Dave1919 Публикувано Януари 30, 2013 Публикувано Януари 30, 2013 (Редактирано) Здравейте искам да по питам за вашите мнения за тази китара, ще свиря метъл и хард рок. Знам че ако искам да свиря метъл активните адаптери са по добрия вариант.http://rockshock.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=268&category_id=33&option=com_virtuemart&Itemid=53&lang=bg и затова съм се насочил към тази китарата. Споделете мнение благодаря предварително . Редактирано Януари 30, 2013 от Dave1919 Цитирай
Slide Отговорено Януари 30, 2013 Отговорено Януари 30, 2013 Най-добре с проба. Wizard II e доста тънък гриф, дори прекалено за хората с по-големи ръце или блусарски разбирания. Хубаво е, че е от махагон, а не липа, особено желанието ти да свириш метъл... Малко прилича на мебел, ама.. Цитирай
Acei Отговорено Януари 30, 2013 Отговорено Януари 30, 2013 е ако прилича на мебел не е проблем с баданарката и блажната боя да се развихри а може и да попитам защо да е лошо китарата да е от липа аз имам добри вчепатления от липови китари. липата с flame maple top е много готина комбинация - имах подобна китара и вадеше страхотен звук и даже ме е яд, че я продадох Цитирай
Slide Отговорено Януари 30, 2013 Отговорено Януари 30, 2013 (Редактирано) Всеки с вкуса си. Мен много ми допадат липовите Ибанеси, особено за музика ала Вай или Сатриани - т.е. предимно за солиране. За ритъм повече ми допада махагона. И все пак мнението ми е базирано на по-скормен брой китари, а не безбожно много. Все пак трябва да отчетем, че от китарата от липа в средния ценови клас и китара от липа, от същата фирма, но от висок клас - ще има разлика. Споменаваш и китара с топ, но много често по-евтините китари ползват тънък фурнир, само за украса, докато при по-скъпите, вече топа е значително по-дебел и съответно оказва внимание на тона. Редактирано Януари 30, 2013 от Slide Цитирай
Dave1919 Отговорено Януари 30, 2013 Автор Отговорено Януари 30, 2013 Момчета гледах и чух доста клипове с такава китарка не ми звучи на метъл , аз съм си харесал и ето тази , но виждам и че на този клип е с процесор. Заблуда ли е уникално якия звук който вади тази китара заради процесора ? и коя от двете ? Цитирай
Slide Отговорено Януари 30, 2013 Отговорено Януари 30, 2013 (Редактирано) Не се води само по демотата, защото тоя Ибанес може да свири и така: (Доста приемлив звук за активни адаптри) Важно е всъщност в какво ще я включваш тая китара. Редактирано Януари 30, 2013 от Slide Цитирай
Acei Отговорено Януари 31, 2013 Отговорено Януари 31, 2013 Slide тази китарка, която имах с топ си беше топ близо 1см дебел личеше си под лака. Този ибанез АРТ 120 не е особено сполучлив модел. ARZ каточе ли са по-добре направени. Отделно Ибанез имат един друг модел даркстоун DN500 направена от сапеле направо звучи страхотно. имах възможност в Германия в един магазин да ги сравня през един Randall T2 . При едни и същи настройки даркстоуна срина помещението от готин звук. Разбира се рандала Т2-ка е страхотен амп и повече ме кефи от V2. Тогваа като ги сравнявах бях отишъл просто за друга китара, която за съжаление икономически причини ме карат да продам сега. Та питащият за китарата може да обърне внимание на на тези даркстоун модели току виж му харесали поздрави Цитирай
Slide Отговорено Януари 31, 2013 Отговорено Януари 31, 2013 Ето още едно демо, дори от България. Цитирай
Acei Отговорено Януари 31, 2013 Отговорено Януари 31, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=eEZQW59wD1c Цитирай
Dave1919 Отговорено Януари 31, 2013 Автор Отговорено Януари 31, 2013 Незнам дали си обърнал внимание DN-500 струва 1 141.99 лв ,а АРТ120 струва 685 само една разлика която е непреодолима за мен Цитирай
Acei Отговорено Януари 31, 2013 Отговорено Януари 31, 2013 (Редактирано) аххха това е важна подробност достъпния бюджет. Та би ли споменал какъв е горе долу той. Също така ако споменеш и какво търсиш в една китара би могло да ти се подадат и други възможности, които да разгледаш и да направиш оптимален избор. Тъй като се разбра, че имаш ограничение в бюджета бих искал да ти обърна внимание на една друга марка китари, които се оказа, че са под шапката на гибсън. Става дума за креймър. По-горе съм писал за липова китара с флейм мейпъл топ. Модела беше Kramer Striker като тази от този сайт http://theguitaraddict.blogspot.com/2011/11/selling-kramer-striker.html това е сравнително евтина китара и се оказа китарата с най-удобния гриф, а в момента, в който и поставих един малко по-скъп адаптер зазвуча по-добре от скъпите китари които имам. Редактирано Януари 31, 2013 от Acei Цитирай
Dave1919 Отговорено Януари 31, 2013 Автор Отговорено Януари 31, 2013 (Редактирано) Бюджета е до 700 кинта и този Ibanez най ме кефи като звук. Джаксъните много пискат, ЕСП тата са пълни боклуци под 1500 лева и се оказа че за тежък звук който търся само този Ibanez ми допада. http://www.youtube.com/watch?v=oFYUzD1AkiM Редактирано Януари 31, 2013 от Dave1919 Цитирай
Acei Отговорено Януари 31, 2013 Отговорено Януари 31, 2013 мога да ти препоръчам също за тежък звук до към 700 700 и нещо лева може да си намериш в ebay Schecter sunset страхотна китара Цитирай
Recommended Posts