Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

За мен барабаните са хоби.Причината е че със стила музика който исках да свиря в Бъл-ия пари не се правят.ОСОБЕНО С ТОЗИ РЕНЕСАНС НА СЕЛЯНИЯТА В МОМЕНТА.И все пак добре че поне има хора като вас да си лафим в този форум. :)

Отговорено

Музиката като цяло в Българие е само хоби. Да си изкарваш пари с музика е най трудната професия в нашата татковина. Да изхранваш семейство пък с това... трябва да имаш доста богата жена/мъж :) .

Отговорено

Според мен пък може и да стане професия в близките години. Специално от 2006-та почвам да наблюдавам едно раздвижване, сигурно заради влизането в ЕС. Не знам... но се надявам поне де. Ето - открива се някакво ново музикално у-ще. Интересно ми е дали ще е сериозно и дали има бъдеще в него. htтp://nsmb-bg.com/ Да видим... А хобито няма спор, въпросът е дали ще може да стане И доходна професия, а не само подигравка с музкантите.

Отговорено

Еми като цяло е така. Но аз лично не виждам нищо лошо в това. Човек просто има нужда от малко повече организация и да не се занимава с глупости и е възможно да свири сериозно в група и да си бачка няква друга работа за да "храни къщата".

Отговорено

Пичове аз всьшност си искарвам хляба само с барабаните(музика), но признавам,че все по-трудно става ! Прави сте обаче, че има раздвизжане последно време ! Мисля ,че всички заедно можем да помогнем за спиране на ''селянизацията'',като постоянно показваме на околните хубавата музика ! Много се обнадеждих на концерта на Ал Жеро в София,кьдето вьпреки че билетите бяха по 40 лв ,зала 1 бе препьлнена ! Ами Депеш, а Рамацоти?!! Народа има нужда от добро искуство и това вече е явно.

Музиканти от всички страни обединяваитесе на похот срещо селянията !!!

Отговорено

Една малка част се хранят донякъде от музика, докато друга съвсем малка част от тази малка част се хранят добре. ;) Но определено за някои стилове няма хляб и няма и да има, защото и оттатък е така. Преди години ми преведоха едно интервю с Тико Торес в дръм спешъла на "Метъл Хамер". В него той казва, че е много погрешна представата, която е създадена за известните музиканти, като подчертава, че от продажба на плочи, дискове, касети и от концерти не се печелят почти никакви пари. "Погледнете листата на взелите участие в албума на обложката или имената, които се изреждат на екрана ви след концерта. На всички тези хора трябва да се плати, а всяко мероприятие е с разчетен до цент бюджет", казва Торес. В същото интервю той споделя, че главния му доход е от студио за запис на музика към рекламни клипове, а колегите му печелят от аранжименти, композиция, филмова музика, реклами и т.н. С една дума - яко бачкане. Онези оттатък са доста стиснати, ако не повече и от нашите. ;) Златното време на 70-те отмина и много хиени правят гуша на чуждия гръб. Така че хоби или професия, свиренето си зависи от отношението, старанието и времето, което всеки от нас отделя за него. И мисля, че това не е загубено време, а напротив! За справка погледнете в кварталната кръчма и онези хора без интереси и с малко кръв в алкохола, с дебели лелки у дома, които спорят до посиняване на тема "Левски" или ЦСКА, или кой е в къщата на брадъра и кой са извърлили ('щото те си мислят, че лично изхвълят, ама съвсем лично, даже еднолично) Май е по-добре да посвириме, а момчета? ;)

Отговорено (Редактирано)

Като чета подобни тягостни мнения,верно ми се досвирва.Ама не какво и да е, а 20 минутен интензивен и брутален грайндкор в темпо 180 на 64-ини. Та да свАлим 3-4 килца.

Всичко това на нас ни е добре известно.Да не преговаряме често тая тема за да не изпадате в настроения като моето сега...... аре лЕгам. :rolleyes:

Редактирано от yakiya
Отговорено

за мен свиренето е също все ощте работа.

колкото за това 4е изпълнителите в днешно време непе4елели толкова от записи, ами голяма заслуга имат саитовете в нета които предлагат безплатно сваляне на песни4ки.А пък в България си е див пиратлък ако американците 4акаха да спе4елят от продажби на на дискове и касетки в Бг. до никаде нямаше да стигнат. :rolleyes:

Отговорено
За справка погледнете в кварталната кръчма и онези хора без интереси и с малко кръв в алкохола, с дебели лелки у дома, които спорят до посиняване на тема "Левски" или ЦСКА, или кой е в къщата на брадъра и кой са извърлили ('щото те си мислят, че лично изхвълят, ама съвсем лично, даже еднолично) Май е по-добре да посвириме, а момчета? :(

:)

Много вярно.

Аз също искам да добавя, че като цяло в културата ни музикантите имат доста неудобно място. Само се замислете за изрази от сорта на "музикант къща не храни": музикантите имат статут на доста заблудени индивиди. Вместо да фанат да изкарват големите кинти като си намерят няква добра работа, са се затворили по някви опушени мъзета и вдигат некви странни шумове, които за удобство наричат изкуство ...кокошките спряха да снасят! Аман и от изкуството! :) Тва е особен проблем за барабанистите предполагам като цяло, щото те не могат просто да се включат на слушалки и да жулят до 4 часа сутринта. Малко им е по сложно на тях.

Това е моето усещане за нещата, но аз по принцип не съм и безпричинен оптимист, така че някой ако има друго мнение feel free.

Отговорено

6то бе специално с барабани много по лесно могат да се изкарат пари отколкото с китара или друг инструмент отижате в некоя 4алга дискотека и за една ве4ер сте се прибрали с 200 лева кво се оплаквате питате ли ги китаристите например колко труд полагат и накрая ни6то

Отговорено
6то бе специално с барабани много по лесно могат да се изкарат пари отколкото с китара или друг инструмент отижате в некоя 4алга дискотека и за една ве4ер сте се прибрали с 200 лева кво се оплаквате питате ли ги китаристите например колко труд полагат и накрая ни6то

laughter in the hall :unsure: