Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Четох доста мнения във форума по въпроса за адаптерите, но се обърках още повече и искам да попитам някой с повече опит кое е най-добре за конкретния случай.

Имам Ibanez RG550, махагоново тяло, Zoom G7.2 unit процесор и лампов усилвател с правена колона (със Celestion говорител). Задния ми адаптер е Seymor Duncan JB модел. Получава се едно премодулиране и искам да си сложа друг по-слаб адаптер. Казаха ми че за свирене с процесор този е много силен и затова се получава така (към 17 килоома е). Искам стегнат звук с достатъчно изкривявания, но не прекалено и да се избегне това пренатоварване. В момента съм взел един хъмбъкер временно от ямаха пасифика (към 8 килоома) и има съществено подобрение в звука.

Колебая се между няколко модела DiMarzio (Paf PRO и т.н.), но не съм сигурен и с тях как ще звучи и кое е най-добре.

Важно е да отбележа, че свиря само вкъщи и не мога да усилвам много усилвателя (затова и минах на вариант процесор).

Ще бъда много благодарен ако някой разясни малко случая с адаптерите и ми препоръча някакъв вариант.

Мерси предварително.

PS Процесора остава като вариант на 100%, най-много да го заменя по някое време за Line 6 XT Live

Отговорено

Ами чувал съм го като модел и до колкото знам Сатриани свири с него, но лично не съм го тествал.

Отговорено

А за какъв стил музика говорим - ако е за блус или джаз , може да пробваш с Hambucker From Hell или Virtual PAF на DiMarzio .

Отговорено
А за какъв стил музика говорим - ако е за блус или джаз , може да пробваш с Hambucker From Hell или Virtual PAF на DiMarzio .

Далеч съм от разбиране на адаптери , но след като на бридж имаш СД JB то за нек СД препоръчват Джаз...аз свиря с такава комбинация и съм много доволен , а с махагоновото тяло ще имаш наистина плътен звук...Джаз е отличен адаптер , стегнат звук с контролирани среди и баси, става не само за джаз естестено , за рок звучи супер...е може би няма да изкара дет или траш звук...