Jump to content
Българският форум за музиканти

Мога ли да пея?


pucca

Recommended Posts

Ами немога да пея във време,да кажа още немога да си тактувам.Пея офтакт.Мога да пея в такт само ако слушал песента над 100 пъти да кажем....как мога да предобия осещане за да пея в такт?Много глупав  проблем...:/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ти си го каза сам :) "само ако слушал песента над 100 пъти да кажем".

Практиката е тясно свързана с развитието на всяко умение, пеенето не е изключение. Трябва да подхождаш с повече внимание и концентрация, фраза по фраза.

На първо време с имитиране, по-нататък ще посвикнеш с различните стилове и ще можеш по-бързо да учиш.

Ако имаш възможност да посещаваш уроци по пеене/солфеж или да се занимаваш с някой приятел, който е наясно, ще напреднеш по-бързо.

Ако работиш сам, повтаряй многократно докато запомниш фразирането на певеца на записа...

Редактирано от Viara Ivanova
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако работиш сам, повтаряй многократно докато запомниш фразирането на певеца на записа..

Бих казал , че това е много полезно и за инструменталисти.Даже си мисля , че това е универсално правило - ако си зидар - наблюдавай майстора и прави като него - всичко - от-до!  Ако искаш да станеш готвач , прави това , което прави готвача , който ти харесва! Слагай същите подправки в същите пропорции! След като се почустваш сигурен , че може да правиш това , така, както го прави твоя "учител" може да си свободен да направиш и нещо повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре значи просто да продължавам да опитвам? :).Защото примерно аз научавам тази дадена песен в едно време,(в един такт),след което идва един приятел да кажем и я свири в по бавен такт и на мен ми е трудно да пея с него.Но може би сте прави ако продължавам да се концентрирам след време ще започна да усещам нещата.Няма да се отказвам пък да видим какво ще стане.Просто ми беше станало мн кофти като виждам хора които даже немогат да пеят но някак си усещат времето в което е песента и могат да го следят.Благодя ви ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е,пееш,но пробвай с бекингтрак нещо,

защото има хора,които си пеят нещо добре,но бягат от тоналност и ритмика,ако са с други инструменти.

Какво ще рече бекингтрак, нещо подобно на инструментал, караоке или... ? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Когато бях първи клас ходих на пиано и си спомням, че учителката беше казала на майка ми, че си имам невероятно добре развит музикален слух...

Тогава се отказах от пианото, още не мога да разбера защо, но както и да е , вчера отидох при същата госпожа и смятам да продължавам да свиря... отново ми каза това за слуха... знам, че това е някаква музикална способност, но може ли някой да ми обясни по-подробно? :)

 

П.С.: Значи ли това, че имам добър глас? Извинявам се за въпросите, сигурно ви се струват доста глупави, но наистина искам да разбера.. мерси предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добрият музикален слух и доброто пеене са свързани, но не винаги човек, който има добър слух има певчески глас и обратно.

Добрият слух означава, че чуваш разликите в тоновете и можеш да го възпроизведеш - в твоя случай на пиано, т.е. примерно, когато някой изсвири кратка мелодия ти можеш по слух да я възпроизведеш на пианото. Ако можеш и да я изпееш вярно, значи имаш добра връзка между музикалния слух и певческия апарат. Ако вече това, което изпееш има певческа стойност, то имаш "добър глас" :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.