Parni_Valjak Публикувано Ноември 16, 2012 Публикувано Ноември 16, 2012 Отдана не съм представял неща, които съм правил. Понасъбраха се разни произведения, и едно по едно им идва реда да получат публичност. Това е едно изделие по поръчка, с изисквания които го отличават от подобни. Захранването е ниско-профилно, с оглед на мястото за инсталиране. За целта е изработен нископрофилен трансформатор, с нестандартна геометрия. Необходимостта от много на брой вторични намотки поставя допълни изисквания към конструкцията с оглед на компактността на трансформатора Има 10 галванично отделени изхода. Няма комбинации, които да не са разделени. Първият е за 18 волта, следващите 8 са за 9 волта и последният е за 12 волта. Първите 5 са за ток до 100mA, следващите 4 са за 200mA, а последният е за 500mA. Всеки изход има по два индикатора - жълт за наличие на напрежение в изхода и червен, който свети, когато по някаква причина е прекъснал съответният защитен предпазител. Последният е необходим, поради различията на защитното ограничение в стабилизаторите и максималният допустим ток на съответната намотка в трансформатора. С други думи е помислено за дуракоустойчивостта на изделието. Изходите са изведени на многополюсен самозадържащ се съединител, за да няма грешки при свързването и да се елиминират прекъсвания, характерни за цилиндричните съединители, стандартни за ефектите. От другата страна на кабелите разбира се няма как да се елиминират споменатите съединителчета, поради съвместимостта си с ефектите. От долната страна закрепването става с ленти Велкро, както се прави за ефектите. 9 Цитирай
jabs Отговорено Ноември 16, 2012 Отговорено Ноември 16, 2012 Страхотно изглежда ! Честито да е на собственика 1 Цитирай
tzolov Отговорено Ноември 16, 2012 Отговорено Ноември 16, 2012 С много завист за корпуса и трафа ... абе хора стига сте ме дразнили с поръчкови трафове и готини решетки бе Стандартните 5.5/2.1мм букси са калпави само когато са китайски , аз ползвам едни японски ( 3 пари парчео пластмасата е доста по яка) спестява се риска от късане на преходните кабелчета ... там и някви спойки ли са наставяни с тез термошлаухчета ? Пък и мяза на някво компютърджийско нещо с тоз конектор ... Ако идеята е била да е изход с отделни проводници редичка лустър-клеми би подхождала повече (индъстриъл луук ) А и тез винтове трябваше да са черни ! Толко дизайнерки критики от мене ( едни винтове и атехикс конектор само) , но останалото изглежда толкоз добре че нямаше да мога да спя ако не намеря някое кусурче Поздрави ! Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Ноември 16, 2012 Автор Отговорено Ноември 16, 2012 (Редактирано) Ако клиента пожелае, ще му поставя винтове от слонова кост ... Що се отнася до трафа... сам си го правя - от проектирането, през конструирането, навиването, сглобяването, дори втулките с които се закрепва на дъното струговам... В дадения случай при височина 9 mm, втулките имат две резби - М4 и М3 от двете страни, за да се съгласуват с болтовете М4 на трафа и с фрезенковите М3 за дъното. Както се казва, имаш крава, пиеш млеко... ПП. Няма спойки по съединителя! Термо шлаухите са за отделяне/групиране на проводниците на отделните канали. А лустерклема не би дала възможност за отделяне на двете части на съединителя...освен, ако не си мазохист. ППП. Да не забравя, и макарата на трафа е custom решение Редактирано Ноември 16, 2012 от Parni_Valjak Цитирай
tzolov Отговорено Ноември 19, 2012 Отговорено Ноември 19, 2012 За макарите и втулките съм те признал , ама я дай снимка на трафа ( винаги са ме радвали нестандартни и нископрофилни и подобни чаркове), мотането на бобини си е истински стар майсторлък и не е работа за мързеливи/непохватни итн. ора ! Според тоците и броя на намотките мога да предположа че първичната и вторичните са с еднакъв проводник ? Има клеми от две половинки , тази с винтовете е подвижна: http://store.comet.bg/bg/Catalogue/Product/2629/ Има и такива с лостче: http://store.comet.bg/bg/Catalogue/Product/2626/ Аз пък си тормозя клиентите да е по начина дето преценя за по-удачен или нещо компромисно ... е зависи и от $-те де )) Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Ноември 20, 2012 Автор Отговорено Ноември 20, 2012 Нямам снимка на трафа. Нарочно. Нямам намерение да давам достъп до мое know-how... Достатъчно работя про боно за форума, за да правя и това. Ако някой се нуждае от моята квалификация, е добре дошъл. Вратата се отваря с коляно, защото ръцете са заети да държат торбите ... Що се отнася до предложението за клемите... прочете ли какви са съображенията ми, още в първия пост? Ще поясня пак - "многополюсен самозадържащ се съединител, за да няма грешки при свързването". Тези модели, които предлагаш, не съм виждал в двуредов вариант 10х2, нито едноредов 20 (ако има такъв ще трябва да се вади с две ръце)... И какво, ще сложим поредица от отделни съединители, така, че да може да се разместват и да се объркат различните изходи и да гръмне я някой предпазител, я някое ефектче? А пък конкретните ефекти за които е правено захранването, случайно са достатъчно скъпи, за да си играем на тука има, тука няма. Та така, рапорт даден... 3 Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Ноември 20, 2012 Отговорено Ноември 20, 2012 (Редактирано) Ето един, който според мен е по-красив от ATX: http://www.tme.eu/bg...vity/213300-1/# Обаче е доста пипкав за правене... Е един по-лесен http://www.tme.eu/bg/details/centr-224/syediniteli-centronics/# Редактирано Ноември 20, 2012 от Петьо Бояджиев Цитирай
7thString Отговорено Ноември 20, 2012 Отговорено Ноември 20, 2012 Ако става въпрос за външен вид, според мен най-яко ще изглежда с онези кръгли индустриални щепсели подобни на multicore конекторите Ей такова 1 Цитирай
tzolov Отговорено Ноември 20, 2012 Отговорено Ноември 20, 2012 (Редактирано) Петьо , тез конектори са още по-компютърджийски , едното е стар модемен стандарт другото е "мфенол-центроникс" с 24 пина като за ИЕЕЕ-488/ХПИБ/ГПИБ интерфейс Атехикса е по-удачен , вярно забелязах сега този предпоследния ред от поста ти , ама възможностите за грешка откъм страна на ефектите остават ... няма нужда да коментирам чер съм си блъскал главата с подобни работи ... та за сигурно смятам връзването на всяко захранващо кабелче към корпуса на съответния му ефект. Атехикс буксата с повечко сила може да бъде обърната наопъки или изместена на съседен пин ... Повечето клеми са направени да могат да се наставят , не е проблем да се залепят а и този разделяем модел го има с до 24 пина , това че ще се крепи здраво не е проблем а предимство Ако кабелчетата са с отделни буксички то при грешка и от двете страни няма да има поразия ( сещам се за оня стар програмистки виц). п.с. 7стринг , тез кабели на жаргон се наричат "пъпна връв" ( както и кабела м/у скафандъра и космически кораб) има военен стандарт за тез конектори - номера му е 5015 , все пак това захранване не е самолет или аудиофилистичност някаква Редактирано Ноември 20, 2012 от tzolov Цитирай
7thString Отговорено Ноември 20, 2012 Отговорено Ноември 20, 2012 Казвам, че ще изглежда яко така като каза военно, Валяка може да му удари една зелена боя и ще добие съвсем автентичен вид ATX конекторите имат един минус, че не са предназначени често да се вадят и слагат - и след време тръбичките, в които влизат пиновете се поразхлабват, но това е при повече ексцесия от необходимото В крайна сметка важното за едно такова устройство е да не се чува Ако не внася никакви "цветове" в ефектите около него и включени в него, значи е перфект Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Ноември 20, 2012 Отговорено Ноември 20, 2012 Конекторите иначе ги знам какви са и за какво са, съвсем целенасочено ги потърсих. Че са компютърджийски - да такива са, по моя вкус просто са по-красиви външно /при същата функционалност/. Лично мнение. Все пак инж. Манов си е решил казуса вече. @7thString - на това чудо конектора му има по-голям диаметър от височината на цялата кутийка Предполагам и няма изискване захранването да се ползва в тежки метеорологични условия - под вода или в открития космос например 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 25, 2012 Отговорено Ноември 25, 2012 Може би нй-китарджиско би било просто с десет букси(може и повече, ако се изисква да има различни типове конектори на един и същи изход), като всеки ефект се включва посредством отделно кабелче. Но и така е добре, стига човек да не е твърде наясно с факта, че конекторът е от ATX захранване - мисля, че този факт се набива на очи само за знаещите. 1 Цитирай
tzolov Отговорено Юли 31, 2013 Отговорено Юли 31, 2013 "стига човек да не е твърде наясно с факта, че конекторът е ОТ ATX захранване - мисля, че този факт се набива на очи само за знаещите." - то трябва човек да е пълен далтонист за да не забележи - с тези дваесе шарени телове ... е пак е по-добре отколкото да е отишло на бунището. Цитирай
jabs Отговорено Юли 31, 2013 Отговорено Юли 31, 2013 (Редактирано) Като потребител на захранването, да взема да отговоря с цитат от 7ThString: "...В крайна сметка важното за едно такова устройство е да не се чува Ако не внася никакви "цветове" в ефектите около него и включени в него, значи е перфект..." Пробвал съм още две подобни захранвания. И двете бяха ама мнооооооого секси. Малки, компактни кутийки, дизайн, блясък, баровски кабели.... марка да си е@е мамата. И шум. Като се приближа със Страта на половин метър от захранването... шум, плюс брум. Като включа педал на 12V до такъв на 9V.... пак шум (имам и клипове, които за малко да пусна в тубата, толкова се бях ядосал). Така че, избрах това ДА Е захранването което закачих отдолу, под педалборда ми, и което захранва десет ефекта с различен волтаж, абсолютно безшумно и крайно надеждно. Има и някои други предимства, но за тях ще открехна само хората които наистина се интересуват и не пишат просто за да си убият времето. А, и темата е от 2012. P.S. Дваесетте шарени телове си вършат добре работата. Аз съм китарен сноб и понякога робувам на марки и чужди мнения. В този случай, за мое щастие, не го направих, за което не преставам да се поздравявам. Редактирано Юли 31, 2013 от jabs 2 Цитирай
Recommended Posts