chalgasucks Публикувано Март 27, 2013 Публикувано Март 27, 2013 Колеги случва ми се следният проблем, по-точно загадка или "мистЕрия" .Записвам си DI сигнала през, моя интерфейс (Line 6 POD x3 live) - който принципно , всички занем не е създаден за интерфейс ,но върши тази работа.DI сигнала не се обработва през Line 6 и някакви негови преамп симулациИ (до колкото ми е известно) и съответно DI китарата не ми звучи подобаващо (колко неочаквано нали :D )От друга страна всички хубави интерфейси (говоря около 500 лв и нагоре) имат вградени преамп симулациИ в тях и предполагам ,че това оказва някакво значение върху DI сигнала им (или бъркам) ?Попаднах на DI китари специално на Ola Englund (знам кво ще кажете , ооо той записва с ебаси майката за това звучи яко, нямаш шанс) и в описанието , той казва ,че записва отново DI но през Presonus 22vsl (интерфейс) и разликата в сигнала е повече от Осезама. DI китарата звучи супер плътна , доста ярка като звук абе има си пънч от всякъде .Та да се върнем на проблема , дали това се дължи точно на тези преамп симулациИ на интерфейсите или аз някъде се губя по нишката ??? ПС: Китарата ми е Ibanez тяло липа , със SD SH6 - ( като да вметна след слагането на нови адаптори ,въпросният DI сигнал значително се подобри ) Цитирай
7thString Отговорено Март 27, 2013 Отговорено Март 27, 2013 Нищо не разбрах... какви преамп симулации в аудио интерфейси?! Цитирай
chalgasucks Отговорено Март 27, 2013 Автор Отговорено Март 27, 2013 XMAX се води сега виждам , този специално на Presonus , до колкото знам(все пак не съм ползвал такъв интерфейс) тези преамп симуалциИ,(микрофонни, пропуснах да ) са вградени във. Цитирай
chalgasucks Отговорено Март 27, 2013 Автор Отговорено Март 27, 2013 (Редактирано) Можеби аз , нещо не стоплям правилно ,не съм запознат с интерфейсите изобщо! Редактирано Март 27, 2013 от chalgasucks Цитирай
7thString Отговорено Март 27, 2013 Отговорено Март 27, 2013 Това е преампа им, не е симулатор - това е търговската марка на техния входен предусилвател - какъвто има на всеки инструментален и линеен вход. П.П. симулациИ Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 27, 2013 Отговорено Март 27, 2013 По принцип, в повечето интерфейси, имаш просто инструментален вход, без никакви симулации. Идеята на записания DI сигнал е да е едно към едно с това което ти излиза от китарата. Всеки интерфейс обаче, до някаква степен променя DI сигнала, но това не е толкова осезаемо по принцип. Ако виждаш големи разлики, по-голяма вероятност има това да е заради различната китарата и начин на свирене. И трябва да си сигурен, че използваш точно инструментален вход. През линеен вход далеч не е толкова добър резултата. Цитирай
aarab Отговорено Март 27, 2013 Отговорено Март 27, 2013 Да изясним няколко неща и после да видим къде е проблема: 1. Какви са адаптерите на китарата - активни, пасивни? 2.Какъв е ди-бокса - активен, пасивен? 3.Какъв софтуер ползваш? 4.На какви нива записваш? 5.Какъв кабел ползваш? Цитирай
chalgasucks Отговорено Март 27, 2013 Автор Отговорено Март 27, 2013 (Редактирано) както казах не съм , много запознат явно не се симулатор така , записвам през линейния вход факт. Връзката ми е китарa --> Line 6 -->USB-->Cubase 5 -->Inputs DRY-->Record , сле това плъгините.1.Пасивни SD SH6 Distortion2.Ди -бокс, ползвайки Line6 Pod x3 live , нямам си на идея , Както казах това не е DIbox3. Cubase 54. Нивата ми не клипват , относно децибели нямам си на идея DI не съм обръщал внимание с какво ниво 5. Кабел - 10 - 20 лв ... макс ! Редактирано Март 27, 2013 от chalgasucks Цитирай
aarab Отговорено Март 27, 2013 Отговорено Март 27, 2013 След кратко претърсване на нета се разбира, че това е амп симулатор с USB връзка. Доколкото разбрах адаптерите са ти Seymor Duncan и моят съвет е да включиш китарата директно към инструменталния вход от страни без ди-бокса. В упътването на Line6 пише, че импеданса на инструменталният вход е 1 мега ом, което е достатъчно за китарата ти. Сподели резултата, ако не си доволен дай повече инфо да търсим проблема Цитирай
7thString Отговорено Март 27, 2013 Отговорено Март 27, 2013 Дам - най-добре е китарата директно в инструментален вход на някакъв интерфейс. Всички останали варианти оцветяват малко или много. Цитирай
aarab Отговорено Март 27, 2013 Отговорено Март 27, 2013 Ако ползваш ди-бокс би следвало да го включиш в XLR входа на Line6. Микрофонният вход. Това ще даде по-добър резулат от първият даже. Просто включи ди-бокса в XLR входа. Като ползваш канон-канон от ди бокса ( балансирания изход). Цитирай
chalgasucks Отговорено Март 27, 2013 Автор Отговорено Март 27, 2013 Не знам дали стана ясно но аз DIbox нямам , ползвам само Line 6 във китарният му "инпут", във XLR там в интерес интерес на истината не съм включвал др. освен вокален микрофон, освен да пробвам значи Цитирай
aarab Отговорено Март 27, 2013 Отговорено Март 27, 2013 Явно не сме се разбрали. Тогава забрави за XLR входа и ползвай само инструменталния вход отстрани. Никакъв линеен вход. Основното е, че нещо не става ясно, но доколкото аз разбрах - ползваш линейния вход отзад на Line6. Инструменталният вход е отстрани Добре е да ползваш не много дълъг кабел - 3-6м. Цитирай
chalgasucks Отговорено Март 27, 2013 Автор Отговорено Март 27, 2013 xaxa друг инструментален вход нямам , Live версията на Pod Ползвам , кабела ми е 3 метра Цитирай
7thString Отговорено Март 27, 2013 Отговорено Март 27, 2013 Ако искаш да ползваш пода само като интерфейс виж там в книжката как се байпасват всички ефекти и обработки на звука - така ще получиш най-прозрачен звук. Цитирай
Recommended Posts