Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

:)
Няколко пъти се канех да пиша, но заформилата се дискусия не ме предразположи към действие. 

Моят опит: доста години използвах малки лампови усилватели за домашно свирене (Hughes&Kettner BATT и MV3 + ОТ с 12 инчов говорител). В момента свиря на транзисторно комбо на Hohner и бих казал, че ламповия звук ми липсва. 
Пишеш, че търсиш прозрачно звучене, а това поне за мен води задължително до висок бюджет за озвучително тяло - болшинството евтини не се вместват в това определение.

Не съм с добри впечатления от "домашните" модели на Eden Electronics през последните години - смяната на собственици не се отрази добре на качеството. Предполагам, че във Фактор все още можеш да намериш изостанали бройки от по-старите, а ако има конкретен модел, който са ти похвалили те интересува  вероятно бих могъл да ти дам мнение, пробвал съм почти всички. 

Опитът ми с ултракомпактни домашни комбо усилватели с няколко малки говорителя не е добър (например Roland Micro Bass, Phil Jones Briefcase) - звукът е по-компресиран отколкото ми харесва, акценти при свирене звучат повече от странно и т.н. Озвучително тяло с 10 или 12 инчов говорител е значително по-обемно, но има типичния звук с който съм свикнал и който ме кара да искам да свиря т.е. аз бих заложил на по-масивна домашна апаратура. 

Много харесвам старата Micro серия на Gallien Krueger - модели MB-150E и MB150S. Изключително приятен и натурален тембър на озвучителното тяло (не случайно се използват масово за контрабас), разумни корекции и поведение на усилвателя. 

Знам, че Markbass имат компактни модели, които са с добра репутация, но гамата им е доста широка като модели и тип звук - пробвал съм няколко, но не мога да препоръчам конкретен модел. Ако имаш възможност да пробваш извън БГ вероятно би могъл да избереш нещо подходящо.