Jump to content
Българският форум за музиканти

На 10.08.06г. започва 1-вия конкурс на "ВОКС"


Recommended Posts

voxxlogo.gif

Call For Music

 

Скъпи колеги и приятели, имаме удоволствието да представим на вашето внимание новата конкурсна система за авторска електронна музика на сдружение „ВОКС” – „Call For Music”. Каним всички млади (до 39г) автори на електронна музика в България да посетят нашия сайт (http://voxxlab.org/) , да прочетат регламента за участие в конкурсната система (http://voxxlab.org/page.php?category=75) и ако са съгласни с условията да се регистрират (http://voxxlab.org/page_register.php) за участие. С проекта „Call For Music”, сдружение ВОКС желае да подпомогне младите творци в реализирането на музикалните им проекти, в натрупването на опит в областта на компютърната музика и звукозапис, в обмена на знания между членовете на музикалната общност, както и да спомогне за тяхната предпрофесионална подготовка. Функциониращото музикалното студио аудио-лаборатория “ВОКС” осигурява и предоставя реална възможност за развитие и реализация на младите музиканти, посредством свободния (безплатен) достъп до него. С цел постигане на високо качество на крайната продукция и по добра реализация на ресурсите, които предлага лабораторията, подборът на младите музиканти включва избор на конкурсен принцип. Проектът „CALL FOR MUSIC” включва интернет базирана система за музикални конкурси, в които всички участници свободно ще могат да публикуват (качат) своята музика за рецензии, оценки и коментари. Използвайки този механизъм, най-високо оценените автори ще получат възможност за безплатен звукозапис, звукообработка на своите произведения в аудио-лабораторията на сдружение „ВОКС”. Надяваме се, че това ще катализира развитието на общността от млади музиканти, занимаващи се с компютърно генерирана музика.

 

Успех на всички участници!

 

 

 

С уважение:

 

 

/екипът на “ВОКС”

 

 

 

Конкурсната система е изработена по поръчка на сдружение „ВОКС” с любезното съдействие на Фондация „Отворени Проекти” http://www.openprojectsfoundation.org/

 

код: Антони Райжеков

 

дизайн: Стамен Георгиев

 

Проекта „Call For Music” се осъществява с финансовата подкрепа на фонд за подкрепа на дебютни проекти.

 

cl.GIF

cu.GIF

sw.GIF

gi.GIF

 

 

1-ви КОНКУРС “CALL FOR MUSIC” – VOXX

 

 

начало 10.08.2006г.

 

 

 

Наградата: Конкурсната система “Call For Music” се подновява всеки месец и излъчва само един победител, който има възможността да реализира 50ч. безплатно във студио „ВОКСЛаб” и саунд инженер в рамките на един месец, както и да пуска своята авторска музика на събитията организирани от или с участието на сдружение „ВОКС” по проекта „Call For Music”

 

 

 

 

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ

 

 

1т. Във системата за конкурси на „ВОКС” – “Call For Music” могат да участват само и единствено регистрирани във системата потребители до 39 годишна възраст с тяхна авторска електронна (компютърно създадена) музика във следните стилове (пример):

 

Ambient, Break Beat, Big Beat, Chill Out, Dance, Disco, Drum&Bass, Dub, Easy Listening, Electronic, Electro, Experimental, Freestyle, Funk, Goa Trance, Hip-Hop, House, IDM, Industrial, Jazz, Jungle, Lounge, New Age, New Jazz, New Wave, Noise, Other(Electronic), Rave, Reggae, Techno, Trance, Trip-Hop, Wave;

 

Съответно със следните разновидности (пример):

 

Acid, Acoustic, Club, Dark, Deep, Euro, Instrumental, Latin, Old School, Other(Electronic), Progressive, Psychedelic, Punk, Tribal, Vocal;

 

а) Авторска музика от други стилове (напр. ПОП, РОК, МЕТЪЛ, ФОЛК и т.н.т) не може да участва в конкурсната система и няма да бъде одобрена от администратор или модератор.

 

б) Авторска музика е тази музика, която е създадена от самия автор и изпълнител. Желателно е да се избягват ремикси на известни автори и изпълнители, както и лупове, и семпли без разрешението на самия автор или лиценз за това.

 

в) Авторската музика трябва да бъде представена по следния критерии:

 

- описателно име със файлов формат (mp3 или ogg)

 

- големина на файла в случай, че се качва на voxxlab до (8mb)

 

- прилежно въведен ID3 Tag

 

- прилежно въведени във формата на сайта „Заглавие на песента, стил, BPM, времетраене, съавтори (ако има) и кратко описание е само желателно”;

 

- над или 128 KBPS и 44kHz стерео

 

г) Всяка успешно качена музика на voxxlab.org, отговаряща на съответните изисквания следва да бъде прослушана и одобрена от администратор или модератор на конкурсната система, след което тя ще е видима и активна в конкурсната листа за всички.

 

д) Авторската продукция може да участва в друг конкурс на друга организация или лейбъл, стига регламента на другия конкурс или лейбъл да го позволява.

 

е) Всеки автор може да участва с максимум 3 авторски произведения в един конкурс с обща квота 25MB

 

ж) След края на всеки конкурс всички произведения без топ 10 качени на voxxlab се бекъпват и трият от сайта.

 

з) Всички произведения участващи в конкурсната система са под Creative Commons by-nc-nd лиценз:

 

 

 

Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5

 

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-....5/bg/legalcode

 

 

 

 

2т. Всеки автор отговарящ на необходимите изисквания уточнени в т.1 следва да се регистрира и попълни със вярна информация регистрационната форма намираща се на адрес: http://www.voxxlab.org/page_register.php от индексната страница на „ВОКС” за да може да участва в конкурса, да оценява други произведения, както и да пише кратки рецензии.

 

а) Всеки автор има право само на един регистриран потребител. В случай на злоупотреба администратор или модератор решават какви санкции да вземат.

 

б) Всеки автор с регистрацията си в системата на voxxlab се задължава да дава вярна и точна информация (Сдружение „ВОКС” е регистрирано в СГС за работа с лични данни) и да спазва регламента на конкурсната система.

 

в) Добрия тон и колегиално, професионално отношение спрямо организаторите, участниците във системата, както и други организации и хора е задължителен. Същото важи за участниците в конкурсната система за местата (форумите), където се коментира всичко свързано със други участници и техните произведения, както и самата конкурсна система “Call For Music”

 

3т. Конкурсната система “Call For Music” се подновява всеки месец и излъчва само един победител, който има възможността да реализира 50ч. безплатно във студио „ВОКСЛаб” и саунд инженер в рамките на един месец, както и да пуска своята авторска музика на събитията организирани от или с участието на сдружение „ВОКС” по проекта „Call For Music”

 

4т. Членове на управителния съвет на сдружение “ВОКС” нямат право да участват в конкурсите.

 

 

Всичко свързано с конкурсите „CALL FOR MUSIC“ може да коментирате във форума на сдружението на адрес: http://www.voxxlab.org/forum/index.php

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече имаме нов дизайн ... системата за авторска електронна музика работи поне до колкото сме я тествали. Очакваме вашата продукция от 10.08.2006 до 09.09.2006г. до 23:59ч

 

1-вия победител ще се определи в периода 10.09.2006 - 13.09.2006г. Само напомням:

-след регистрация трябва потребителя да активира акаунта си по имейл

-след 10.08.2006г. започват да се приемат нови произведения, като всяко произведение следва да се прослуша и одобри от администратор или модератор на системата.

-всеки автор има право на 3 произведения с обща големина до 25мб

 

заповядайте и успех:

 

http://voxxlab.org/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

от днес започва втория конкурс за авторска електронна музика ... заповядайте

 

тук е и новия регламент:

Конкурсна система за авторска електронна музика "Call For Music" - 2-РИ КОНКУРС

 

:idea: :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.