JusFly Публикувано Декември 28, 2012 Публикувано Декември 28, 2012 Здравейте.Имам няколко въпроса като съвсем начинаещ китарист.Значи китарата ми е много евтина от тия дето се продават в комплект с малко 15ватово кубе и двете са washburn.Купих си и ефект digitech distortion factory df7,та въпроса ми е следния не мога да направя настройките така че да се чува що годе читав distortion звукът винаги е блуткав не зная как по друг начин да се изразя но мисля че тая дума го определя най добре.Когато освен от педала усиля до край и gain-a от кубето distortion-a става плътен и хубав но пък страшно много шуми и става една пълна какафония.Дали проблема идва само от евтината ми техника или до голяма степен и от моята невежест защото наистина идея си нямам ако някой може да ми помогне да си настроя кубенцето и ефекта по оптималния за силите им начин ще бъда много благодарен Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 29, 2012 Отговорено Декември 29, 2012 Някой на живо е най-добре. Никой не можеш да ти каже "наслука" как ще зеучи най-добре. Нямаш ли някой познат-разбирател да помогне? Цитирай
TARTO Отговорено Декември 29, 2012 Отговорено Декември 29, 2012 намали геина на дистьра до кьм 12-1 часа максимум волюма и тои макс на 12 високите до кьм 2 ниските на 1 средните на около 9 часа може и по малко това е за дистьра а за кубето правиш всички потенциометри на еквилаизера на 12 часа и по твой вкус ги моделираш но недеи пак да прекаляваш Цитирай
JusFly Отговорено Декември 29, 2012 Автор Отговорено Декември 29, 2012 благодаря за отделеното внимание.Колкото до жъпроса нямам такива приятели,оше сега ще опитам съвветите на колегата. Цитирай
JusFly Отговорено Декември 30, 2012 Автор Отговорено Декември 30, 2012 Колега настроих всичко както ми каза,но почти нямаше дисторшън затова усилих гейна на педала до дупка,но само това промених и се чува сравнително по добре от преди Не е това което искам,но не мога да очаквам чудеса от това с което разполагам това ми е пределно ясно.Благодарско.Но искам да попитам и още нещо имам два изхода на педала към кубето не към китарата out 1 amp i out 2 mixer предполагам че трябва кабела да е в изход 1,но струва ми се че в 2 се чува по добре и за какво е изобщо този изход 2 Цитирай
TARTO Отговорено Декември 30, 2012 Отговорено Декември 30, 2012 предполагам че кубето ти е на кллин канала забравих да ти кажа да не смесваш камиончето с драив канала на кубето иначе се получава много грозно звучене аз самият се зарибих преди около година и половина по китарата и в началото сьщо правих тая грешка да давам геина на макс понеже исках китарата ми да прави джиги-джиги да ти кажа щом си сьвсем начинаещ ползваи за сега само драива на кубето и от мен един сьвет когато заучаваш нькои рифове дрьнкаи си ги пьрво само на чиста китара и след като почне да ти звучи добре даваи по малко драив ти самият ще усетиш до колко и експерементираи с еквалаизера тои прави китарата да звучи тежко а не когато геина е на макс тук някьде из форума имаше една много хубава статия мисля че беше на ЕВТИМ за това колко геин да слагаме и заиграването с еквалаизера а за вьпроса /out 2 mixer /и аз самият не сьм наясно нека нькои които разбира повече да ти обясни Цитирай
TARTO Отговорено Декември 30, 2012 Отговорено Декември 30, 2012 ето я самата статия прочети я няколко пьти внимателно и ще си обясниш доста неща http://forum.muzikant.org/topic/64542-aeenoidhoeui-e-iaaouenee-caoe-ca-iaeiaaaue/?mode=linear Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 30, 2012 Отговорено Декември 30, 2012 Принципно контролите на всички китарни джаджи е най-добре да са в границите 20-30% до 70-80%. Такива простотии като бас, високи и гейн на МАХ и средите на MIN е най-голямата глупост, която може да се сътвори. Link. С ефтино цифрово дисторшън педалче и ефтин "усилвател" с 8" смешен говорител забрави да изкараш читав джъ-джъг звук, дори ако свириш добре (защото се искат и пръсти). А може и китарата да те лимитира... Цитирай
TARTO Отговорено Декември 30, 2012 Отговорено Декември 30, 2012 е не го отчаиваи човека сьвсем ако е мераклия след време ще започне да си купува все по скьпи и качествени неща но е важно да знае основни принципи защото без тях и апаратура за милиони да имаш пак нищо няма да направиш Цитирай
JusFly Отговорено Декември 31, 2012 Автор Отговорено Декември 31, 2012 Ако под 8 става въпрос за инча говорителчето е дори не 8 а 6 и предполагам че наистина не става,но просто исках да опитам оптималния варянт а и все пак трябва все някога да се науча да си настроя комбото,а колкото до пръстите моите още никакви ги няма въпреки че ги троша вече три години като последната само с електрическата от както си я купих не поглеждам акустичната,и от 1 месец имам и ефекта и затва не се оправям въобще с него.Благодаря за отделеното време и за съветите. Цитирай
Icarus Отговорено Декември 31, 2012 Отговорено Декември 31, 2012 По принцип това, което съм забелязал за усилвателите, с които съм свирил, е че производителите са нагласили еквалайзерите да звучат относително оптимално, когато са на 12 часа. Оттам нататък лично аз правя минимални корекции в зависимост от китарата, нуждите, помещението и останалото озвучаване (при вариантите със и без озвучаване на усилвателя с микрофон, който отива в централното усилване). Поне при повечето ампове за мен това е решението. Има, разбира се, разни изключения, където е доста играчка да се нагоди правилно еквалайзера, и е много вероятно да греша за това с производителите, но като цяло досега този подход ми върши работа, като за моя вкус. 1 Цитирай
bratmito Отговорено Декември 31, 2012 Отговорено Декември 31, 2012 Колкото повече китарата ти прави джът джът, толкова по-трудно ще се научиш да свириш стегнато и чисто. Навремето правих тая грешка и сега съжалявам. Цитирай
Recommended Posts