MDFk Публикувано Юли 28, 2006 Публикувано Юли 28, 2006 Събитието на месеца беше купуването на струни за баса, че беше крайно време да се почерпя с нов комплект. Купих си комплект 5ца Д'адарио, 0.45-0.130, прибирам се, тръгвам да ги слагам, от 1ва към 5та, стигам до нея и - ново 200 - намотката преди точпето не влиза! Мислех да попиля дупката с подръчни материали, но нито ми се стори лесно нито много ефективно. Имате ли идеи, сблъсквали ли сте се с такова нещо, и как ефективно и най-лесно мога да се погрижа за този проблем? пс. хич не ми върви с купуването на струни за баса - миналата година в пакетчето имаше 4 вместо 5, сминиха го, макар че и от двете страни имаше неприятни чувства за случката, за която никоя от 2те страни нямаше вина. Дано занапред не стават засечки. Цитирай
Fender_str Отговорено Юли 28, 2006 Отговорено Юли 28, 2006 Ами единия начин е да си разшириш дупките другия да си вземеш други струни тъй че... Цитирай
pacman Отговорено Юли 28, 2006 Отговорено Юли 28, 2006 Идея, която ми хрумна на момента: Можеш да сложиш на струната нещо цилиндрично за втулка, което да е съвсем малко по-широко като вътрешен диаметър от оплетката на струната. Нанизваш го до края на струната така, че да опре в топчето. Въпросната втулка ще служи като удължение на топчето, което да покрива оплетката. Единият му ръб опира в топчето, другият в ръба на гнездото за струната. Визуално няма да е първа прелест, но мисля, че ще свърши работа. Такива втулки съм виждал из електронните магазини. Нещо подобно на това: Цитирай
stalowa_wola Отговорено Юли 28, 2006 Отговорено Юли 28, 2006 Идеята е добра, но се чудя дали няма тази втулка да влияе по някакъв начин на звука и дали няма да се разстройва по-лесно? Аз съм имал същия проблем и решението ми беше да си сменя струната, защото не искам да си пиля по китарата. Цитирай
pacman Отговорено Юли 28, 2006 Отговорено Юли 28, 2006 Не, няма да повлияе според мен. Бтв, има струни с подобно на вид "топче" - за FR Speedloader Цитирай
MDFk Отговорено Юли 29, 2006 Автор Отговорено Юли 29, 2006 (Редактирано) Благодаря Ви за отзивите! Преборих се....не можах да се стърпя - хванах една ножица и след почти час стъргане разширих дупката за струната, тя пасна и сега всичко е тип-топ. Сега единствения въпрос е дали си спомням правилно(Металознанието не ми е сила), че ножицата е инструнемтална стомана(т.е яка) и не съм я съсипал. :green: Но темата ще остане, за да може да кажете и други евентуални подходи за преодоляването на проблем като този. Редактирано Юли 29, 2006 от MDFk Цитирай
Recommended Posts