Death Nova Публикувано Март 26, 2013 Публикувано Март 26, 2013 Здравейте ! На един мой познат са му дали бас Chranov 95, с уговорката евентуално да го купи. Та се чудим, колко би била реалната цена на една такава тарга. Вярна е, без деформоции, с работеща електрониката. Доколкото прочетох, Хранов са Бг китари, изработвани най-често от бракуван материал от нашите заводи. Едно такова нещо на старо не би могло да струва повече от 150 лв, НО РЕШИХ ДА СЕ ДОПИТАМ И ДО ВАС ! :) Цитирай
7thString Отговорено Март 26, 2013 Отговорено Март 26, 2013 Пусни 2-3 снимки за да се ориентират хората. Разбира се, и без да се чуе няма как да се прецени, но по това, което си написал ми се върти цена с таван 50-100 и то ако е сравнително запазена. Цитирай
golfabitch Отговорено Март 26, 2013 Отговорено Март 26, 2013 Не съм чувал серийно да се правят инструменти с тази марка.По-скоро тази е поръчкова? Цитирай
Fats Отговорено Март 26, 2013 Отговорено Март 26, 2013 Аз даже не съм чувал за такъв майстор. Което съвсем не значи, че такъв човек има. Но преди години най-известни и с много добро качество бяха легендарният бай Спас, Горко Богданов, Досьо, до някое време Вовата, както и Белевски в Хасково. Първите трима отдавна не са сред нас, мир напраха им. Цитирай
Vlad Отговорено Март 26, 2013 Отговорено Март 26, 2013 "Хранов" са едни добрите български поръчкови китари. Това за тавана от 50-100 лв. е погрешно мнение. Но ако я вземете за толкова -честито! Цитирай
7thString Отговорено Март 26, 2013 Отговорено Март 26, 2013 ^ Влад, не съм наясно с марката, но "бракуван материал от нашите заводи" не се връзва с поръчков инструмент. Би ли дал повече инфо, защото твърдението ти, че са добри поръчкови китари е доста тежко Има стара тема за въпросната марка преди около 5 години, където доколкото се сещам, въпросния Хранов е правил електроники и адаптери за китари, но дъските, които използвал всъщност са бракувани орфейски тела. Поне така си спомням. Та при положение, че запазен орфей по оказионите се цани за 100-150, каква да е цената на бракуван такъв? Цитирай
Fats Отговорено Март 27, 2013 Отговорено Март 27, 2013 Хайде някой познавач да даде повече информация, ще ми бъде интересно. Как така никога не съм чувал за подобен майстор? Цитирай
Orion Отговорено Март 27, 2013 Отговорено Март 27, 2013 http://forum.muzikant.org/topic/33714-chranov/ Цитирай
cecob Отговорено Март 27, 2013 Отговорено Март 27, 2013 (Редактирано) Така, Хранов е лютиер от Пловдив, от доста години не прави китари, а само адаптери. Това за бракувания материал са глупости. Хващал съм само един негов бас, към онзи момент собственост на един познат - копие на jazz bass, черен с maple гриф. Прекрасен бас, в пъти по-добър от мексикански джаз, като качество нещо по средата между японски jazz и american standard jazz. С две думи много удобен гриф и доста добър тон. Даже исках да я купя, но естествено пича не искаше да се разделя с нея. Като цена за онази конкретна бройка с удоволствие бих дал около 500-600-700лв. Дай някоя друга снимка и евентуално семпъл, но пак няма да стане много ясно по индиректен път дали конкретната бройка е добра - с две думи тествайте баса и решете колко ви се дава за него. При поръчковите инструменти, освен ако не са Fodera, Alembic и т.н., няма ясна формула за определяне на цена - колкото ти дадат и според конкретната бройка. Надявам се да съм бил полезен. Поздрави Редактирано Март 27, 2013 от cecob 3 Цитирай
Death Nova Отговорено Март 27, 2013 Автор Отговорено Март 27, 2013 Благодаря на всички Ви за отговорите !! Цитирай
Fats Отговорено Март 28, 2013 Отговорено Март 28, 2013 Няма ли поне на снимка да видим този прочут инструмент. Поне аз съм силно заинтригуван от това върховно лютиерско постижение. Цитирай
Demiurg Отговорено Март 29, 2013 Отговорено Март 29, 2013 Ето го моя "“Хранов" - лявото. Най- удобния бас, който някога съм имал ! Махагоново тяло, орехов гриф и венге за фингърборд. Хардуер - Shaller, адаптери - Хранов. Грифа влиза доста дълбоко в тялото (то се вижда), захванат с 6 болта. На към 15 години е, и плаче за ремонт, но ще го възстановя ! При тоя човек съм виждал доста дизайнерски китари и басове, така че тезата за бракувания материял я игнорирам веднага. Доколкото имам спомен, дядото е работил в Пълдин навремето, после си прави тая фирма, а по едно време като го търсих, чух че прави наедно китари за някаква италианска фирма, на ишлеме. Това последното е по много смътен спомен.. Цитирай
Recommended Posts