Er6m Публикувано Януари 19, 2005 Публикувано Януари 19, 2005 Ситгурно на повечето от вас този пост ще е адски досаден, но не забравяйте и вие какви сте били и от къде сте започнали. А какъв е въпроса ми - точно този от къде да започна. Да речем че съм ходил на уроци преди години като бях по-малък... знаете как е металски хави искаш да свириш оскаш да си в група и т.н. Само че тогава не оценявах уроците както трябва и не гледах сериозно на нещата... но сега нещата се промениха и отново хванах китарата ми и с малко настройка на ПЦ-то (благодарение на вас) се сдобих с чудесен ефект ))) Мисълта ми е някой ще ми даде ли някаква насока на къде да продължа ... Мразя акорди но знам че са основните похвати при свиренето, имам си тетрадката от уроците и всичко което бях свирил си го научих отново и си го свиря всеки ден, но искам да продължа ... казжете на къде имам акордите, няколко арпежа (дълги и къси) + няколко скали и общо взето тези неща вече мога да ги свиря сносно.... а сега на къде ? Свалям си ноти от нет-а песни предимно металика, доста ми е трудно, но ми харесва да ги дрънкам, но чесно казано искам упражнения, а тези песни да са ми за развлечение поне за момента Кой ще ме насочи към онлайн ресурс за начинаещ като мен....
Glacierise Отговорено Януари 20, 2005 Отговорено Януари 20, 2005 Гледай сега, пич. Тоя момент, в който си е МНОГО важен. Какво ти препоръчвам аз? Намери си учител. При това мноооого е важно да му обясниш каква музика харесваш, за да може той да знае на какво да те учи. Важно е също така и той да я харесва тая музика. Номера е, че самото свирене се състои от много компоненти, и някои от тях са много индиректно свързани и ти сам няма да можеш да видиш връзката. Пример: акордите. На тебе ти се струва, от твойта гледна точка (и аз така бях), че няма смисъл да свириш големи акорди, щото те не се използват в музиката, която харесваш. Да, ама не е така. Свиренето и РАЗБИРАНЕТО на акордите те довеждат до познаване на три-, четири- и т.н. звучията, на самия гриф, на хармонията (което е необходимо, когато свириш в група) и прочие. За четенето от интернет - има колкото искаш Чети яко! Можеш да започнеш от статийките в guitarnoise.com - има за всеки по нещо. Но основно ще те насочва даскала. Тва е най-бързия, безболезнен и ефективен начин. И най-важното - забавлявай се Не се ли кефиш яко на китарата, нема смисъл от целия зор
Er6m Отговорено Януари 20, 2005 Автор Отговорено Януари 20, 2005 (Редактирано) ^Смятам да последвам съвета ти за учителя - ако успея да намеря стария си ще е супер - доволен съм от него ( Светльо от Пловдив) едно време дрънкаше в синдикалния дом сега незнам къде е - дано е още там. Ако не ще си намеря друг. Значи за тези 3-4 години през които не съм свирил, съм се променил, и не гледам на китарата както преди. Сега наистина ми доставя удоволствие да свиря - а преди ми беше нещо като "детска идея" да свиря в група (без да мога да изсвиря каквото и да е ) и общо взето нищо не правихме ... сега е съвсем друго. Доставя ми огромно удоволствие - особено както си пуснах и ефектите през компа Препоръчайте ми някой учител от Пловдив ? незнам дали ще си намеря стария. Едит: Забравих да питам - уча се на една китара - някъква българска е идеята ми е че е много зле искам малко да я пооправя. Какви пари ще ми легне да я занеса на лекар :guitar: ? Струните са доста нависоко (грифа е крив доста) има болт за регулация, но ако го натегна още мисля че и от тази китара нищо няма да става повече с малко прагчета е (21) чува се доста зле - но както казах за учебна става. Е съвет ми дайте колко ще ми легне това изправяне на грифа(ако е възможно), евентуално смяна на прагчетата, и в най добрия случай смяна на адаптерите ... ? или ще легне колкото една нова за 350 лева ? Редактирано Септември 19, 2006 от MDFk
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 20, 2005 Отговорено Януари 20, 2005 Светльо е супер точен. Надявам се още да е там и да дава уроци. Ако го намериш не го изпускай. ПП: И като го откриеш кажи да ида да го видя, че станаха години вече, а имам да го черпя.
Er6m Отговорено Януари 20, 2005 Автор Отговорено Януари 20, 2005 Светльо е супер точен. Надявам се още да е там и да дава уроци. Ако го намериш не го изпускай. ПП: И като го откриеш кажи да ида да го видя, че станаха години вече, а имам да го черпя. аз съм много доволен от него - и яки парчета дава за свирене ... ама несъм ходил от 3-4 години. чесно казано ако го намеря ...няма да го изпусна тоя път ) упъти ме на кой да лепна китарата ми да я стегне малко че толкова дрънчи - чак дразни трябва да се стегне сериозно - тъпа е, но нямам друга и 350 лева нямам за малко по-добра. Смятам че няма да е толкова скъпо да стегна тази колкото и да е зле като цяло ...
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 20, 2005 Отговорено Януари 20, 2005 Препоръчаха ми разни лютиери в магазина под партийния дом/филхармонията като ходих да търся потенциометри. Иди там и питай, ще те упътят.
Er6m Отговорено Януари 23, 2005 Автор Отговорено Януари 23, 2005 Препоръчаха ми разни лютиери в магазина под партийния дом/филхармонията като ходих да търся потенциометри. Иди там и питай, ще те упътят. Не искам да отида при "някой" лютиер. Искам да отида там където ще ми свършат работа със сигурност и няма да ме мотат половин година
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 23, 2005 Отговорено Януари 23, 2005 /offtopic: Е, виж, такъв лютиер тепърва искам да открия. Не знам дали има такива изобщо, аз съм ходил при един, чието име не искам да споменавам, но е много зле чиляка със сроковете за изпълнение. Така че поразпитай, говори с всеки лютиер ако трябва и сам прецени. А по темата, че много офтопик направихме - сега изтеглих Melodic Control на Marty Friedman. Ето книжката тук: link. Струва ми се много полезен урок, но още не съм започнал да работя по него. Импровизация, следене на акордите в прогресията, необичайни похвати/скали и др. Видеото е 300mb и не мога да го кача, защото ми е бавен ъплоуда, но може да го изтеглиш от е-Муле за 1-2 дни. Успех.
Er6m Отговорено Януари 23, 2005 Автор Отговорено Януари 23, 2005 (Редактирано) свалям - дай линк към видеото направо. Това "е-муле" нищо не ми говори.. да не е нещо като казза ? Редактирано Януари 23, 2005 от Er6m
black_waltz Отговорено Януари 23, 2005 Отговорено Януари 23, 2005 (Редактирано) виж Er6m , свири това което ти харесва важното е да се кефиш, иначе ако искаш да си развиеш бързината и техниката - намери си The Speed System на Impellitteri, до сега от всички школи дет сам гледал тази най-много ми хареса и помогна.... Редактирано Януари 23, 2005 от Alexi_Laiho
Sieger Отговорено Януари 23, 2005 Отговорено Януари 23, 2005 Друг много як method e - John Petrucci - Rock Discipline!!! Само внимавай какво правиш, да не стане като с мен!
Er6m Отговорено Януари 23, 2005 Автор Отговорено Януари 23, 2005 Друг много як method e - John Petrucci - Rock Discipline!!! Само внимавай какво правиш, да не стане като с мен! На Петручи го имам това ама ми е трудно да го хвана - мисля че е за по напреднали ) да не кажа доста по напреднали
Sieger Отговорено Януари 23, 2005 Отговорено Януари 23, 2005 Няколко съвета от мен - свиквай да свириш с метроном или барабани! Много е полезно. Ще ти помогне да развиеш скорост, а скоростта е продукт на точността, която пък ще постигнеш с ЯКО упражнения. Бъди постоянен! Поставяй си някакви цели. Например: "Днес ще свиря скали" ; "Трябва да разбера що е прогресия" и тн... Записвай се и се самоанализирай. Виж къде са ти грешките и върху какво трябва да наблегнеш. Не заучавай грешни техники, защото после ще ти е трудно. Не се ограничавай стилово - учи по нещо от блус до най-главопръсващия метал ! Когато си купуваш китара, гледай да ти е удобна... И много други, но за момента само това се сетих Успех
Er6m Отговорено Януари 23, 2005 Автор Отговорено Януари 23, 2005 Всичко е добре, но по въпроса с техниките, няма как да ги науча мисля без учител. Не съм попадал на сайт в който са обяснени техниките (разбираемо). Скалите ги свиря с метроном винаги - по този начин не излизам от ритъм арпежите също... общо взето с това се занимавам най-вече. Скали и арпежи. А да захванах се да уча и "Flight of the Bumble bee" като техника ми се вижда лесно, но е мега скоростно. Тези скали има ли ги някъде и арпежи ? защото имам само 4 скали - пък незнам как да изсвиря останалите по целия гриф, както и арпежи ??? дайте някой он-лайн самоучител
Sieger Отговорено Януари 23, 2005 Отговорено Януари 23, 2005 Тук има няколко полезни неща А иначе потърси в google и ще намериш много уроци! Според мен обаче си търси видео уроци. Също така си набави Guitar Pro има я почти навсякъде по фрее сървърите. После си тегли табулатури от ТУК.
Recommended Posts