Deks Публикувано Декември 25, 2012 Share Публикувано Декември 25, 2012 Здравейте, нов съм във форума, а отскоро се интересувам по-сериозно от китари. Интересува ме някой от Велико Търново или някой склонен да помогне да ми ремонтира една китара (почти изцяло самоделка е). Не ме бърка да я пратя на някой да я види що-годе, но да взима по-малко лев, че положението е много зле. Благодаря предварително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 26, 2012 Share Отговорено Декември 26, 2012 (Редактирано) Така темата звучи малко като "Искам някой да ми ремонтира китарата много евтино, щото нямам пари", което не звучи много съблазнително за евентуалните читави майстори. Неопитни ентусиасти може и да се навият, но сам знаеш, че там резултатите са неясни. Кажи като за начало, каква е китарата, в какво състояние е и какво трябва(според тебе) да й се прави. Най-добре дай и снимки, а и предложи примерен бюджет. Така ще можеш да получиш и поне предполагаема оценка, дали цялата работа има смисъл, в сравнение да кажем с по-читава китарка на старо. Редактирано Декември 26, 2012 от Evtim Djerekarov 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deks Отговорено Декември 26, 2012 Автор Share Отговорено Декември 26, 2012 Китарата е сглабяна от няколко ел. китари. Не е нищо особенно, просто много ме кефи и искам да я оправя, смених и струните, но ми се иска някой да я погледне. Целта ми е не да ми искат 200 лв. щот за 200 мога направо нова някаква да си взема, ако има някой желаещ да помогне ще съм доволен да се договорим нещо. Трябва някой по-разбиращ от мен да я погледне, защото не съм експерт.. Свирено е с нея обаче допреди 1 година и нещо, но след тва вися в мазето само и реших ся да я взема и да видя кво мога да направя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Декември 26, 2012 Share Отговорено Декември 26, 2012 Я си вземи една нова за 200 лева, какво мъчиш народа ... Ако нямаш, пусни тема за събиране на пари. Форумът е благотворителна организация, ако не знаеш. Ние се грижим за кефа на ослушващите се. Весели празници! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 26, 2012 Share Отговорено Декември 26, 2012 Щом не знаеш какво има да й се прави, най-добре ще е ако я дадеш на някой от твоя град да я погледне. Няма смисъл да я пращаш, само за поглеждане. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deks Отговорено Декември 26, 2012 Автор Share Отговорено Декември 26, 2012 Ами и аз на това се надявах някой от тук да пише, дето разбира повече от мен да я погледне... Ако имате някакво инфо за някой или нещо, защото аз знам само 1 магазин, но там не правели ремонти... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 26, 2012 Share Отговорено Декември 26, 2012 Снимки защо не публикуваш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deks Отговорено Декември 26, 2012 Автор Share Отговорено Декември 26, 2012 Ето линк Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Декември 26, 2012 Share Отговорено Декември 26, 2012 Твоята работа малко звучи като онзи дето звънял по телефона в железарския магазин и питал: -Имате ли пирони От там го запитали: -Какви пирони? А той отговорил: -Ей такива! Та ти дотук нищо не каза аджеба какво и е на тази китара.Нали ще свириш на нея?Хич ли нищо не разбираш?Как хората да ти помогнат като нищо не ги ориентираш? 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deks Отговорено Декември 26, 2012 Автор Share Отговорено Декември 26, 2012 Ами главно искам да види грифа, главата и ключовете как са. И да я настрой защото е с нови струни, аз горе долу видях как да оправя грифа, но не ми се рискува да не би да ги направя много неравно. Също така и електрониката да видим дали става за нещо още. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Декември 27, 2012 Share Отговорено Декември 27, 2012 Щом китарата не е скъпа какво толкова рискуваш.Главата какво да и гледа този майстор тя се вижда от пръв поглед.Ключовете като ги въртиш и те си личат как са - изтърват ли или не.За настройката какво имаш предвид?Екшъна или какво?Ако е да ти я настрои в строй то тогава не знам за какво изобщо пишем.Единствено намеса на майстор виждам ако ти е крив грифа и за електрониката.Но пък приятел аз не знам ти какво си очаквал след като си държал музикален инструмент в мазето 1 година.Това не подлежи на коментар вообще.Така че не знам какво да ти кажа.Най добре там в Търново си търси някой ентусиаст да ти помогне. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Svanio Отговорено Декември 27, 2012 Share Отговорено Декември 27, 2012 читав и евтин майстор - готин оксиморон 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 27, 2012 Share Отговорено Декември 27, 2012 (Редактирано) На първо място - като е сглабяна от няколко ел. китари - измери дали мензурата на грифа отговаря на позицията на бриджа на тялото. Пиши Guitar scale length calculator в нета, за да видиш как се смята, измери си разстоянията между прагчетата, между началото на грифа и 12-то прагче и между 12-то прагче и бриджа на тялото. Виж дали всичко е ОК. Редактирано Декември 27, 2012 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Декември 28, 2012 Share Отговорено Декември 28, 2012 Аз чак сега забелязах че има и снимки Тая китарка си е Орфейка от 80 те години и така както я гледам честно казано не си струва да инвестираш в нея пари за ремонт.По добре вземи си сабери за една друга.От форума можеш да си купиш много по-хубава и то на сносна цена. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 28, 2012 Share Отговорено Декември 28, 2012 (Редактирано) Така е - за да засвири приемливо, тази китара може и да изяде повече пари, отколкото струва една подобра китарка на старо. Само едни доста евтини адаптери биха излезли минимум 60 лв за два двойни. Отделно - плочка за адаптери, електроника, ключове. Ако приемем, че грифа е идеален(а сигурно не е), Само адаптери, ключове и електроника са ти над 100-110 лв(без труд). При това, говорим за компромисен външен вид... Може да се върже и над 200, ако трябва да е както трябва. Ако трябва да е за по-малко пари, трябва да разчиташ на последователност от късмети. Редактирано Декември 28, 2012 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts