Jump to content
Българският форум за музиканти

Roland Rd-700 Sx


Recommended Posts

Сега ще ти отговоря по-конкретно. Този модел го бях заплюл още като излезе преди година, че може и повече. Чел съм в продължение на месеци за него, слушал съм демоснтрации, накрая дори го пробвах в един музикален магазин, докато бях в Ирландия, но за съжаление там беше доста скъп. След това се върнах тук и бях почти на крачка от това да го поръчам от Рабат в Пловдив. Ще ти кажа защо се отказах. Първо хубавите черти - има страхотни акустични и електронни пиана, може би най-добрите за момента в хардуерен инструмент. Клавиатурата също е супер - най-доброто от Роланд, съпоставима с тази на Ямаха, може би малко по-лека дори, което е отново положителна черта. Но другите звуци са малко, липсват разни синтезаторни бленди. Има допълнителни звуци, само че те не са чак толкова много и не са и чак толкова хубави. Ще трябва да си купуваш допълнителни карти, за да си добавиш звуци - има два слота за разширителни карти. Но в крайна сметка след много мислене за и против, прецених, че ще се ориентирам към софтуера, затова си купих евтино електронно пиано Касио, което да ползвам само като контролер, и компютър. Това ми излезе на същата цена, дори и по-малко, като е непреносимо, но от друга страна като звуци е много по-добре. Така че ти си прецени. Ако ще свириш в група и ако най-много държиш на автентично акустично и Роудс пиано и прекрасна клавиатура, вземи си Роланда. Ако обаче искаш и доста синтезаторни звуци, имаш възможността да сложиш разширителни карти, но аз повече бих ти препоръчал да си вземеш Yamaha S90 ES, макар и да не съм я пробвал лично, защото тя има също много добри акустични пиана (спорно е дали са толкова добри като на Роланда, въпрос на вкус, може да провериш по форумите), но има също така много, и все хубави синт бленди, много повече възможности за настройки и програмиране, естествено е и по-скъпо. Надявам се да съм бил поне малко полезен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благотаря за инфото CyberGene !

И аз съм посъбрал доста информация от нета за този инструмент . Работата при мен е че се нуждая точно от пиано като това това, защото работя сам и ми се налага често да свиря само с 1 инструмент . В момента притежавам Yamaha P90 и Roland XP 80 с 3 броя Expansion boards . Имам и няколко модула . Исках да ти кажа че нямам нужда от синтетични звуци а от точно такова пиано , като този модел на Роланд заради прекрасните пиана, възможността за 4 сплита и 4те лайъра и така важната за мен вградена дръм машина . Та мисълта ми беше дали някой от нас го има това нещо, защото много ми се иска да го чуя . А това което чух от рекламните материали на Roland найстина ме влуди .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.