Jump to content
Българският форум за музиканти

Извития Nut/Магаренце или там както искате :)


Fenix

Recommended Posts

Да така е при Джаксъните, дори и при моята Peavey V-type и при много други китари с флойд-роуз има наклон на главата. Пропуснах да спомена, че наклон на главата спрямо тялото се използва също и при китари при които струните не запазват успоредността си между магаренцето и ключетата, каквато има при Фендър или Ибанец. Именно тази успоредност (надявам се че ме разбрахте за какво става дума) също намалява натежението върху ключетата. Когано струните се разклоняват след магаренцето в посока на ключетата често се използва наклонена глава. Не съм сигурен обаче дали при Гибсън Лес Пол има такъв наклон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

гибсън имат. според мен единствената причина главите да се праят наклонени (освен заради обертоновете) е приерно да не изскача струната. мене на стария скуайър кат ги чистех някой пър изскачаше първа хахаха :D иначе тва за намаляването на напрежението на клучовете е абсурд. припомни си физиката :lol: ае наздраве. както са ги напраили така ша свирим на тях :guitar: :guitar: :guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стив Вайския Джем има наклон

всики ден ми е в ръцете

за Сатрианския знам със сигурност че няма.

и изобщо не мисля ,че това е важно!

снощи гледах звездите на БГ рока

Иван Лечев и Петър Гюзелев - са един вид стари глупаци(обиждам ги донякаде неоснователно , но и напълно оправдано впредвид това което ще напиша)

и ще се аргументирам защо- Те навремето са си купили страхотни Фендери.

После е дошло времето на Флойд Роусите и те са си бацнали по един с цел да не изостават - и по важното - понеже са циции и искат да се пенсионират с старите си китари - са направили супер глупост-преебали са(да ме извинят модераторите,но това е точната дума) страхотните си китари.Като сложиш заключване и тона ти се скасява - и то многократно!

За Стив и Джо е ок да имат заключване защото рработят много с ръчката - и този компромис е оправдан, но за нашите звезди нащата не стоят така - просто са извършили велика глупост.

А и снощи Лечев не свири никак добре - запъваше се, имаше кофти тон и ипровизациите му бяха безидейни.С една дума никога не ми е харесвало как свири в Стари Муцуни и сега знам защо - ритм енд блуса му куца!(в смисъл че не му е стихия не че не го свири)

В ФСБ и с Лили Иванова и другите халтури е ок - обаче не е блусар.И го задрасках от списъка си за най добри БГ китаристи - може да ме хулите колкото си искате.По принцип Лечев ме кефи.

Направи ми впечатление китариста на Каскадьори - за него знам че е добър пунтатор на Тони Айоми, но явно вече го бива и в блуса- ще отида да ги гледам в скоро време наживо поради което.Наговия стратокастер си е с обикновенно тремоло и момчето беше с много по добер звук от Лечевия!

НЕ рАЗВАлЯЙТЕ ВИНТИДЖ ФЕНДЕрИ С ФлОЙДОВЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наклона на главата спрямо грифа е за да се намали натяга на струните, опъна им спрямо ключетата и съответно по-малко да се разстройва китарата. При китара с флойд-роуз това се обезмисля защото струните са заключени. Именно затова при Сатриани и Вай няма такъв наклон.

DILETANT е абсолютно прав.

Това е елементарна физика. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И в двата случая се намалява напрежението върху ключовете или заключващото устройство.

:read:

Това имах предвид и аз! :violin:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.