Jump to content
Българският форум за музиканти

Amp Emulators


Recommended Posts

Преди време попаднах на тези AMP емулатори .Някой правел ли е някой от тях и как звучат?Интересува ме по-специално JCM800 емулацията.Аз си направих Dr.Boogey обаче честно казано на мен не ми хареса особено,но пък един приятел много му се накефи. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам сглобен Dr. Boogey с оригиналните транзистори J201, обаче като го пуснах първия път хич не ми хареса - явно някъде има грешка, защото слушах семпли на други, които са го правил и звучеше ОК.

Както е известно полевите транзистори /дори от един и същ вид/ се различават по параметри и понякога трудно се вкарват в режим. Засега съм го оставил настрана, защото работя върху други неща, но някой ден ще се заема и с него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дайте линк към принципните схеми,ако има някой такъв.Така може да се сглоби нещото,може да тръгне,може и да не тръгне.Има един куп тримери,трябва да се докарат разни неща с тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като мине през спийкър симулатора високите изчезват и звука става доста глух и басов.А тея потове за MID и Bass имам чувството че са сложени само за окраса,защото разликата в звука на 100% и на 0 е минимална.

A за JCM800 симулацията няма ли някой да даде мнение :)

 

Nikifena с каква програма снемаш АЧХ-то?И ако не е проблем ще те помоля за някакъв семпъл на Dr.Boogey през кондор спикър сима за да сравня с моя.Ако не ти се занимава ще те разбера :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека малко да се уточним. Аз говорех за звука на Dr. Boogey включен към китарен /лампов/ усилвател. При мен тонкоректора си работи, но като цяло не "стърже" достатъно /високите ги няма/. За сравнение имам и BSIAB 2 и там имам повече гейн и кърти по-яко /двата филтъра накрая са махнати/, а доколкото съм чел коментари трябва да е обратното. Хората дори се оплакват от многото гейн причина за шум и микрофонии, а при мен няма такова нещо.

Condor-а е друга тема за разговор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.