Jump to content
Българският форум за музиканти

Забавяне на звука към компа при звукозапис с Cubase


grivata

Recommended Posts

VSTi, нямам право да ползвам системата за лични съобщения ми изписва! О, богове!

По принцип почти всеки ден съм в Сф и не ми е проблем да сложа Алезиса и файъруайър картата в раницата и да се метна до Плиска, но компа няма как да транспортирам до там, а без него не виждам как би ми помогнал!

Ще се помъча още някой ден сам и ще се ориентирам към закупуването на НОВА аудио карта с USB интерфейс ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Обиколих десетки магазини и мобилни оператори в търсене на лаптоп със слот за FireWire адаптер - оказа се че нито един модел няма такова "чудо", в един каталог намерих един-два модела на Тошиба, които го имаха, но бяха бизнес клас, от 2 бона нагоре, а аз не съм убеден че дори да взема такъв пак няма да имам проблеми с тоя интерфейс, затова си сглобих нов комп...не знам дали да не пробвам да сложа Уин 8 - още по-лек ми се видя, но е с много дразнеща визия, а й драйвери за него в сайта на Алезис не виждам! Ще се помъча още някой ден вкъщи, пък ще видим...друго решение е да поръчам онлайн някоя скъпа Файъруайър карта отвън, тъй-като из българските фирми не откривам такива, те никакви не предлагат, камо ли качествени...то кой го ползва тоя интерфейс...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо просто не минеш обратно на XP?

С най-голямо удоволствие, но доколкото знам ХР-то не поддържа SATA хард дисковете, иначе аз съм си фен на ХР-то! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грива, ела с картата, и алесиса...ако при мен тръгне, няма логика при теб да не тръгне, иначе за около 70 лв си взимаш експрес карта към 1394 и си ок, с всеки лаптоп.

аз съм с този - 

http://www.itshop.bg/product/1582/manhattan-515252-kontroler-express-card-34-usb-2-0-2x-1394.html

с чипсет на Тексас инструмент.....ама тия от ай-ти магазините не знаят какво продават никога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам някакъв сбръчкан лаптоп ACER 5315 ,на 5 години е, има PCMCI слот, не знам такава Експрескарта дали ще влезе в него, дори да стане лаптопа е слаб, с 2ГХ интелски процесор и само 1ГБ РАМ и като пусна Cubase-а и почна да наслагвам китари, ефекти и със сигурност ще почне да насича звука, а миналия,месец като гледах по магазини, каталози нито един модел лаптоп от предлаганите на пазара няма Expresscard слот или пък такъв като на моя...от лаптопите вече се отказах, въпроса е на компа да тръгне...откъде да закупя FireWire карта с чипсет на Тексъс Инструментс за компа...адаша ми ги хвали, гледам и ти ползваш карта с такъв чипсет, явно са добри...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж сега, на теория си трябва TI чипсет, но на практика някой дивайси ВКЛЮЧИТЕЛНО и Алесиса нямат нужда от това..... казвам го от личен опит....Мятай се, и ела в събота,  ще ти съдействам с установяване на проблема. И да приключваме темата, че стана брадата.... :metalist:

обади се на 0878929839. 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Искам да изкажа своята най-голяма благодарност на Адриан (VSTi),за оказаното съдействие и откриването на проблема на ALESIS - а. Оказа се че картата работи, но е изгорял Firewire чип, чрез който се осъществява връзката между аудио картата и 1394 платката. Адриан ми каза че евентуално сервизна дейност на Firewire интерфейси извършват само в Динакорд и то в Пловдив...нямам намерение да се занимавам повече с тая карта - над 3 месеца вече я мъча, чак нов компютър взех заради нея, остава ми като сувенир! :) Ще търся да си взема някоя двуканална аудио карта, но задължително с USB интерфейс, за FireWire не желая да чувам повече, то кой работи с това вече...

Още веднъж - огромно БЛАГОДАРЯ, Адриане!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Не си писал каква порода е Firewire контролера ти.

 

Относно горния проблем, трябва да попрочетеш малко инфо и внимателно и с разбиране да настроиш софтуера и драйверите. Щом забавянето е чак към секунда, е твърде вероятно да работиш с WDM драйверите, а не с Asio.

 

Отделно, Guitar Rig НЕ e vst инструмент, а е "ефект" - трябва да го виждаш там, където виждаш разни реверби, ехо-та и т.н. Не съм наясно с конфигурациите на Cubase, но трябва внимателно да огледаш кое откъде и накъде отива.

Guitar Rig  e vst инструмент и ефект

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.