в правилния си работен режим. По-запознатите ще го обяснят по-добре. И умната, че сме християни и не ни се полагат 40 девственици после :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Bias-ването на крайните лампи се прави на "празен ход", тоест когато няма сигнал по веригата. Дали имаш пре лампи и какви и дали ще ги смениш после няма значение. Може да се направи и с извадени предусилвателни.

 

Можеш да изчетеш 100 тона инфо по темата и да го направиш сам.

 

Ако нямаш опит и се притесняваш можеш да потърсиш и чужда помощ - винаги е най-добре да се направи от човек, който е на ясно какво се случва и как точно се процедира, както и да се вземат необходимите мерки за безопасност.

 

П.П. АМР-ът има ли възможност за Bias?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Има , има 3 пина за закачане на мултицет (мисля че така се казва измервателния уред ) и малък потенциометър за отвертка - аз намерих формула за изчисляване на биас , но нямам измервателен уред , нито знам за кои пинове трябва да го закача , може би ще се наложи да се науча , не ми се видя много сложно (без да подценявам труда на специалиститите).

 

Благодаря! Това което разбрах - да мога да си сменя само крайните лампи и после и малките предусилвателни - биас за крайни задължително.

 

със сигурност като за първи път ще ползвам помощ на човек който го е правил , нямам куража да пипам сам

Редактирано от scarvan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

http://forum.muzikant.org/topic/62346-ui-aa-oi-bias-point-eia-ee-iaui-n-grade-factor-e-eia-ee-eciaui-nienue-io-oey-enea/?p=458262

http://forum.muzikant.org/topic/62346-ui-aa-oi-bias-point-eia-ee-iaui-n-grade-factor-e-eia-ee-eciaui-nienue-io-oey-enea/?p=475585

 

Регулирането на преднапрежението изисква повече знания от въртене на отвертка. Освен друго, може да доведе до финансови и здравословни проблеми. 

Това, което се върти в нета като препоръка е градска легенда. Има много начини за регулиране, за да се получат различни резултати. Най-напред трябва да се знае какъв резултат се търси, после дали може да се постигне, и накрая - да се знае как да се постигне технически.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.