ivcho92 Публикувано Март 21, 2013 Публикувано Март 21, 2013 (Редактирано) Дано ви хареса. Коментирайте, да кажете как е http://youtu.be/ecKoEczkyic Редактирано Март 21, 2013 от musicman Цитирай
Басурендер Отговорено Март 21, 2013 Отговорено Март 21, 2013 Вторият куплет се свири като първия. Няма нужда от тези дълги тонове. Трябва да е стегнато. Имай предвид , че тази песен е адаптирана , така , че да може да се свири от човек , който не е много музикант , защото артистите трябва да я свирят на разни представяния.Така , че летвата за китарата е много ниска. Просто чуй какво се свири и готово.Ако го правиш за конкурса , който върви , намери една мома да пее . Тя е много по-важна. Преди седмица две един колега от форума беше пуснал кавър на същото , но с 12 годишни . Звучеше много по-добре.В смисъл такъв , че се улавя чувството и важните моменти. Иначе - успех ...няма лошо. 1 Цитирай
Коморин Отговорено Декември 15, 2013 Отговорено Декември 15, 2013 А някой има ли таблатура за бас? Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 15, 2013 Отговорено Декември 15, 2013 ^абе ти спамиш ли само или верно съвсем не си в час- парчето е Елементарно,това не го казвам от позиция на некъв голям или професионален музикант,защото не съм такъв,ама нали май ходеше на учител - бати даскала бих казал,кви таблатури и кво е това,аз под табла си я представям пълна с напитки и мезета.., и,ако не вържеш 4-5 акорда как ходят..Слушай,бе,развивай си слуха.. 1 Цитирай
Коморин Отговорено Декември 16, 2013 Отговорено Декември 16, 2013 Благодаря, че ми отговори на въпроса. Хората са казали когато не можеш да кажеш нещо хубаво да си мълчиш. Попитах за таблатура, не за лекция, която не ми е от полза. Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 16, 2013 Отговорено Декември 16, 2013 Хората са казали и други неща - слушай по-възрастните,и готованството няма да ти е от полза,тоест ако Наистина искаш да свириш се опитай да си развиваш слуха,остави таблатурите,ок,добре е да ходиш на учител да учиш теория ,ноти и т.н,но пак Слушай музиката,за да започнеш да чуваш.. Ако очакваш само хубави неща в живота,..забрави , правилната приказка е "За умрял или добро,или нищо".. 1 Цитирай
Yo The Real Отговорено Декември 16, 2013 Отговорено Декември 16, 2013 Hillbilly, не е че не си прав за слушането, но различни хора - различни слухове. Аз имам доста слаб слух например, колкото и да го тренирах. Момичето може тепърва да навлиза в материала, какво толкова ще ти стане ако ѝ кажеш, че акордите са G D E C за цялата песен?Наистина няма полза от форума, ако някой пита за нещо и следва лекция как да си живее живота и как да се учи да свири - ако "готованците" те дразнят, подмини ги и толкова.Мен най-редовно ме мързи да вадя някакви елементарни поп-песнички, не че не мога, но просто не ми се занимава. Слава Богу, че няма кой да ми се кара до мен, защото такива лекции по-скоро биха ме отказали, от колкото мотивирали да си променя живота. 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 16, 2013 Отговорено Декември 16, 2013 Ма и ти не разбираш какво искам да кажа - по лесния път не е по правилния,аз също нямам перфектен слух,ме все да фана накъде отива парчето,и ако фронтмена е объркал хармониката в тъмния клуб и е взел G вместо A го чувам, как да е ,не е правилния подход може би,но едно време учениците са ги биели леко с дървена пръчка,ако не си научат урока,пък от тях са излизали и пилоти на изтребители на по 17-18 годишна възраст - Като кажеш "Дай",първо търсиш инфо (нет голям) и после питаш.. Сори за даскалския манталитет,но и двамата ми родители бяха учители,та наследствено явно.. 1 Цитирай
Коморин Отговорено Декември 16, 2013 Отговорено Декември 16, 2013 Голяма работа, моите родители също са учители, така че недей ги говори тия. Йо Дъ Риъл, мерси за акордите. Хилбили, ще те помоля вече да не ми пишеш в темите, не ми помагаш с нищо и постовете ти са излишни. Цитирай
spd7693 Отговорено Декември 16, 2013 Отговорено Декември 16, 2013 Хайде сега, конфликта между поколенията пак започна! Коморин, добре зная, защо Хилбили прави забележки на всички млади членове и си е заслужил това право. И често критиките му са градивни. Аз също съм дете на даскали и имам пак някаква такава особа. Не му казвай, че постовете му са излишни, моите са по-излишни от неговите. Песента лесно се напипва по слух и определено е "аматьорска", даже вокалът е лесен. Тя изобщо не ме впечетлява, поне да бяха поканили някой актьор дето по си има понятие от музикантство. И все пак имайте повече снизходителност към младите, особено нас, родените след 1990-та. Цитирай
Thrashed Отговорено Декември 17, 2013 Отговорено Декември 17, 2013 Хилбили има право ... Слуха е важно и полезно нещо .. Пък дори ако не можеш да изкараш тази песен по слух ... има видео .. на което се вижда всичко. Цитирай
Коморин Отговорено Декември 18, 2013 Отговорено Декември 18, 2013 Нямам нужда да ми се спами в темата. Дори и да е прав, аз съм се учила сама да свиря, никой не ми е помагал с развиването на слуха. Точно това е причината, че не мога да свиря нещо ако неъм го видяла черно на бяло. Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 18, 2013 Отговорено Декември 18, 2013 Продължаваме със спама,слуха си го развиваш с желание и упоритост,елементарно упражнение - пускаш си тунер на тон и се настройваш.. Аз да не мислиш ,че съм учен- показа ми един приятел основните акорди и другото-мъка да вадиш по слух,нема лесно ,моме и няма за какво да ми се сърдиш.. Знаеш ли с каква интересна система свирят някои музиканти,като говориш за черно на бяло - праскат ти един лист с Аm/D/G/C(3) примерно и така нататък,и ако нямаш рутина и слух е трудничко.. Цитирай
Коморин Отговорено Декември 18, 2013 Отговорено Декември 18, 2013 Все тая, вече разбрах това, от което имах нужда, сега можеш да изнасяш лекциите си на някой друг. 2 Цитирай
spd7693 Отговорено Декември 18, 2013 Отговорено Декември 18, 2013 Коморин, само да те светна, че темата не е твоя, а на Ивчо92. Не си я пуснала ти, миличка. Всички трябва да сме му благодарни, че още не ни е изпортил на админите. Аз на теб нито лекции ти изнасям, нито ти говоря глупости. Аз исках да те защитя, но както винаги, както казват китайците - не прави непоискано добро. Цитирай
Recommended Posts