blr Публикувано Декември 25, 2012 Share Публикувано Декември 25, 2012 Весела Коледа на всички! Става въпрос за следното: Бих желал да добявя един контрол на усилването между изходите на звуковата карта и входа на активните си монитори. Мониторите ми имат усилване, но е на гърба и е на всеки поотделно. Иска ми се да имам хардуерен контрол за усилването на двата монитора едновременно. Преди да се юрна да търся хубав аудио пот, бих искал мнението на специалистите, дали въобще такъв пасивен контрол е удачно решение на избраното място и ако не какво по-удачно решение може да се препоръча. Благодаря предварително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Декември 25, 2012 Share Отговорено Декември 25, 2012 (Редактирано) Отдавна се каня да публикувам решение за подобни случаи, но все не остава време... Не е удачно да се използва пасивно регулиране, защото влиянията на кабелите може да се окажат крайно неприятни. Затова е необходимо да се осигурят правилни условия за предаване на сигнала - ниско изходно съпротивление, балансиран изход и вход...Такива ми ти работи. Освен това комбинирането с усилвател за слушалки допълва системата за контрол, за да може лесно и качествено да се сравняват двата вида прослушване. Редактирано Декември 25, 2012 от Parni_Valjak 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Януари 3, 2013 Share Отговорено Януари 3, 2013 Сложи си един стерео логаритмичен потенциометър 10 килоома. Надали мониторите са надалече. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts