Jump to content
Българският форум за музиканти

Песни за Велико Търново


savov

Recommended Posts

  • 10 months later...
  • 6 months later...
  • 2 months later...

СЪБИРАТ ПЕСНИТЕ ЗА ВЕЛИКО ТЪРНОВО В СУВЕНИРЕН ДИСК

източник: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=783662

 

Всички песни, написани през годините за Велико Търново, ще бъдат събрани и издадени на диск. Идеята е на детско естрадно студио „Румина", което от години е музикален домакин на международния конкурс „Сребърна Янтра".

 

Музикалното състезание винаги започва и свършва с песента на Морис Аладжем „Янтра", която ще бъде първата, включена в диска. Песента е била в репертоара на Паша Христова и Йорданка Христова, сега я изпълнява Ванеса Илиева, една от малките звезди на естрадното студио. „Янтра" вече е притежание на студиото, след като преди осем години композиторът подари парчето на малките търновчета. Така песента се превърна в емблема на конкурса.

 

Тази година децата са успели да открият и разучат още една песен за Велико Търново - „Обич над Янтра", писана през 1968 г. Още две песни са готови да бъдат разучени и записани от малките изпълнители. Те са „Град приказка" и „Търново наше, здравей". Автор и на двете песни и великотърновецът Борис Спиридонов. В проекта влиза и песента „Болярка", която изпълнява Орлин Горанов.

 

Идеята на студиото е тези песни, които вече са позабравени, да бъдат събудени за нов живот. На всички тях ще бъдат направени нови и съвременни аранжименти. Когато дискът бъде готов, той ще стане поредният сувенирен продукт, който туристите ще могат да си купуват от Велико Търново за спомен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.