DILETANT Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Да така е при Джаксъните, дори и при моята Peavey V-type и при много други китари с флойд-роуз има наклон на главата. Пропуснах да спомена, че наклон на главата спрямо тялото се използва също и при китари при които струните не запазват успоредността си между магаренцето и ключетата, каквато има при Фендър или Ибанец. Именно тази успоредност (надявам се че ме разбрахте за какво става дума) също намалява натежението върху ключетата. Когано струните се разклоняват след магаренцето в посока на ключетата често се използва наклонена глава. Не съм сигурен обаче дали при Гибсън Лес Пол има такъв наклон. Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 гибсън имат. според мен единствената причина главите да се праят наклонени (освен заради обертоновете) е приерно да не изскача струната. мене на стария скуайър кат ги чистех някой пър изскачаше първа хахаха иначе тва за намаляването на напрежението на клучовете е абсурд. припомни си физиката ае наздраве. както са ги напраили така ша свирим на тях :guitar: :guitar: :guitar: Цитирай
TONY Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Стив Вайския Джем има наклон всики ден ми е в ръцете за Сатрианския знам със сигурност че няма. и изобщо не мисля ,че това е важно! снощи гледах звездите на БГ рока Иван Лечев и Петър Гюзелев - са един вид стари глупаци(обиждам ги донякаде неоснователно , но и напълно оправдано впредвид това което ще напиша) и ще се аргументирам защо- Те навремето са си купили страхотни Фендери. После е дошло времето на Флойд Роусите и те са си бацнали по един с цел да не изостават - и по важното - понеже са циции и искат да се пенсионират с старите си китари - са направили супер глупост-преебали са(да ме извинят модераторите,но това е точната дума) страхотните си китари.Като сложиш заключване и тона ти се скасява - и то многократно! За Стив и Джо е ок да имат заключване защото рработят много с ръчката - и този компромис е оправдан, но за нашите звезди нащата не стоят така - просто са извършили велика глупост. А и снощи Лечев не свири никак добре - запъваше се, имаше кофти тон и ипровизациите му бяха безидейни.С една дума никога не ми е харесвало как свири в Стари Муцуни и сега знам защо - ритм енд блуса му куца!(в смисъл че не му е стихия не че не го свири) В ФСБ и с Лили Иванова и другите халтури е ок - обаче не е блусар.И го задрасках от списъка си за най добри БГ китаристи - може да ме хулите колкото си искате.По принцип Лечев ме кефи. Направи ми впечатление китариста на Каскадьори - за него знам че е добър пунтатор на Тони Айоми, но явно вече го бива и в блуса- ще отида да ги гледам в скоро време наживо поради което.Наговия стратокастер си е с обикновенно тремоло и момчето беше с много по добер звук от Лечевия! НЕ рАЗВАлЯЙТЕ ВИНТИДЖ ФЕНДЕрИ С ФлОЙДОВЕ Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 абсолютно прав. не разваляите хубаите китари освен ако не е с хубави адаптори!!!!! Цитирай
pesh Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Наклона на главата спрямо грифа е за да се намали натяга на струните, опъна им спрямо ключетата и съответно по-малко да се разстройва китарата. При китара с флойд-роуз това се обезмисля защото струните са заключени. Именно затова при Сатриани и Вай няма такъв наклон. DILETANT е абсолютно прав. Това е елементарна физика. Цитирай
AXE Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Ми аз пък съм забелязал, че обикновено точно на флойдовете са им по извити главите Цитирай
Steve_Vai Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Да! :arrow: Ibanez jem (примерно) Цитирай
pesh Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 И в двата случая се намалява напрежението върху ключовете или заключващото устройство. Цитирай
Steve_Vai Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 И в двата случая се намалява напрежението върху ключовете или заключващото устройство. :read: Това имах предвид и аз! :violin: Цитирай
DILETANT Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Ето едно кратко обяснение на 14 градусовия наклон. ТУК Цитирай
Recommended Posts