astagator Публикувано Август 18, 2006 Публикувано Август 18, 2006 Здравейте...Имам възможност да купя две колони "Вермона" по 100-150W (не съм съвсем сигурен още не съм ги разглеждал) Искам да ви попитам какъв усилвател ще ми трябва и също така приблизително цената му...Ще ползвам колоните за свирене с бас и тук идва питането подходящи ли са тези колони за свирене с бас? Чух някой доста отрицателни мнения за българските колони...Ако някой е свирил или притежава подобни да сподели впечатления....Е май е това Цитирай
Vlad Отговорено Август 18, 2006 Отговорено Август 18, 2006 Ха-ха, не знам кой набор си, но Вермона не е българска, а източногерманска марка. Имам една 100 ватова такава колона и звучи перфектно. Най-добре е да ги прослушаш - продават се специални дискове за тестване на колони. Успех! Влад п.с. В купувам-продавам преди 1-2 седмици се продаваше бас кубе вермона за 160 лв. /ако не се лъжа/. Цитирай
astagator Отговорено Август 18, 2006 Автор Отговорено Август 18, 2006 (Редактирано) (засрамено човече) Казаха ми, че е българска...Все едно...Какво може да не е наред на една колона и за какво да "внимавам" докато я оглеждам (хич ме няма с техниката...(още едно засрамено човече) ) Мисля, че мога да ги взема и двете за 160 лева...това прави над 200W...малко е множко май като за домашно свирене но ако са качествени както казва Vlad си е далавера...Остава усилвателя за който нямам никаква представа какъв ще е нужен Редактирано Август 18, 2006 от astagator Цитирай
stratocaster Отговорено Август 18, 2006 Отговорено Август 18, 2006 виж сега. това 'над 200 вата' е малко широко понятие. имаш ли идея какво значи 200 вата мощност? по-дорбе да нямаш, защото щеше да си без уши вече това може би е максималната пикова мощност, което силно ме съмнява. едва ли биха издържали на някой сериозен усилвател. трябва да гледаш колко ома са говорителите и съответно да се снабдиш с такъв усилвател после. провери и самите говорители - натисни мембраната навътре - ако хъркат ще трябва да ги пренавиваш - а това си е главоболие или най-малко 20-30 лв на парче. за сега толкоз - ако има нещо питай. обаче колоните просто са морално остарели - ако събереш малко повече парици няма да е грешка да вземеш обертон примерно... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Август 19, 2006 Отговорено Август 19, 2006 Моята стая е някъде 25 може би ?!? Значи 200 вата делим на 25 = 8 ?!? Цитирай
stratocaster Отговорено Август 19, 2006 Отговорено Август 19, 2006 изкривихме темата на офтопик - ако иска някой модератор може да я отдели в отделна рок ман - не гледай какво пише по лъскавите панели на уредбите и усилвателите - и на мойта уредба пише 2 Х 500 вата ама едва ли има пикова мощност повече от 30-40 Цитирай
f1_sound Отговорено Август 24, 2006 Отговорено Август 24, 2006 И мойто мнение е че ако Вермоната не е здухана си звучи прилично А за комшутата всичко е въпрос как ги възпиташ :violin: Цитирай
Recommended Posts