Rust Публикувано Януари 21, 2005 Share Публикувано Януари 21, 2005 (Редактирано) Здравейте всички ползващи и записващи с Kx Драйверите за Creative ... ето една нова програма , модификация на оригиналната подходяща както за свирене в реално време през ASIO , така и за записи , а вече и за слушане на музика и всякакви НЕ line-in звуци ето и накратко какво е различното от оринигалната програма - премахнат звук от лайн ин в WinMM (това е за свиренето в реално време , за да не се чува и натуралния звук заедно с този с VST ефектите ) страничен ефект - няма да чувате лайн-ин ако не сте включили мониторинг на някой АСИО канал (в Cubase или Nuendo). Премахнат е и неизползваемия (според мен) Стерео Хорус .... за сметка на който вече има хардуерен 10 band EQ , та без да пипате странични еквилайзери (на winamp примерно) винаги и навсякъде (в програмите за звукозапис пр.) ще си чувате звука който примерно след export-а ще се чудите как ли ще звучи в winamp(тъй като там има EQ) ... идеята е да не слагате никъде EQ и да се чудите просвирено с друг плейър как ли ще звучи ... а да се ползва един еквилайзер НАВСЯКЪДЕ ! ето и файл за директен импорт Kx by Rust v2 . препоръчвам ако го използвате след това да пипате само DSP секцията на драйвера и оттам да си бъзикате к'вото ви трябва вместо от Кх Mixer. От там се настройва и еквилайзера enjoy .... надявам се да ви свърши работа едит - чакам всякакви коментари , въпроси, идеи как да стане още по-добре ... и request-и ... ако на някой му трябва нещо по-различно Редактирано Януари 21, 2005 от Rust Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Януари 21, 2005 Share Отговорено Януари 21, 2005 (Редактирано) Брао, пич Ама според мене знаеш ли каква е хавата? Да имаш само един пресет с обща цел - филми, уинамп, прочее; и няколко специализирани. Освен това - пролог и епилог смучат Да постна ли някой мой пресет? Редактирано Януари 21, 2005 от Glacierise Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rust Отговорено Януари 21, 2005 Автор Share Отговорено Януари 21, 2005 поствай ми к'во чакаш :Р аз съм се опитал да направя всичко в 1 ... да не се сменя преди гледане на филми и дъра бъра все пресети .... не е удобно много много ... иначе е по-добре .... то ясно забравил съм да кажа ,че пресета е за 4 колони ... при 5.1 и повече не знам дали ще се справи .... просто толова ползвам аз и не съм се и замислял всъщност за повече дали ще бачка ....... не че е някъв проблем ако не бачка да се направи де но Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Януари 21, 2005 Share Отговорено Януари 21, 2005 A междувременно некой мое да ми обясни кво прави XRouting, че не можах да сгрея Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rust Отговорено Януари 21, 2005 Автор Share Отговорено Януари 21, 2005 A междувременно некой мое да ми обясни кво прави XRouting, че не можах да сгрея еми то си е един вид хъб ... т.е. нищо конкретно (поне така си мисля ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Януари 23, 2005 Share Отговорено Януари 23, 2005 (Редактирано) Ей ви на един пресет, ориентиран към китарата. Освен нея има и уейв и миди, но нищо друго Самият пресет можете да свалите от ТУКА. Малко коментар: Сегашните настройки на пресета са по мой вкус и с моята техника, но можете да си ги нагласите както ви кефи. Можете да добавите един нойзгейт - аз си имам на китарния процесор, и затова го вкарвам още там. Използвал съм PROFX плъгините за вход и изход - по-добре работят, по-прегледни са и не изискват да използваш КХ миксера. Забележете паралелното включване на ривърба и тубсаунда - нивата им и нивото на сухия сигнал се контролират от миксера горе. Според мен това е по-добрия начин да се наредят ефектите (па може и само аз да си мисля така, обаче има мнооого предимства ). Забележете също така, че еквиалайзера е СЛЕД dynamics processor-а - за да не бъдат корекциите му неутрализирани. Редактирано Януари 23, 2005 от Glacierise Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rust Отговорено Януари 23, 2005 Автор Share Отговорено Януари 23, 2005 юбу юбу ше си го сваля ... един въпрос - как преименуваш src-тата ? че да си стане по-прегледно щото аз пробвах веднъж ,ма нещо не сполучих :Р п.с. тая тема уеко ми се струва че само за 2мата представлява интерес ... та ако има и други фенове да се обаждат да знаем занапред да я продължаваме ли ... има ли смисъл Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rust Отговорено Януари 23, 2005 Автор Share Отговорено Януари 23, 2005 виж аз малко го преправих ,както на мен би ми харесало повече ... просто идейка. разликите : - стерео изхода е от rear out - той е значително по качествен ! затова и в миксера ако си забелязъл по дифоулт е цъкнато swap на изходите - записващата верига съм я пуснал през ASIO накрая ... ако не ползваме ASIO-то то тогава за к'во са ни Kx Drivers - имам и една последна "забележка" която не съм сигурен дали съм прав ,но нека си кажа тоя EQ на веригата на записа по-скоро бих го сложил на веригата на wave-а , за да се записва "чист" звука ... след което EQ да се прави от програмата дето се записва и като пробваш как звучи да минава през вече сложеното EQ на wave-a та да добиваш представа как ще се чува на друго място където ще има EQ примерно от winamp Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Януари 23, 2005 Share Отговорено Януари 23, 2005 Ми глей сеа, еквиалайзера е сложен там, за да можеш да си бъзикаш звука на китарата. А аз на уейва гледам никакъв еквиалайзер да не слагам. Въобще - никакви еквиалайзери по пътя до мене, защото това променя звука, и като миксираш нещо, после на друго място звучи като нищо общо А за АСИО-то си прав. Само дето можеше да включиш и другия канал А тва за задния аут не го знаех, благодаря! А преименуването е лесно бе - в контекстното меню (с десния бутон) има rename Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rust Отговорено Януари 23, 2005 Автор Share Отговорено Януари 23, 2005 (Редактирано) хаха верно ,че имало ринейм бе ... аз къде ли дет не трябва не базиках да го търся 10х за EQ-то ... има някаква логика в това което казваш , но има и един бъг че все пак ти няма да ползваш EQ и ще си направиш звука на китарата какъвто го харесваш без EQ (т.е. със ,ама ме разбра к'во искам да кажа) и като идеш другаде някъде ..... и оп като пича има EQ и ... я звукне я не така че по-добре звука да си е малко по-raw според мен , щото почти всеки ползва EQ .... поне аз като слушам студийни записи сякви така звучат ... без EQ raw някак .. не добре е саунда ... като сложа EQ ммммм едит - забравих за АСИО-то ... еми и да го вържа другия то там вече е асио 1 т.е. следващото .. та там просто си е така ... и да го вържа другия се тая ... пробвай и ше видиш Редактирано Януари 23, 2005 от Rust Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Януари 23, 2005 Share Отговорено Януари 23, 2005 Eee пич, за EQто не си прав. Щото за какъвто и EQ да го нагласиш, секи може да си сложи различен А като напраиш звука за некое EQ, на другите няма да звучи. Така че - направи си го да звучи на flat, па после който го кефи - да си го бърника, секви идиоти има Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rust Отговорено Януари 23, 2005 Автор Share Отговорено Януари 23, 2005 Така че - направи си го да звучи на flat, па после който го кефи - да си го бърника, секви идиоти има Е нали т'ва казах и аз ! ето цитат от горния ми пост : "така че по-добре звука да си е малко по-raw според мен , щото почти всеки ползва EQ .... поне аз като слушам студийни записи сякви така звучат ... без EQ raw някак .. не добре е саунда ... като сложа EQ ммммм " Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Януари 24, 2005 Share Отговорено Януари 24, 2005 Окей де, разбрахме за какво иде реч Тия дена ше кача още един тарикатски сетъп Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Януари 30, 2005 Share Отговорено Януари 30, 2005 Има начин да се пуснат Audigy 2 ZS драйверите и софтуера на всяка карта от Лайв! насам. С просто пачване на драйвера/ъпдейтите. Работи перфект. Имам АСИО, работи както трябва, 2 мс. латенси и т.н. Не знам защо ми е да се мъча с тия КХ бози Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Януари 31, 2005 Share Отговорено Януари 31, 2005 Хахахаха Ми на първо време, щото можеш да се ебеш с DSP-то как ти кефне А ти гарантирам, че квото латенси изкарваш с криейтивските драйвери, с KX ше изкараш по-добро Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts