Jump to content
Българският форум за музиканти

Подредба на ефектите


vaskomil

Recommended Posts

само в допълнение на останалите мнения:

 

според мен да пробваш да сложиш ламповия преамп преди всичко останало и да чуеш как звучи като Чподгрее" звука преди да мине през ефектите, аз съм получавал много добри резултати по тоя начин. Почти без усилване. Просто сигнала да мине през преампа.

 

зуума става за модулатор :) но гледай когато не модулираш да ти е на байпас

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да ама зуума не е тру байпас, така че и да е на байпас няма полза. Кубето може да се модне, не е много сложно. По начало ако ламповия преамп се ползва за драйв трябва да след ваа-ваа-то и най добре така - блуес бреикъра да се ползва за бустване на преампа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж сега, махни зуум-а

ако разполагаш със стотина лева има много хубави ефект процесорчета - има разни на берингер, някой стар алезис или ямаха - аз ползвам ямаха ФХ 500 за модулации и ревърбове накрая на вериата от камиончета и съм много доволен. не скапва звука :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич, не виждам да си уточнил с какъв усилвател свириш, което ме задруднява да споделя адекватно мнението си... Все пак трябва да призная, че на фона на някои от хубавите "камиончета", които имаш, този процесор ще ти е във вреда. Добре е да овладееш реалната, аналогова динамика на апаратурата, с която разполагаш. Моя съвет е да потърсиш начин да го продадеш (процесора) и да си вземеш някое приятно камионче за края на веригата (chorus и delay са класика). Аз лично мога да ти предложа и много изгодно хорус ефект на BOSS.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

някой може ли да ми каже този ефект който пича има зуум по-добър ли е от зуум 600 и нещо ? :) Кои са по-нови модели ? 700 и нещо или 600 и нещо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.