Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez RGA32


Dave1919

Recommended Posts

Здравейте искам да по питам за вашите мнения за тази китара, ще свиря метъл и хард рок. Знам че ако искам да свиря метъл активните адаптери са по добрия вариант.http://rockshock.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=268&category_id=33&option=com_virtuemart&Itemid=53&lang=bg  и затова съм се насочил към тази китарата. Споделете мнение благодаря предварително :) .

Редактирано от Dave1919
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре с проба. Wizard II e доста тънък гриф, дори прекалено за хората с по-големи ръце или блусарски разбирания. Хубаво е, че е от махагон, а не липа, особено желанието ти да свириш метъл...

 

Малко прилича на мебел, ама.. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 е ако прилича на мебел не е проблем с баданарката и блажната боя да се развихри

 

а може и да попитам защо да е лошо китарата да е от липа

 

аз имам добри вчепатления ;) от липови китари. липата с flame maple top е много готина комбинация - имах подобна китара и вадеше страхотен звук и даже ме е яд, че я продадох

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки с вкуса си. Мен много ми допадат липовите Ибанеси, особено за музика ала Вай или Сатриани - т.е. предимно за солиране. За ритъм повече ми допада махагона. И все пак мнението ми е базирано на по-скормен брой китари, а не безбожно много.

 

Все пак трябва да отчетем, че от китарата от липа в средния ценови клас и китара от липа, от същата фирма, но от висок клас - ще има разлика.

 

Споменаваш и китара с топ, но много често по-евтините китари ползват тънък фурнир, само за украса, докато при по-скъпите, вече топа е значително по-дебел и съответно оказва внимание на тона.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета гледах  и чух доста клипове с такава китарка не ми звучи на метъл , аз съм си харесал и ето тази 

, но виждам и че на този клип е с процесор. Заблуда ли е уникално якия звук който вади тази китара заради процесора ? и коя от двете ?
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се води само по демотата, защото тоя Ибанес може да свири и така:

(Доста приемлив звук за активни адаптри)

 

Важно е всъщност в какво ще я включваш тая китара.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Slide тази китарка, която имах с топ си беше топ близо 1см дебел личеше си под лака.

 

Този ибанез АРТ 120 не е особено сполучлив модел. ARZ каточе ли са по-добре направени. Отделно Ибанез имат един друг модел даркстоун DN500 направена от сапеле направо звучи страхотно. имах възможност в Германия в един магазин да ги сравня през един Randall T2 . При едни и същи настройки даркстоуна срина помещението от готин звук. Разбира се рандала Т2-ка е страхотен амп и повече ме кефи от V2. Тогваа като ги сравнявах бях отишъл просто за друга китара, която за съжаление икономически причини ме карат да продам сега.

 

Та питащият за китарата може да обърне внимание на на тези даркстоун модели току виж му харесали

 

поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам дали си обърнал внимание DN-500 струва 1 141.99 лв ,а АРТ120 струва 685 само една разлика която е непреодолима за мен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аххха това е важна подробност достъпния бюджет. Та би ли споменал какъв е горе долу той. Също така ако споменеш и какво търсиш в една китара би могло да ти се подадат и други възможности, които да разгледаш и да направиш оптимален избор. 

 

Тъй като се разбра, че имаш ограничение в бюджета бих искал да ти обърна внимание на една друга марка китари, които се оказа, че са под шапката на гибсън. Става дума за креймър. По-горе съм писал за липова китара с флейм мейпъл топ. Модела беше Kramer Striker като тази от този сайт

http://theguitaraddict.blogspot.com/2011/11/selling-kramer-striker.html

 

 

това е сравнително евтина китара и се оказа китарата с най-удобния гриф, а в момента, в който и поставих един малко по-скъп адаптер зазвуча по-добре от скъпите китари които имам.

Редактирано от Acei
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бюджета е до 700 кинта и този Ibanez  най ме кефи като звук. Джаксъните много пискат, ЕСП тата са пълни боклуци под 1500 лева и се оказа че за тежък звук който търся само този Ibanez ми допада. 

http://www.youtube.com/watch?v=oFYUzD1AkiM 

Редактирано от Dave1919
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мога да ти препоръчам също за тежък звук до към 700 700 и нещо лева може да си намериш в ebay Schecter sunset страхотна китара

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.