flipsy Публикувано Август 12, 2006 Публикувано Август 12, 2006 Искам да ви попитам нещо и то е предимно за акордите ! Можете ли да ми кажете някакви упражнения за развиване на слуха?Тоест да се науча или да посвикна да познавам тоналностите и да се ориентиам кой след кой акорд следва.Попринци ми е развит слуха за сола и то много добре , но свиря на тамбура от 9 години и не съм много добре с акордите ( тоест не мога да ги свиря много добре по слух при бързи неща , а ние предимно такива свирим ) Изучил съм тоналностите доста добре , но като се започне нещо бързо и се губя не мога да преценя кое какво е , а иначе на бавните неща ги хващам! Та въпроса ми е да ми дадета ако имате някакви упражнения или незнам какво за развиване на слуха .Нищо , че са за китара.То все едно като на тамбурата е Мерси много много ! Искам да се науча , че вече съм голям ходим по чужбина и кат ни накрат да свирим нещо все аз имам проблеми Цитирай
Vic7oR Отговорено Август 12, 2006 Отговорено Август 12, 2006 Пич кви уроци бе.. майката му е свирене и пак свирене.. След време сам ще усетиш напредването.. Повече свирене. Тва е!! Цитирай
vlex Отговорено Август 12, 2006 Отговорено Август 12, 2006 И все пак има една програмка за развивне на слуха Ear Master мисля се казваше и май я имаше в туинс-а успех! Цитирай
flipsy Отговорено Август 13, 2006 Автор Отговорено Август 13, 2006 ОК Реших да си взема едни народни касетки и да се мъча да наслагвам по тях и така с доста касетки дано се оправя За сега съм напрай 0.3 от касетката Цитирай
flipsy Отговорено Август 13, 2006 Автор Отговорено Август 13, 2006 1000......х за vlex !!!!! Тая програмка си я бива и то много току-що я истеглих Много яка А да те питам влекс знаеш ли кат свърша уроците откъде да истегля нови мерси много !!!! Цитирай
LOE Отговорено Август 13, 2006 Отговорено Август 13, 2006 Може съвсем спокойно да се научиш да разпознаваш интервалите между тоновете по слух, месец занимание прави чудеса... Цитирай
AlFiA Отговорено Август 14, 2006 Отговорено Август 14, 2006 (Редактирано) Може съвсем спокойно да се научиш да разпознаваш интервалите между тоновете по слух, месец занимание прави чудеса... Eто страницата с програмка възпроизвеждане и разпознаване на интервалите по слух Началната страница на сайта музикална теория ТУК Редактирано Август 14, 2006 от AlFiA Цитирай
Recommended Posts