telemaniac Публикувано Януари 16, 2013 Публикувано Януари 16, 2013 Здравейте, Имам проблем с ламповото ми кубе Laney VC15 110. По време на свирене звукът умря постепенно, със затихване, до нула. Лампите престанаха да светят (поне тези които се виждат, а те са крайните, предусилвателните имат някакъв металик цокъл по цялата дължина и са непрозрачни). Преди това се забеляза виолетова просветка, като отражение в стената зад ампа. ON/OFF суича си свети, като за работещо.В момента при повторни опити, кубето работи около 5 минути и отново постепенно спира, предполагам е намесено нагряване / изстиване.Независимо дали има инструмент в него или не, лампите светят 5 минути и изгасват.Когато светят, лампите си блестят "здравословно" оранжево, доколкото аз мога да преценя.Много ми се иска да намеря човек, който да поддържа това кубе и да го разхубавява. Мечтая си това да е Парния Валяк, но не мога да пращам лични съобщения - сигурно заради статута ми във форума, също не намирам негови контакти в Интернет.Това кубе има почва за ъпгрейди, защото свири много прилично, а не е скъпо, следователно доста stock части са компромисни (заради ниската цена) и могат да се сменят с по-добри (от майстор, разбира се). Така поне чета по разни форуми за Laney.Но за сега идеята е първо да тръгне Купено е от съфорумник, към който нямам никакви забележки, това го пиша просто за да кажа, че не знам точната възраст на лампите, на външен вид всичко е като от магазина.Успешна година на всички В и ОКОЛО този форум! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 16, 2013 Отговорено Януари 16, 2013 Мен не ми звучи като проблем с лампите. Може да е нещо със захранването, отоплението... Според мен сам няма да се справиш, ще трябва да се отвори и измери и провери едва ли нещо всичко. Явно има някакъв проблем и ще е добре да се отстрани от разбиращ. Цитирай
Gregg Отговорено Януари 16, 2013 Отговорено Януари 16, 2013 (Редактирано) Тези кубета имат "самовъзстановяващ" се бушон (resettable fuse), който при проблем прекъсва и после "включва" отново, така че трябва да се види втре за какво става дума. Виждал съм такива в 30 ватовия му вариант. Редактирано Януари 16, 2013 от Gregg 1 Цитирай
telemaniac Отговорено Януари 17, 2013 Автор Отговорено Януари 17, 2013 Чудна работа, единственото издевателство над това кубе беше наскоро да включа един руски дилей в efects loop-a. Ако е асемблиран от части за камион, може да има връзка.... Цитирай
L.K. Отговорено Януари 17, 2013 Отговорено Януари 17, 2013 Не си първият, дето му се поврежда усилвателят. Занеси го на кадърен сервизер да ти го оправи, а ти си гледай музикантската работа. 1 Цитирай
Recommended Posts