DummTekKa Отговорено Януари 31, 2007 Автор Отговорено Януари 31, 2007 пич тва е доста тъп въпрос при положение че съм ти сложил и снимки , ако не виждаш никаква разлика между 2те хха тва вече е голем проблем Цитирай
stumble Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 Пич, не вярвам, че визуалната разлика е единствена. Нея я схванах....явно напоследък съм станал по-умен! Мисълта ми беше има ли разлика във звука и каква е тя, защото на тарамбука не съм свирил Благодаря ти за отделеното внимание! Цитирай
DummTekKa Отговорено Януари 31, 2007 Автор Отговорено Януари 31, 2007 ми нзм как да ти опиша звуците виш във ютуби или видеогугал мм във некой сайт пиши дарбука дюмбек и там квото се сетиш джембе конга бонгос и така ше видиш и чуеш разликите Цитирай
rinpoche Отговорено Февруари 8, 2007 Отговорено Февруари 8, 2007 Някой има ли песничка със 180 удара в минута? Цитирай
A~l~a~d~i~n Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 Stumble сниимката която си дал е на Джембе! По вапроса за Тарамбуката и Джембето и в двата случая си говорим за хенд-драминг. Какви са разликите: 1.Произхода и употреба им: Джембето е африкански инструмент, Тарамбуката-арабски, единия се употребява в музиката на Южна Африка и в популярните напоследък в Америка драм-съркълз,а другия в ориенталската музика/арабска,турска вкл. българския фолклор и тн/. 2.Тембърът и звукът: При Джембето баса /или този удар който е в центъра/ е по нисък в сравнение със този на Тарамбуката, самия звук е по дълбок и по мек. 3.Материалите и изработката: Тарамбуките най-често са с метален корпус или керамичен,Джембетата са от дърво или пласмаса. 4.Начина на настройване и диаметъра на кожата. 5.Техниките на звукоизвличане: Има разлика между ударите които се използват като при при Джембето така и при Тарамбуката. ------------------------- Аладин Цитирай
DummTekKa Отговорено Февруари 14, 2007 Автор Отговорено Февруари 14, 2007 аххах Аладин се завърна с гръм и трясък хаха Цитирай
aiako Отговорено Февруари 16, 2007 Отговорено Февруари 16, 2007 http://home.zonnet.nl/duoizvorfoto/tarambuka.jpg Ето тази утре си я купувам за 70 лв.Нищо чи за втори път ще пипам тарамбука. :violin: Важното е че ще изнеса съседите. :green: здравей.извинявай,но ми изглеждаш много познат.случайно да не се казваш мони? Не Николай се казвам Цитирай
aiako Отговорено Февруари 16, 2007 Отговорено Февруари 16, 2007 тая мембрана си купих неска няма нищо общо със старите лудница е яко се кефа хаха казаха ми че била ПРО Я кажи от каде я взе и колко пари. Цитирай
DummTekKa Отговорено Февруари 16, 2007 Автор Отговорено Февруари 16, 2007 хаха я кажи ти пя от коя надежда си аз съм от 5 мембраната я взех от един индийски магазин на кирков ..... не мога те ориентрам каде точно на кирков щото там е лудница хах аз като хода до тоз магазин се не го уцелвам от първия път каде е хахха даже един път по тъмно леле 1 х обикалях хаха ии се си викам за другия път ще го намера от първия път и .... . .. . аххах тряя карта компаси ку4е водач Цитирай
aiako Отговорено Февруари 19, 2007 Отговорено Февруари 19, 2007 От първа час.Уча в 74 а ти.(7-ми клас) Цитирай
DummTekKa Отговорено Февруари 20, 2007 Автор Отговорено Февруари 20, 2007 близо до 74 съм аз 5та част ... 15 клас _ Цитирай
A~l~a~d~i~n Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 близо до 74 съм аз 5та част ... 15 клас _ ее то кво стана кв.Надежда ->tarambuka-town както се казва да живее центъра и НДК Цитирай
DummTekKa Отговорено Март 12, 2007 Автор Отговорено Март 12, 2007 хихи май сам си само аз ) еммм... и сам войнат е войн spoko i az sum tuk хаха е нема страшно щом и ти си тук :" ква тарамбука имаш ? бтв ако не пишеш на кирлица щи се карат Цитирай
DA PrInCeSS Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 миси за савета ми не знам кфа то4но но яко си ме радва Цитирай
DA PrInCeSS Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 сабирате ли се тука от форума да свирите заедно според мен е идейноооо Цитирай
Recommended Posts