the_gorer Отговорено Декември 18, 2005 Отговорено Декември 18, 2005 Блях, аз пък живея с илюзията, че шперплатът (plywood) и всякакъв вид лепени изпълнения не кефят. Един гриф от 10 слоя може и да е стабилен, но е фрашкан с лепило и клони към шперплат, а това маца по тона и състейна на китарата. Цитирай
pacman Отговорено Декември 18, 2005 Отговорено Декември 18, 2005 Зависи от качеството на слепване- ако е направено добре, лепило почти няма да има.Дебелината на слоя лепило между двата слоя дърво клони към 0, поне трябва да е така. Важно е и какво лепило се използва; в крайна сметка, самата дървесина съдържа естествени смоли/масла. Нито Алембик, нито Конклин, Фодера и т.н. щяха да правят грифовете си ламинирани, ако това влошава качеството или звука (което не означава, че звука не се променя в сравнение с 1-piece грифовете). Първоначалната идея на Фендер- гриф и фингърборд в едно, е била въведена главно за опростяване на производствения процес. Цитирай
the_gorer Отговорено Декември 18, 2005 Отговорено Декември 18, 2005 Не съм виждал соло мотика с 10 слоя гриф, с изключение на един Vigier, но там ламинатите бяха във фингърборда. Вземат некфа брезова дървесина, овъгляват я, редят я на много тънки слоеве с лепило между тях и всичко това го спичат при висока температура и на преса. Ставало като абанос, но по-твърдо и стабилно и много важело за фингърборд. Цитирай
KILL_EM_ALL Отговорено Декември 18, 2005 Отговорено Декември 18, 2005 като казахте за ibanez--я да ви питам--ето този модел заслужава ли си.. Ibanez GRG270B това май е вузможно най евтиния клас китари ibanez и го сравнявам с тия евтините jackson-и --и се чудя кои повече си заслужават знам че тука някои от вас имат точно този модел ibanez кажете-заслужава ли си Цитирай
Carpe_diem Отговорено Декември 20, 2005 Отговорено Декември 20, 2005 Ми... веднъж свирих на един подобен модел, само че си спомням, че беше с Edge pro II bridge, a не като на тая - ILT1 bridge... ама като гледам, няма кой знае каква разлика, а и не разбирам много, ако има... Само че след нея пробвах K7 и просто не ми се мисли... Нищо, че разликата в цената е към 4-5 пъти... Адаптерите иначе са й от обикновените и звучи малко мътно... Ако искаш свестен звук, ориентирай се към нещо, на което пише DiMarzio, ама и там вече цената почва да става гадна... Все пак после може да си събереш пари и да си ги купиш отделно - 200-300 $ някъде, не знам точно колко вървят... Аре успех Цитирай
Recommended Posts