Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Искам да ви попитам нещо и то е предимно за акордите ! Можете ли да ми кажете някакви упражнения за развиване на слуха?Тоест да се науча или да посвикна да познавам тоналностите и да се ориентиам кой след кой акорд следва.Попринци ми е развит слуха за сола и то много добре , но свиря на тамбура от 9 години и не съм много добре с акордите ( тоест не мога да ги свиря много добре по слух при бързи неща , а ние предимно такива свирим ) Изучил съм тоналностите доста добре , но като се започне нещо бързо и се губя не мога да преценя кое какво е :) , а иначе на бавните неща ги хващам!

Та въпроса ми е да ми дадета ако имате някакви упражнения или незнам какво за развиване на слуха .Нищо , че са за китара.То все едно като на тамбурата е :) Мерси много много ! Искам да се науча , че вече съм голям ходим по чужбина и кат ни накрат да свирим нещо все аз имам проблеми :)

Отговорено

Пич кви уроци бе.. майката му е свирене и пак свирене.. След време сам ще усетиш напредването.. Повече свирене. Тва е!!

Отговорено

И все пак има една програмка за развивне на слуха Ear Master мисля се казваше и май я имаше в туинс-а успех!

Отговорено

ОК :) Реших да си взема едни народни касетки и да се мъча да наслагвам по тях :) и така с доста касетки дано се оправя ;) За сега съм напрай 0.3 от касетката :)

Отговорено

1000......х за vlex !!!!! Тая програмка си я бива и то много току-що я истеглих :) Много яка :) А да те питам влекс знаеш ли кат свърша уроците откъде да истегля нови :) мерси много !!!!

Отговорено

Може съвсем спокойно да се научиш да разпознаваш интервалите между тоновете по слух, месец занимание прави чудеса...

Отговорено (Редактирано)
Може съвсем спокойно да се научиш да разпознаваш интервалите между тоновете по слух, месец занимание прави чудеса...

Eто страницата с програмка възпроизвеждане и разпознаване на интервалите по слух

Началната страница на сайта музикална теория ТУК

Редактирано от AlFiA