Krasi63 Отговорено Февруари 14, 2013 Отговорено Февруари 14, 2013 (Редактирано) Сега разгледах и схемата на Footswich за Roland - FS-6. Значи там бутоните са само контактни, при натискане прави контакт, като го пуснеш няма контакт, а тези от Hartke за задържащи бутони. Затова ще бърка каналите на кубето. Виж две схеми. http://www.harmonycentral.com/t5/DIY-Do-It-Yourself/Build-your-own-Boss-FS-6-dual-footswitch-sort-of/td-p/16029255 http://liveukulele.com/gear/how-to-make-a-footswitch-for-boss-or-roland-gear/ Както се вижда на схемата, при вкаран жак, няма никаква верига между трите кабела. Само при натискане на единия бутон се затваря временно веригата между минуса и единия плюс, а при натискане на другия бутон, се затваря временно веригата между двата плюса! Така управляваш двата канала за Запис и другия за стоп. Този Footswich е лесен за направа. Аз мисля че този Footswich на Hartke, но за Вокса ще стане, но за Rolanda схемата е друга. Редактирано Февруари 14, 2013 от Krasi63 Цитирай
Krasi63 Отговорено Февруари 14, 2013 Отговорено Февруари 14, 2013 (Редактирано) И хич не си прави експерименти с окъсяване на кабели без да си сигурен!!! Да не си скапеш кубето. Затова има схеми и ПРИНЦИП на ДЕЙСТВИЕ за всяко нещо което е произведено! Принципа на Действие, на задържащите и незадържащите ключове е различен!!! Посто на Роланда не го поставяй, а за Вокса по схемата! Редактирано Февруари 14, 2013 от Krasi63 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Февруари 14, 2013 Отговорено Февруари 14, 2013 Това съм го написал малко по горе, че може да е с импулсни бутони! И може да пробва с една отвертка като окъси черния с червения кабел на отпушено положение на копчето което е монтирано. Спрямо това което обяснява (за реакцията на ампа) в самото начало най-вероятно е така Знам къде ги продават в София,такива импулсни метални бутони, или както ги нарича колегата, контактни. Цитирай
muzicantini Отговорено Февруари 14, 2013 Автор Отговорено Февруари 14, 2013 Хъм, днес като го пробвах пак си работеше с Вокса както трябва. Нямам обяснение защо вчера не работеше, а днес, да. Цитирай
Krasi63 Отговорено Февруари 16, 2013 Отговорено Февруари 16, 2013 А какъв ти е Вокса само AC15 или след това има други обозначения - букви и цифри да потърся схема, стана ми интересно? Тъй като не е оригиналния Футсуич, и няма поставени диоди и резистори, може да иска включване и изключване с някаква последователност. Примерно, преди да включиш Футсуича, да бъдат прекъснати двете вериги от суичовете и като го включиш в кубето да иска някаква последователност на натискане на бутоните - (това се проверява с Мултицет, при изключена верига трябва да няма връзка между минуса на жака и двата плюса). След това включи Футсуича и първо натисни левия бутон после десния и като изключваш първо десния после левия. Ако не е наред пробвай обратното първо десния после левия, като изключваш първо левия после десния. Жака на кубето за Футсуича е стерео и прави някаква ел. верига по схемата, като вкараш жака на футсуича, се прекъсва веригата на женския жак и ел.веригата се пренася по кабела към Суичовете. Цитирай
muzicantini Отговорено Февруари 16, 2013 Автор Отговорено Февруари 16, 2013 Казах, че си работи както трябва А това с резисторите и диодите е само и единствено в името на лампичките. Ако няма лампички, няма нужда от никакви такива работи. Цитирай
lyu_records Отговорено Февруари 16, 2013 Отговорено Февруари 16, 2013 Точно така е в повечето случаи. Описал съм по-горе начина на работа на подобни апаратури. За протокола: Скоро правих един моднат контролер за Engl. Неговия събратин се казва Engl Z4 и в него няма абсолютно нищо освен 2бр. копчета и 2бр. диоди и е на стойност 80 евро неоправдани пари. При Engl за диодите дори не е нужно да се ползват съпротивления! Цитирай
Recommended Posts