Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да въздействаме на публиката?


backstage

Recommended Posts

Най-лесно ми въздействат от сцената хора, от които лъха самоувереност. Може да прави някаква абсолютна тъпотия, обаче ако изглежда доволен, горд и очевидно се кефи, ще ми привлече вниманието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-лесно ми въздействат от сцената хора, от които лъха самоувереност. Може да прави някаква абсолютна тъпотия, обаче ако изглежда доволен, горд и очевидно се кефи, ще ми привлече вниманието.

едното стойностно мнение по темата (освен това на мефистофела ту кът дъ креп :P )

когато те гледат хората как свириш твоите емоции се предават на тях в каквато форма са - ако седиш изнеревно и неловко и неудобно и те ще доловят напрегнатата атмосфера, която излъчваш. ама като се радваш просто, че някой е седнал и те гледа и те се радват. това са ми наблюденията, макар и да съм свирил само пред най-много 10 човека наведнъж... ама нали шоуто и за 1 и за 100 трябва да е еднакво B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 мнения по темата :P другите решиха че трябва да нахрант Слави.Относно коментара за куку бенда много несериозно исказване,а по темата мисля че всеки си открива свой си начин за контакт със публиката.

Случйно попаднах на концерт на АКАГА , супер свежи са пичовете сичките денсат кефат се яко B) когато човек го прави от любов нещата се получават.

Приметно Джими Хендрикс според мене той ваобще не е мислел кво ще прай пред публиката мм... некой ше кажат мани го тоя наркоман .

(лично мнение)

912005111031PMjimi%20hendrix.jpg

Р.И.П.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мене човек докато е на сцената, трябва да прави това, което му идва отвътре. Ако му идва да подскача - да подскача; ако не му - да не подскача. И най-важното: човек не трябва да се панира, докато е на сцената. Ясно е, че публиката обича да гледа самоуверени музиканти, а не такива, на които им треперят ръцете или им се сковават гърлата от ужас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

Хората са дошли да глетат наживо - и трябва да им се дава това което е характерно за стила който свирите. Естествено е АКАГА да не хвърлят пилешки глави както и ОЗИ да си "ДЕНСИ". Чалгата иска цици, Джаза - лекота на изпълнението, ДЕНС - як дръм и спортна фигура и ОСВЕТЛЕНИЕ безкрай, ПОП-а иска лесна мелодия=хармония=чисто излъчване, Госпъла-иска вяра...

Класиката ако не чак фракове то поне подобие (Ямаха) на цигулки или пиана...

 

да не продължавам. Проблема на Слави е че събра недотам добри музиканти- говоря за началото. Сега се оправиха нещата с помоща на ДИСЦИПЛИНА.

Но вкусовете са им различни на музикантите на Слави. И ако са толкова добри -(а както знаем студийните музиканти ТРЯБВА да са едни от най добрите щото вземат на час на запад и трябва да могат всякакви стилове еднакво добре) защо чалгата я докарват а останалото някак си го ...цъкат там...обхождат петолинията...няма дух...

 

Сори за оффа ама един жапрос малко е в темата малко не - къде да чуя творби на "великия" МАЕСТРО на Слави че нещо май не съм чувал....

Редактирано от jabatajabata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз много често въздействам на публиката (раздвижващо) без да целя нещо определено. Чисто и просто си вилнея на сцената, а повярвайте ми, някой път изненадвам дори себе си като се видя на някой видео запис на приятел. Който е идвал на концерти на I.T.S.I или на ALL OF US знае за какво говоря.

хмм значи веднъж в ловеч бяха IТSI помня аз помня как се матяхте из "публиката" без да ви бърка китари нищо мн се накефих тогава :D то не че имаше сцена в тоя смешен клуб де ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Аз мисля, че музиканттите на сцената трябва да са уверени в себе си и възможностите си.Трябва да изкарат наяве енергията си и да контактуват с публиката.Когато човек показва на сцената,че се кефи много и не стои на едно място като дърво нещата се нареждат.От опит го знам. <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Аз се впечатлявам най-вече от пеенето. Няа лошо в маймунджулъците, стига да ти идват отвътре, а не да се насилваш да си интересен. Маймунджолъци които са за сметка на доброто изпълнение, също ми правят впечатление, ама лошо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам. Много е вярно и важно това за самоувереността. Макар, че тя... не се продава в аптеката... Поякога просто си по-притеснен от друг път, независимо от опита по сцени.

Другото, което е вярно за успешното въздействие, е това, че трябва да си много искрен в емоциите си, за да не изглеждат фалшиви... НО си трябва все пак някаква нарочна нагласа... Не може всеки път ако си в различно настроение, да се държиш точно според него... Ако ти е криво - еми трябва да се понастроиш, да се стегнеш, та публиката да не разбере. Тя не е виновна, един вид...

 

Аз, например, си имам някаква определена нагласа, когато пея пред публика. Придобивам я на сцената. Понякога ми идва да правя и говоря неща, които не биха ми хрумнали на друго място. Но това пак съм си аз, не се насилвам, просто ми идват отвътре при "концертното" ми настроение :P И забелязвам и аз, че това мое "отпускане" и откровено кефене на това, което правя, общо взето се възприемат добре. А, много е важно, че цялата група се държим така. Шегувкаме се помежду си и с публиката, подскачаме си, майтапим се понякога и с парчетата... всичко се случва на момента B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един офф въпрос, въпреки, че освен самата тема, всичко друго май е офф B)

 

Защо, аджаба, толкова задълбочено анализирате слави и бенда му? В смисъл не, че нещо съм им фен, но в много отношения(да не кажа всички) няма много хора из БГ дето могат да им стъпят на пръста. Колкото и да ги чоплим- да, едни от най-добрите музиканти в БГ са, ако не и най-добрите. И не за друго, а защото дългия има пари и иска най доброто => може да си го позволи.

 

Та не се излагайте- по наши земи има десетки мъдрости относно това, което правите- за чуждата чиния, за киселото грозде, за жената на съседа и пр.

 

П.П. щом аз гледах преди няколко години слави, щом гаджето ми го гледа, почти всичките ми приятели също, щом може да си позволи турне из БГ, на което пука стадионите по шевовете от народ.................... и т.н.................... значи определено има как да въздейства. Хубаво, лошо- факт!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А не мислите ли, че тази увереността започва много по-рано - още когато се прави подборът на песните? В смисъл, ако си искрен още на този етап и не се хвърляш в неща, които не те кефят достатъчно или не разбираш все още, при репетициите ще си доволен от резултата. Така се създава нещо като основа за тази увереност, която по-късно ще се прояви на сцената.

 

Така ми се струва на мен де :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А не мислите ли, че тази увереността започва много по-рано - още когато се прави подборът на песните?

 

Много вярно ! Винаги ми личи, като свиря някое парче дето не ме кефи. И обратното - със СТРАШНА сила !! :jazzband:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

слави въздейства на публиката с кичозното си излъчване :greenangel: ако сбирщина чалгари може да се нарече публика

 

лично на мен ми въздейства толкова силно че като го видя и сменям канала

 

всичко зависи от публиката - различните тълпи имат разлини схващания за нещата, примерно някой фенове на блек метъла се кефят когато вокала ги залива със свинска кръв :twisted:

Извинявай брат,Слави може да неможе да пее,ама знае как да прави шоу и горе-долу има хубави песни,а да неговорим че когато има концерт залите му се пълнят.А нашите поп певци и певици ги виждам що за стока са,като гледам евровизията май си е пълна простотия,едно свясто парче немогат да направят.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.