Jordan_J Публикувано Ноември 19, 2012 Share Публикувано Ноември 19, 2012 В настоящата тема ще постна малко снимки "преди / сега" на един стар 4х12 кабинет, на който исках да му се смени професионално толекса и ъглите. Причината да пусна тази тема е, да се сравни с други аналогични мероприятия, поствани в близкото минало от други съфорумци. Държа да почертая, че МЕСА кабинетите са най-трудни за re-wrap, понеже толекса е много особен, а ъглите са от естествена кожа (!!) и изобщо не са формовани в ъгъл, а са изрязани малки тригълници, с които вие трябва да се оправяте после Много държах всичко да стане професионално, и за тази цел поръчах оригиналния "МЕСА" толекс, оригинални кожени ъгли и пинове за тях директно от фабриката на МЕСА! Не се заблуждавайте, че са ми излезли много скъпо - на практика ми излезе по-евтино, отколкото ако бях поръчал от някой друг сайт. Номера е, да им се примолиш и да ги навиеш да ти пратят Меса ъгли (от естествена кожа) няма НИКЪДЕ, освен от фабриката. Не проверявайте, месеци наред съм търсил и проверявал ... И тъй - кабинета изглеждаше така в началото, преди смяната на толекса - тотално надран и с накъсани ъгли ... Поръчаните части и толекс изглеждаха така: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Ноември 19, 2012 Автор Share Отговорено Ноември 19, 2012 След свалянето на оригиналния толекс, резултатът беше този: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Ноември 19, 2012 Автор Share Отговорено Ноември 19, 2012 Благодарение на сръчните ръце на @Rado54 от форума :godbless: , резултатът е този: 9 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Ноември 19, 2012 Автор Share Отговорено Ноември 19, 2012 (Редактирано) След като видя снимките, Michael Taylor от MESA Boogie ми написа: "Wow! Nice job- definitely one of the best customer re-wraps I have seen. That is NOT an easy task! Congratulations." Още веднъж - огромно благодаря на @Rado54 !! Редактирано Ноември 19, 2012 от visiondann 6 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockfire Отговорено Ноември 20, 2012 Share Отговорено Ноември 20, 2012 Брей....,тц...,тц..,като нов изглежда ...,кой ще черпи сега? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Trysth Отговорено Ноември 20, 2012 Share Отговорено Ноември 20, 2012 Браво на колегата, перфектно се е справил. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 20, 2012 Share Отговорено Ноември 20, 2012 Ще изкара още 100 години! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vaxo Отговорено Ноември 20, 2012 Share Отговорено Ноември 20, 2012 Изглежда като, току що излязъл от завода. Майстора си знае работата. Честито Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mar4enko Отговорено Ноември 20, 2012 Share Отговорено Ноември 20, 2012 Понеже и на мен се отвари нещо подобно искам да попитам : - какво лепило си ползвал; - колко време можеш да работиш преди да се втвърди; - на един път ли сте го лепили или на няколко паса; А кабинета е префектен !!! Поздрави ! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Ноември 20, 2012 Share Отговорено Ноември 20, 2012 Браво момчета ! Адмирации за търпението, маниащината и безукорната работа ! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Ноември 20, 2012 Автор Share Отговорено Ноември 20, 2012 Благодаря на всички за отзивите! Резултата наистина е адски добър и съм напълно удовлетворен. Но искам да напомня - не съм аз, който е правил re-wrap-a. По всички технически въпроси се обръщайте към колегата от форума @Rado54 - той ми го направи. Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tatkoogi Отговорено Ноември 20, 2012 Share Отговорено Ноември 20, 2012 Поздравления! Прекрасна работа! Един въпрос - кое е особенното на толекса? П.П. Възхищавам се от начина по който се отнасяш към апаратура и инструменти! 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Ноември 20, 2012 Автор Share Отговорено Ноември 20, 2012 ^ Ами особеното му е, че е много тънък. Във фабриката го лепят със много тънък слой лепило. Когато се лепи с магазинско конвенционално лепило, и понеже толекса не е много дебел - рисковете от подутини се увеличават в пъти. От майстора разбрах, че "Маршал"-ските толекси се работят в пъти по-лесно. Аз нищо не мога да кажа, понеже нищо не разбирам от това Както се отнасяш към инструментите си - така и те се отнасят с теб )) Благодаря за отзивите! Поздрави! 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Ноември 20, 2012 Share Отговорено Ноември 20, 2012 Браво, поздравления за инициативата и за качественото изпълнение! Като меса-юзър е полезно да знам какво ме чака ако се накъса т.нар. толекс ( дори не знаех че така се казва досега). 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rado54 Отговорено Ноември 21, 2012 Share Отговорено Ноември 21, 2012 Имаше запитване за лепилото - ползвам на Хенкел лепило за кожа. Искам да предпазя някой, който иска да се пробва да внимава с лепилото, кожата се раздува от него .За българска кожа не гарантирам че ще стане, не съм работил с такава и мисля че самото лепило я разяжда.Аз работя по принцип със маршалска оригинална и със нея няма проблем. Лепилото трябва да се остава да съхне 10 тина мин и тогава се опъва и притиска добре. И на открито или добре вентилирано помещение-може да се надишате и дрогирате! Лепя го на веднъж-иначе ще отиде една седмица И БЛАГОДАРЯ ЗА ХУБАВИТЕ ОТЗИВИ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts