Svet Публикувано Януари 9, 2013 Share Публикувано Януари 9, 2013 Здравейте колеги! В клубове където има монитори на сцената всичко е наред, но често ни се налага да свирим на места където няма монитори а групата ми не разполага със собствени. След последния ни концерт, напълно се убедихме, че липсата на монитори е проблем. За съжеление не съм запознат особенно с нужната верига за използването на он стейдж монитори. Рових из нета, намерих няколко четива но все още немога да свържа двата края. Не ми е ясно как и дали може да изкарам три монитора от миксер с един мониторен изход или ще трябва да си купим нов миксер за целта. Ще съм много благодарен на някой, който е по-запознат с темата, да обясни подробно и по възможност с примери или схема на каква трябва да е веригата ( от микрофона пред кабинета, до монитора ) Искам да се ориентирам и в цени, за да знаем колко пари ще ни трябват, евентуално. Групата се състои от три човека и използваме дръм машина. Разполагаме с YAMAHA EMX620 и една връз-тежичка VERMONA 1222. И на двата миксера има по един мониторен изход. Ще следя темата и ако е нужна някаква друга информация, която е трябвало да споделя, а не съм, ще я постна в най-скоро време. Не намерих тема в която да намеря отговорите които са ми нужни, но ако съм я пропуснал се извинявам и моля да бъда насочен към правилното място Благодарско предварително! Свет" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vaxo Отговорено Януари 9, 2013 Share Отговорено Януари 9, 2013 YAMAHATA ще ви свърши работа. Има си изход за монитори, а вече каква мониторна система (колко монитори) ще свържете - решението е ваше. Само не видях дали МОНИ изхода е активен или пасивен (90% съм сигурен, че е пасивен). Ако е пасивен - най-доброто решение е активни монитори(колкото искате на брой) директно свързани с него. Другият вариант (не го препоръчвам) МОНИ изход ---> краен усилвател ---> пасивни монитори. Това е свързването И от MONI потенциометъра на всеки канал си правите баланса в мониторите, а от MONI master-а си контролирате мастър волюма към тях.... с други думи - със сивите потове си контролирате мониторите Как го обясних само Това е положението, ако искате от всеки монитор да се чува едно и също (което според мен ви устройва напълно), а ако искате всеки монитор да си има отделен баланс - тогава трябва по сериозна техника Проверете дали изхода е пасивен или активен. За пасивен - http://www.musicworld.bg/bg/c_1173/Active_Stage_Monitors.htmlУспех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Svet Отговорено Януари 9, 2013 Автор Share Отговорено Януари 9, 2013 Благодаря за бързия отговор vaxo! Прав си за Moni изхода, пасивен е! Ще се взимат активни монитори явно. През всеки ако излиза едно и също, ще ни устройва чудесно за сега Но ще ни трябват поне три монитора а имаме само един изход на YAMAHA-та. Как да изкарам три монитора през един изход? Дано въпроса не е много тъп Поздрави! Свет" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockstarr Отговорено Януари 9, 2013 Share Отговорено Януари 9, 2013 (Редактирано) всеки активен монитор е редно да има както вход за сигнала, така и изход така че се получава - миксер-кабел-монитор-кабел от изхода-към следващия монитор виж да произволно избрана от нета картинка - двата канон-а - едното е вход, другото балансиран изход http://www.gear4music.com/PA-DJ-and-Lighting/Mackie-HD1531-Active-PA-Speaker-Single/B2L Редактирано Януари 9, 2013 от rockstarr Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Svet Отговорено Януари 9, 2013 Автор Share Отговорено Януари 9, 2013 Благодарности и на rockstarr за бързия и конкретен отговор! Мисля, че картината ми се разясни. Ако за напред се появи нещо друго ще драскам отново тук, за това моля модовете, да не закриват темата! Благодаря отново и поздрави! Свет" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Януари 10, 2013 Share Отговорено Януари 10, 2013 Активни монитори е най-добре наистина. Може да вземеш един, може и 15 и да ги навържеш верижно. Във всеки варинт един и то пасивен мониторен изход ти стига. Друго предимство е, че можеш да ги ползваш за вокален (и не само) микрофон (вместо централно за репетиция) или дори за бас/китара... Много варианти има с тях. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Svet Отговорено Януари 11, 2013 Автор Share Отговорено Януари 11, 2013 Ползвал съм монитори по клубовете, но никога не се бях интересувал в подробности за тях. Там е лесно, щот си имат човек за тая работа и само казваш какво искаш...ама когато тежеста налегне твоя гръб, разчиташ на форума да ти смъкне малко от товара Надявам се темата да бъде полезна и за други хора, така както беше полезна за мен. Благодарско! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts