Jump to content
Българският форум за музиканти

Westone китари?!


Satanachrist

Recommended Posts

Имаш ли възможност да я пипнеш и да я сравниш със скуайъра ти, абстрахирайки се от това, че е скуайър и че Бурзум бил свирил на Уестоун едно време. Пробвай я на сухо, без амп, дали има добра акустика.

Щом на ново, цената е 225 кинта, то най-вероятно е по-зле и от скуайъра ти като дърво, тон, гриф... Там поне имат едно що-годе постоянно качество на някакви чаркаляци. Е, вярно - черна е, сигурно и сама свири трийсет и вторини, има хъмбъкери (можеш съвсем спокойно да сложиш на скуайъра хъмбъкер в тяло на сингъл, на доста сносна цена и ще имаш адаптер за метълизъм), а може би и сама може да композира...Едно време с точно тази цел, имаше орфейки и пълдини, преработени на стрели, с обърнати глави като на Ибанез, ала-бала...Ама да ти кажа си свиреха като подпалки за камина и не бяха по-готини, само заради разликата във външния вид.

Мисълта ми е, че би било по-смислено да си позапазиш скуайъра, докато намериш малко парички за по-висок клас китара, а не да се мяташ на китайки със съмнително качество на изработката, движейки се на сляпо от външния и вид. Безспорно и той е важен, за да ти прави кеф свиренето все пак, но определено не е всичко.

П.С. Корт по последни спомени имаха и читави бройки в ниския клас. Ямаха също са доста добре като цена/качество.

П.П.С. Ако просто искаш метълджийска китара - не се залъгвай, че ще намериш китара с "яка" форма и "яки" адаптери в ниския клас - просто не съществува такава :tomato:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора,това с "вземи по-висок клас,не се преебавай" и т.н. го оставете за някой,който се интересува от такива неща.Просто искам някой от хората от вас,които наистина разбират(защото има такива тука) да ми каже едно едничко нещо - тоя Уестън по-зле ли е от Скуайъра или е обратното,това е,което в крайна сметка искам да зная.Не ми се събират пари,нямам нерви.Нямам и желание за нещо велико като марка или клас.Просто ми кажете моята ли е по-добра според вас или LP копието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

взимаш си твоята китарка отиваш в магазинчето сравняваш ги до колкото това може да се направи в магазина и ако ти хареса повече уестьна взимаш го, ако ли не , се врьщаш сьс старата но вече с убеждението че сегашната ти китара все пак не е толкова зле , и незнам да има човек който може само по характеристики и картинки да ти посочи коя от двете е по ЗЛЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видяло се е, че не ти се чете и искаш информация на готово, както болшинството прохождащи китаристи в днешно време.

В такъв случай трябва да прочетеш нещо, забодено специално за подобни на твоите въпроси най-отгоре на раздела "Китара" - http://forum.muzikant.org/topic/103191-eui-iaeiaaaueoaa-eeoadhenoe/

http://forum.muzikant.org/topic/71080-eioidhiaoeeiiia-oaaia-ca-dhacaeaae-eeoadha/

Направи си труда да ги прочетеш. Има ужасно много информация в тези теми, която е писана и дъвкана години, преди да разбереш за този форум.

Ако нямаш все още желание да прочетеш и държиш, някой да ти каже дали си заслужава тази подпалка за камина - Отиди, чуй и ако ти харесва си я вземи. 

Все пак - това не е Westonе от Япония, от фабриката на Матсумоку, а е Westone сделан в час по трудово в КНДР и е напълно възможно да звучи поносимо или не-поносимо именно поради този факт. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок,явно най-удачния вариант е да я пробвам в самия магазин.Мерси за информацията,която дадохте и за съветите.И да - ясно е,че не е от Японските Уестъни,тва си го знаех и преди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

http://www.matsumoku.org/guitars.html

 

 

http://matsumokuguitars.com/

 

 

това е за старите истински китари от тая марка ... има някои екземпляри по и-бей все още. Имам дълги години наблюдения в/у бас от тая продукция и определено собственика му не иска да го продава 

Редактирано от bliss-stick
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За какво му е да взима неговата китара ?!?!? Не я ли е чувал. Просто като отидеш и като пробваш този Westone ако не кажеш ехааа , значи не е по добре от скуайъра. 

П.С според мен това не е точния модел на тази китара това е истинския модел LP XL5 http://www.promusic.rs/Westone%20LP%20XL5%20BK%20elektricna%20gitara това което е в Българския сайт ме съмнява едва ли ще е по добре от твоята.

Редактирано от Dave1919
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се иска да се прецаквам и през година-две да сменям китари.Бала идва 2014та год. и взимам Б.С.рич.Няма смисъл в тая от оня магазин,това не е оригинален Уестън.По-скоро китайска Лес Пол имитация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Значи хора взех "Уестъна".Първо - много по-лек е от скуайъра,а бях свикнал с тежка китара и така ми харесваше.Второ - струните са по-високо и аз установих,че така ми харесва повече,защото е по-твърдо и няма браждене по праговете.Трето - най-големия проблем е,че адаптерите бръмчат повече и спешно ще се нуждая или от екраниране,или от нови или...не знам,но просто не се търпи особено като съм с дист.педал.Общо взето не съм по-доволен от тая дъска,но не съм и разочарован,защото всеки има Stagg,Cort,Squier и т.н,а аз не.Всичко е наред като изключим гадния брум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Струните са малко по-високо от скуайъра,което я прави малко по-твърда,но това определено ми допада,защото имам яки пръсти,а и няма браждене.(Странно,но обичам китарата ми да е леко твърда).Самия инструмент тежи...не мога да кажа с точност,но ако сте вдигали скуайър си представете нещо доста по-леко от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

 Доста по-леко от скуайър... стиропор? Едно време какви уестъни имаше... 

 Без майтап, единственият /японски/ уестън, с който съм свирил беше махагонов и  тежеше колкото три скуайъра. За шум от адаптерите или прекален екшън не можеше да става и дума, изобщо скапали са ги тотално. Само дето пише "Уестън" на тях.

 Хубаво е, че ти харесва, а това е важна предпоставка, за да свириш повече. :)

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми е проблем високия екшън,а дори казах,че ми е по-удобно.Освен това без да е включена китарата вади по-силен звук от скуайъра,някак си има по-голяма акустика.Брума разбрах,че идва не добре запоени кабели,което в идните дни ще оправя.Планирам по-натам да й набия 2 адаптера на Wilkinson и да я направя по-приятна тази китарка.Разбира истина е,че единственото общо с оригинален японски Уестън е името,но все пак живеем в България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.