Black Skull Публикувано Август 9, 2006 Публикувано Август 9, 2006 Дойде славният ден в който ще захвърля стария кух инструмент и ще купя нещо истинско... обаче ето я и дилемата спрях се на следните няколко варианта: 1 - Washburn x12 за 275лв.(мушкам го в компа и със софтуер...) 2 - Squier Standart(май да) за 240лв.(и пак в компа) 3 - Bullet за 220лв. (отново в МА-ШИ-НА-ТА) 4 - Behringer + кубе(Behringer) за 200-250(не запомних точно)... но сметнах че кубе без процесор няма смисъл - дали е така? :think: ------------------------------------ става въпрос за свирене в домашни условия ==================== айде нападайте Цитирай
fluti Отговорено Август 9, 2006 Отговорено Август 9, 2006 Абе има смисъл кубе без процесор, ама аз бих ти препоръчал Уошбърна да вземеш, че е май най-добрата от тия които си изброил, пък си го пъхай където искаш А по-нататък ще събереш пари и ще си купиш някакво кубе. Ама поне си вземи хубава китара (ако ще се занимаваш сериозно де), на която да ти е кеф да свириш, а не после да се тюхкаш какво дърво си си взел Цитирай
black_waltz Отговорено Август 9, 2006 Отговорено Август 9, 2006 напълно подкрепям горното мнение Уошбърна е доста по напред от другите изброени според мен па и през компа можеш да докараш сносен звук и да си скрибуцаш спокойно докато събереш кинти за ефект и кубе Цитирай
FeramonD Отговорено Август 9, 2006 Отговорено Август 9, 2006 Зимай Уошбърна без да се колебаеш! Цитирай
Black Skull Отговорено Август 9, 2006 Автор Отговорено Август 9, 2006 утре съм там... обаче сега е време за следващото стъпало - requierments ква звукова карта ми трябва? - аз съм с Realtek AC97 както и къв преходник? Цитирай
FeramonD Отговорено Август 9, 2006 Отговорено Август 9, 2006 (Редактирано) Върши ти работа, само си земи един моно преходник от голям на малък жак. За повече инфо виж в Гид-а който е важна тема. Ето тук! Редактирано Август 9, 2006 от FeramonD Цитирай
solo5 Отговорено Август 9, 2006 Отговорено Август 9, 2006 Вземай Уошбърна и не му мисли повече Много им са удобни грифовете и определено ще напреднеш с нея. А като гледам и 24 прага има, перфектна е за тия пари Цитирай
motorbreath Отговорено Август 9, 2006 Отговорено Август 9, 2006 аз на единия компютър съм с такава и ми върши доста добра работа другата ми е c media wave device която също е яка Цитирай
Overdrive Отговорено Август 9, 2006 Отговорено Август 9, 2006 даа... Уошбърна е ок, само не вземай Бехрингер, че е голям шит... И хвани някой да ти направи преамп с полеви транзистор, т.е. китара директно в комп звучи много зле Цитирай
Black Skull Отговорено Август 9, 2006 Автор Отговорено Август 9, 2006 тва за преампа и за полевия транзистор ми е на китайски(аз китайски не съм учил)...ще може ли да обясниш? ---- съжалявам, че са ми разпилени темите и за спамерството ама знаете как е при първа китара - и вие сте минали по тоя път Цитирай
Overdrive Отговорено Август 9, 2006 Отговорено Август 9, 2006 http://www.runoffgroove.com/fetzervalve.html нещо такова като вх. стъпало, хвани някой дето разбира за 5-10лв с кутиика и всичко да ти го направи Цитирай
CaptiveAlien Отговорено Август 9, 2006 Отговорено Август 9, 2006 (Редактирано) Еми аз не бих се колебал - Уошбърна. Защо: 1. Цената е добра. На сайта пише $289.90. Предполагам, че ще я взимаш от Фактор... Те така пускат първите бройки на хубави цени. 2. Свиря на Уошбърн [X30] (много обективно ). 3. Грифът има 24 прагчета и си е доста удобен (ако е като на моята, а той май е), високите позиции се достигат не лошо. 4. Като за начинаещ върши добра работа. На мен ми свърши поне Пробвах и тези китари, като избирах моята... 5. Изглежда яко за парите (е, зависи на теб харесва ли ти). 6. В сравнение с другите набелязани китари е доста напред И послушай Стратокастър за "прос"-ия преамп, че иначе хич не е работа. Късмет! Едит: Само кубе си има смисъл, просто няма разнообразие от звуци, но си стига Може после да си купуваш камионче, по камионче = приличен звук. Аз сега свиря само на кубе, което си има не лоши драйв възможности (от лек до доста хард) и става, като за парите си Редактирано Август 9, 2006 от CaptiveAlien Цитирай
Tannen Отговорено Август 9, 2006 Отговорено Август 9, 2006 Интересен избор, Уошбърн. Преди около месец аз също си търсех ел. китара и се спрях първоначално точно на този модел. В последствие обаче си купих Squier Showmaster (на аватара ми). Китарата, която си избрал, е много подходяща за метъл, защото е с хъмбъкъри и не шуми като пуснеш дистър, докато сингъл коил шумят. Поне така е с по-евтините китари (с които имам опит) Освен 24те прага (които за тепърва оформящ се китарист не мисля че помагат, а напротив, пречат) много хубав е цветът на китарата, хваща окото Добър избор, но задължително посвири с нея преди да я купиш. Успех! Цитирай
Overdrive Отговорено Август 9, 2006 Отговорено Август 9, 2006 И послушай Стратокастър за "прос"-ия преамп, че иначе хич не е работа. ъъ... май ми беше друг ника, но нищо Цитирай
Overdrive Отговорено Август 9, 2006 Отговорено Август 9, 2006 (Редактирано) Освен 24те прага (които за тепърва оформящ се китарист не мисля че помагат, а напротив, пречат) и защо пречат??? ай вземи изсвири нещо, където се стига до 24ти със твоя Скуиер и ще стигнеш до извода, че 22та прага пречат, а не 24те. Дай тогава да начинаещите китаристи да свирят на кухарки, където се стига само до 12то прагче Не че аз не съм с 22, ама тва е друг въпрос, все пак "колкото повече, толкова повече" Вашбурна е як и с тва че е с фиксиран мост, щото тремолото при евтините китари е особено лайняно и лесно чупливо. За тези пари дося не съм виждал по-добра оферта!!! единственото гадно е, че регулировката на тръс рода е откъм адаптера, а не на главата Редактирано Август 9, 2006 от Overdrive Цитирай
Recommended Posts