d.mraz Публикувано Януари 14, 2013 Share Публикувано Януари 14, 2013 Народе незнам дали тук е точното място за да ме посъветвате, но се чудя дали с 2 колони по 100 вата ще узвоча крачма...банкет ? Искам да си взема миксер ама се чудя между два.. behringer vmx200 или behringer vmx200usb? Ще ми вършат ли работа за парво време в крачмата. Ще пускам със софтуер и май ще ми трябва и звукова карта. Предложете ми колони, миксер, а и усилвател ще ми трябва... Благодарско предварително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vaxo Отговорено Януари 14, 2013 Share Отговорено Януари 14, 2013 2 по 100 вата ми звучат достатъчно за кръчма, но зависи от размера и формата на помещението. Какво ще включваш в миксера ? Какво имаш впредвид под софтуер ? Ако е само да пускаш с някой плеър тип Уйнамп, всяка звукова карта ти върши работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
d.mraz Отговорено Януари 15, 2013 Автор Share Отговорено Януари 15, 2013 2 по 100 вата ми звучат достатъчно за кръчма, но зависи от размера и формата на помещението. Какво ще включваш в миксера ? Какво имаш впредвид под софтуер ? Ако е само да пускаш с някой плеър тип Уйнамп, всяка звукова карта ти върши работа. Миксера искам да го закача за лаптопа и да пускам с VirtualDJ (искам миксер, защото по-нататък мисля да взимам плеъри) Та мисълта ми е как да разделя каналите на миксера и задалжително ли ще ми трябва звукова карта (ако е от 60-70 лв звуковата карта ще ми свърши ли работа?)? Насочил см се кум Numark M1 или Numark M101, за първо време ще ми върши страхона работа, но се чудя кой да избера. А какво мислите и за behringer vmx100 ili vmx200 ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Flowsky Отговорено Януари 15, 2013 Share Отговорено Януари 15, 2013 Никак не е лесна задачата ти. Вземи си един Микстрак про на Нюмарк. Конзолата е много здрава и ти изпълнява изискванията. Иначе не помня да съм срещал звукова карта до 100 лева с 2 отделни аут-а. Доколкто разбирам искаш Ю Ес Би звукова карта! Ако имаш въпроси - питай! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Февруари 12, 2013 Share Отговорено Февруари 12, 2013 Мой съвет е да не избързваш а да вземеш качествени неща с цел надграждане, а не да купиш нещо, което след година ще ти е ненужно. Като начало обърни внимание на качествени озвучителни тела и стабилен усилвател, за една кръчма това е най-важното. Ако звука криви, пращи и т. н. на клиентите няма да им е приятно. А в интерес на истината това е най-важното при озвучаването на кръчма, да разполагаш с качествени озвучителни тела и усилватели, които носят на бой. Имай предвид, че при HI-FI техниката 100 вата е многозначно понятие, А аудио карта на първо време на дали ще си заслужава да закупиш. Със съвременен лаптоп, подходящ софтуер за него, хубав усилвател и озвучителни тела ще можеш да се справяш, като начало. 100 вата са малко за кръчма, хубаво е да се закупи по-мощно оборудване а и така ще се застраховаш от прегряване на шпули и транзистори. Имай предвид ,че човешкото тяло е звукопоглъщащо. В празна зала се чува по един начин като се напълни залата става друго яче. Поздрави и успех в начинанието! Колега USB изписано по този начин "Ю Ес Би" е нелепо. Можеше да добавиш едно "У" след "Ю" така поне щеше да е симетрично. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dino77 Отговорено Септември 14, 2013 Share Отговорено Септември 14, 2013 Привет на всички! Да не отварям нова тема: [Предварително се извинявам на колегата че ползвам неговата] Въпросният миксатор(контролер)(не съм запознат с по новата техника) NUMARK MIXTRACK PRO ,изключва ли нуждата от усилвател и миксер или само от звукова карта? Въпроса може да ви се стори смешен но както казах не съм запознат с новата техника,а който не знае пита Поздрави на всички Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bmo Отговорено Септември 15, 2013 Share Отговорено Септември 15, 2013 Mixtrack pro вече има втора версия - II. С вградена карта е. Ето тук можеш да видиш как се включва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts