midi Публикувано Март 7, 2013 Публикувано Март 7, 2013 Здравейте, днес се присъединявам към вас със следния въпрос(имайте предвид, че съм напълно начинаещ): Коя midi клавиатура ще ми препоръчате. Държа да има следните характеристики: 1. 88 клавиша 2. Клавишите, като тежест, да наподобяват пианото (GH3, NW) 3. Да има USB изход, за да мога да я вържа с компютъра и/или за колонки и/или за слушалки. Като звук не ме интересува, понеже мисля да го вържа с компютъра и някакъв софтуер и от него да се слуша имитацията на пиано звук. Нищо друго не ми трябва - нито дори дисплей. Ще я ползвам само и единствено за клавиатура. Не съм много наясно какви са разликите между Midi keyboard/Controller/Stage/... Начинаещ, нали. Състейн педал ще ми трябва ли (удължава звука, нали) или при клавиатурите няма такова нещо? Като цяло мисля да я ползвам за свирене на класическа музика или произведения от сорта: http://www.youtube.com/watch?v=F-4wUfZD6oc или музиката от песента на Celine Dion - I surrender: Цена... до 500лв, не че ще е проблем за повече, но все пак купувам само клавиатура, не цяло пиано Цитирай
НиколайGK Отговорено Март 7, 2013 Отговорено Март 7, 2013 88 клавиша с тежка клавиатура за 500 лева трудно ще намериш. Всъщност освен тази: http://www.thomann.de/gb/m-audio_keystation_88es.htm не се сещам за нещо с 88 клавиша, което да ти влиза в бюджета. Можеш да потърсиш на старо. Аз ползвам Casio CDP-100 вкъщи - има всичко необходимо (е, няма пич бенд, но за класика няма да ти трябва), т.е. midi in & out изход, 88 клавиша и клавиатура. Ново май върви към 300 паунда сега, не съм гледал. Успех в търсенето! Цитирай
midi Отговорено Март 7, 2013 Автор Отговорено Март 7, 2013 Благодаря за предложението - точно натам се бях насочил Casio-то ти е добро - нещо подобно и аз си търся. Какво ви е мнението за тази обява - струва ли си? Този е моделът, нали? Прави ми добро впечатление и този, но цената му е по-висока. Цитирай
Golema Отговорено Март 8, 2013 Отговорено Март 8, 2013 (Редактирано) Здравей M-Audio са едни от лидерите при midi клавиатурите другата опция е M-Audio Keystation Pro 88 първия ми контролер беше такъв много съм доволен супер реалистичното пиано усещане. Такъв може да си намериш за 500-600 лв ето какво представлява Редактирано Март 8, 2013 от Golema Цитирай
Мартин87 Отговорено Юни 6, 2013 Отговорено Юни 6, 2013 Пред следната дилема съм: M-AUDIO Keystation 61es или Alesis Q61. Цената им тук в Корея е почти еднаква и на практика няма значение. Цитирай
Recommended Posts