ProjectHamsterdam Отговорено Януари 20, 2005 Автор Отговорено Януари 20, 2005 Мисля че открих: оттук е взета схемата Ето схемата за Ibanez RG 450 - от '94та година е, но мисля че е същата като твоята. Там нещата са свързани по по-малко друг начин. Май това скупчване е проблемът, защото тук не са заедно двата проводника, а единият отива в ключа нейде си. Иначе спойките са солидни като бетон. Не е там проблемът. Утре отивам да си купя 30W поялник, че да не орезиля нещо и се хващам на работа. Благодаря за помощта. Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 20, 2005 Отговорено Януари 20, 2005 Ам у нас оти не бръмчеше бря :think: Цитирай
pacman Отговорено Януари 20, 2005 Отговорено Януари 20, 2005 Аз ич не съм доволен от фендерските потенциометри За 13 лв. изобщо не си заслкужава разликата. Поне тези които имам съскат като ги въртиш, не вървят много гладко, абе не ми харесват изобщо. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 20, 2005 Автор Отговорено Януари 20, 2005 (Редактирано) Щото свириш много чисто (с малко дисторшън) и май остана незабелязано. И аз не забелязах шумът да достига такива висоти като у нас, ама то докато не се разцъка както трябва китарата не може да се каже. Пък и ти толкова се кефеше на DiMarzio-то, че беше грехота да те откъсвам от твоята китара. Абе здраве да е, ще се оправи. Хем ще понауча това-онова. ПП: Въпреки че тая схема много странна ми се вижда нещо. :think: Най-малкото моят ключ е различен от този. ПП2: Ще чакам потенциометрите на DiMarzio тогава. 10х pacman Редактирано Януари 20, 2005 от Mu3epHuK Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 20, 2005 Отговорено Януари 20, 2005 чудя ви се на акъла, как може да давате по 15 лева за някъв пиклив потенциометър ??? отиди в comet.bg има ги и в пловдив, в капана потенциометрите са по 1 левче някъде, и не си мисли, че тези на фендер или на не знам си кой са нещо повече. Прост потенциометър, ама за наивници дет имат пари и си мислят че ще е по добре. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 21, 2005 Автор Отговорено Януари 21, 2005 Нищо няма да сменям тогава... Ще разпоявам и запоявам докато получа чист звук без хъм и това си е. Само нерви да ми останат. Цитирай
assoass Отговорено Януари 21, 2005 Отговорено Януари 21, 2005 чудя ви се на акъла, как може да давате по 15 лева за някъв пиклив потенциометър ???отиди в comet.bg има ги и в пловдив, в капана потенциометрите са по 1 левче някъде, и не си мисли, че тези на фендер или на не знам си кой са нещо повече. Прост потенциометър, ама за наивници дет имат пари и си мислят че ще е по добре. Евалата, Фенче!Типично доказателство съм аз! За пореден път слушайте Фенчето, щото ыой знае как стават работите.Та от тея същите комет електроникс си купих 2 потенциометъра от по 80ст или нещо подобно беше (ПАК ПО ИДЕЯ НА НИКИФЕНА)>>>>не шумят,връткат и доста мазничко.... Верно за кфо ша си давате парите за некфи Фендерски- мендерски,та тфа са повече от 10 лв само за 1 кирлива врътка.Аве нека тея от музикалните магазини си ги продават на тая цена.....цена за балъци Евала Фенче, по-гоу ем от теб нема Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 22, 2005 Автор Отговорено Януари 22, 2005 Здрасти пак, хора. Значи след малко презапояване и човъркане из китарата ми установих, че шумът не се дължи на лоши спойки или неправилно свързване. Първо пробвах да вдигна заземяването на двойния адаптер, да не би да се е получил някой ground loop и шумът да е оттам (защото имам сходни симптоми - при ground loop се описва шум от порядъка на 50Hz, породен от протичане на ток по веригата на заземлението). След това обърнах фазата, за да видя дали шумът не е от това, но звукът отслабна значително, а самият шум не помръдна. Накрая върнах всичко както си беше преди (като се уверих че спойките са стабилни) и сега звукът е back to normal, шумът също. Преди да започна работа по китарата направих една схема (за да се подсигуря), в случай че нещата се объркат и трябва да върна всичко обратно както е било. Малко по-различна е от другите схеми, които намерих в Интернет. Прилагам я и тук: схемата Кондензаторът е 47 нанофарада (0.077 микро). (10х Nikifena) Моля, ако някой вижда нещо нередно в тази схема, което да причинява шума нека каже, аз не мога да измисля нищо повече. Явно след време ще я нося на преглед, но дотогава ще карам с шум или много noise gate. (което дразни, защото заради шума отрязва и дължината на тона) Благодаря на всички за мненията и помощта. ПП: Намерих ги тези Комет Електроникс, ако се наложи да пазарувам за чаркове вече знам откъде. Цитирай
Recommended Posts