bratmito Публикувано Юли 20, 2006 Публикувано Юли 20, 2006 Преди време попаднах на тези AMP емулатори .Някой правел ли е някой от тях и как звучат?Интересува ме по-специално JCM800 емулацията.Аз си направих Dr.Boogey обаче честно казано на мен не ми хареса особено,но пък един приятел много му се накефи. Цитирай
wessy Отговорено Юли 21, 2006 Отговорено Юли 21, 2006 какво е Q1, Q2 .. че не ми стана ясно от схемата ... Цитирай
Gregg Отговорено Юли 21, 2006 Отговорено Юли 21, 2006 Имам сглобен Dr. Boogey с оригиналните транзистори J201, обаче като го пуснах първия път хич не ми хареса - явно някъде има грешка, защото слушах семпли на други, които са го правил и звучеше ОК. Както е известно полевите транзистори /дори от един и същ вид/ се различават по параметри и понякога трудно се вкарват в режим. Засега съм го оставил настрана, защото работя върху други неща, но някой ден ще се заема и с него. Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 22, 2006 Отговорено Юли 22, 2006 Boogey-а съм го правил и при мен рабореше добре ето как изглежда честотната му характеристика при мен. Цитирай
ditronix Отговорено Юли 22, 2006 Отговорено Юли 22, 2006 Дайте линк към принципните схеми,ако има някой такъв.Така може да се сглоби нещото,може да тръгне,може и да не тръгне.Има един куп тримери,трябва да се докарат разни неща с тях. Цитирай
Gregg Отговорено Юли 22, 2006 Отговорено Юли 22, 2006 АЧХ-то изглежда точно по вкуса ми, само че при мен нещо високите ги няма. Схема: http://geocities.com/electrictabs/dr.boogey.png Цитирай
bratmito Отговорено Юли 22, 2006 Автор Отговорено Юли 22, 2006 След като мине през спийкър симулатора високите изчезват и звука става доста глух и басов.А тея потове за MID и Bass имам чувството че са сложени само за окраса,защото разликата в звука на 100% и на 0 е минимална. A за JCM800 симулацията няма ли някой да даде мнение Nikifena с каква програма снемаш АЧХ-то?И ако не е проблем ще те помоля за някакъв семпъл на Dr.Boogey през кондор спикър сима за да сравня с моя.Ако не ти се занимава ще те разбера Цитирай
Gregg Отговорено Юли 22, 2006 Отговорено Юли 22, 2006 Нека малко да се уточним. Аз говорех за звука на Dr. Boogey включен към китарен /лампов/ усилвател. При мен тонкоректора си работи, но като цяло не "стърже" достатъно /високите ги няма/. За сравнение имам и BSIAB 2 и там имам повече гейн и кърти по-яко /двата филтъра накрая са махнати/, а доколкото съм чел коментари трябва да е обратното. Хората дори се оплакват от многото гейн причина за шум и микрофонии, а при мен няма такова нещо. Condor-а е друга тема за разговор. Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 bratmito : spectralab семпли нямам.. Цитирай
Recommended Posts