Jump to content
Българският форум за музиканти

Death Metal


rainroom

Recommended Posts

Аз не съм свирил на Digitech Death Metal, но мисля че това че ти харесва повече от Metal Zone-а на Boss пак се дължи на това, какво се свири :) Защото на повечето места, където пускат семпли на МТ-2-то, те са все в стил хард рок, тук-там някой хеви метъл риф :D Няма бичкии, каквито са семплите на сайта на Digitech. А Metal Zone-а може и по-добре от това, което чух, аз лично не мога да приема дисторжън педал без корекция на гейна, но това е друг въпрос. Тоест...подкрепям мнението, че е по-важно какво и как се свири, пред това с какъв звук се свири. Да не говорим, че когато се свири силно, през мощно кубе/големи колони, многото драйв е по-малко нужен, при ламповата техника - още повече. За пример - вкъщи си свиря на 30 ватовото кубе с 10" говорител с драйв на около 2ч, а на репетиция не го вдигам на повече от 11ч, ама там съм на 100 ватов лампов Roland с 12" говорител :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я кажете според вас (който е използвал) Digitech Deth Metal става ли за блек метъл.Защото му чух демото в саита и единият семпъл беше на тремоло(picking) и звучеше супер.На мен ми звучи по-добро за дет и блек от BOSS MT2 и BOSS MD2.

Ми аз свиря с DeathMetal и мисля, че става и за блек...

Зависи и къф амп ползваш, кфи еквалайзери, кфа китара и кфи струни, къф точно блек искаш да свириш (онези гаражните демота на Бурзум може да ги свириш и без дистер - трябват ти само две тенекии от сирене и някой преял с боб циганин за звуците от китарата)...

При тези високи нива на кривене, които са му наложени фабрично (наистина няма настройка на изкривяването - то винаги е на макс) си свири дота чисто дистерчето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свиря с Диджитек,и според мен този ефект става за почти всички екстремни стилове,включително и блек.Свирил съм с ефектите на БОС,но според мен Диджитек-а ги превъзхожда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз дрънча яко блек в момента и си забивам с Метъл Зон-а. Доста съм доволен от него и ти го перпоръчвам горещо. можеш да изкараш звук от Бурзум през Дарктрон, Емперър до Диму.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Линк към миксче...

записано с X-Vamp, бленда 82-RECTO HI GAIN- с гейн на 50%

не казвам че е еталон за звук,но звучи горе долу тежко и няма бас в микса.

(има леки блек елементи..май)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами Диджи-то гледам не е толкова скъпо (не знам колко са бос-овете ,ама май-са по скъпи) ,а иначе аз си пера ритъм (кадето има) иначе Mayhem...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.