kukuman Публикувано Юли 31, 2006 Публикувано Юли 31, 2006 Aбе просто ми беше интересно дали има контрабас със прагове щото на Ловеч рок фест басиста на Слейд изпълни един пасаж дето имаше цигулка и цигулката на която свиреше беше с прагчета и се замислих дали няма и такъв контрабас Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 31, 2006 Отговорено Юли 31, 2006 цигулката на която свиреше беше с прагчета Цитирай
kukuman Отговорено Юли 31, 2006 Автор Отговорено Юли 31, 2006 (Редактирано) да бе съвсем сериозно ама намам снимка да ти покжа Редактирано Юли 31, 2006 от kukuman Цитирай
разбойник Отговорено Юли 31, 2006 Отговорено Юли 31, 2006 Не съм чувал за подобно извращение, но това не значи, че не съществува Идеята за инструмент производен на контрабас, който да е с позиции е още от 40 - 50-те години на миналия век. Затова и първия бас на Лео Фендер се нарича "Пресижън" - височината на тона е прецизно зададена от прагчетата. Цитирай
kukuman Отговорено Август 1, 2006 Автор Отговорено Август 1, 2006 (Редактирано) така аз се поразтърсих и намерих ей тез работи и това не изглеждат като класически контрабас ама все пак Редактирано Август 1, 2006 от kukuman Цитирай
pacman Отговорено Август 1, 2006 Отговорено Август 1, 2006 Не точно контрабас, но - виола да гамба, и производните на нея инструменти. Първите екземпляри са отпреди повече от половин хилядолетие, тъй че идеята очевидно не е толкова новаторска. Цитирай
Pinky Отговорено Август 3, 2006 Отговорено Август 3, 2006 Помня, че съм виждал Ванеса Мей да свири на електрическа цигулка, на която ми направи впечатление, че има прагчета. Не знам обаче доколко такива инструменти са custom-made... може и да няма в производство. Но най-вероятно има, просто не са особено популярни. Цитирай
Overdrive Отговорено Август 3, 2006 Отговорено Август 3, 2006 (Редактирано) Един модерато разкара снимката с размер НАД 500х500 пиксела, както е според правилото тва е ужасно грозно и огромно ве Спазвай правилата! Редактирано Август 3, 2006 от MDFk Цитирай
Vlad Отговорено Август 3, 2006 Отговорено Август 3, 2006 Първата снимка най-горе е вид басова мандолина. съществува и подобен вид бас-тамбура, както и бас-гъдулка, бас-балалайка/с три струни:blink:/...Имат си и специални имена, които не мога да цитирам. А цигулка с прагчета ми звучи просто нелепо...тези прагчета трябва да са на растояние по-малко от сантиметър, особено във високите позиции. Влад Цитирай
Recommended Posts