tenko12 Публикувано Ноември 8, 2012 Share Публикувано Ноември 8, 2012 Здравейте,свиря от скоро на пиано и имам едно малко клавирче Yamaha psr e313,което не ми е достатъчно вече,търся си нещо по-добро с по реален звук и по хубави ритми.В края на годината вероятно ще имам достатъчно пари да си позволя нещо добро.Така де,спрял съм се на Roland em 55,roland e50,korg pa 500 и като последен вариант(тъй като е най-скъп) Korg pa 800,ако може малко да ми помогнете в избора.Em 55 е добър но е старичък,и като цяло мисля че него ще си го намеря най-евтино 2-ра ръка,е50 също бих го намерил до 1000 лева втора ръка,но въпроса е дали не е по-добре да си взема па500 който вероятно ще е с 200 лева по скъп на старо и вероятно е по добър от тях,ако някой има опит с тези клавири нека даде мнението си и..Мерси предварително ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jordanil Отговорено Ноември 9, 2012 Share Отговорено Ноември 9, 2012 има нови нодели на Корг-много добри-разгледай ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soundcraft Отговорено Ноември 9, 2012 Share Отговорено Ноември 9, 2012 ...и не забравяй YAMAHA... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
richi Отговорено Ноември 9, 2012 Share Отговорено Ноември 9, 2012 Щом свириш на пиано за теб качеството на клавиатурата би трябвало да е на първо място. Първо си отговори точно на въпроса машина с каква насоченост искаш и тогава прави сметка за пари и т.н. Постави си ясни критерии какво трябва да има твоята машина. Клавиатура, звук, работна станция, семплер и т.н. Тогава ще е по-лесно да ти се препоръча нещо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tenko12 Отговорено Ноември 9, 2012 Автор Share Отговорено Ноември 9, 2012 Ами критерийте са ми тези:да има бленди с качествен,що годе реален звук,ритми със реално звучащи барабани,тъй като ще ми трябва за свирене на поп и джаз музика,а относно клавиатурата не ми е проблем да е с леки клавиши дори предпочитам с леки,защото съм гайдар и се опитвам и да свиря и народно на пианото(синтезатора ) и леките са по-удобни и това са общо взето Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Solas Отговорено Ноември 11, 2012 Share Отговорено Ноември 11, 2012 Казваш, че търсиш "работна станция", а изброяваш самосвирки. Явно не ти трябва уъркстейшън, а аранжор. Най-добре кажи какъв ти е бюджета и какви точно са ти изискванията - брой октави, казваш, че искаш хубаво пиано, но с меки клавиши и т.н. Изброй ги тези неща и ще е лесно да ти дадем съвет. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tenko12 Отговорено Ноември 11, 2012 Автор Share Отговорено Ноември 11, 2012 Явно не съм много наясно с определението за работна станция,самосвирка и аранжор..Ще го кажа така трябва ми клавир за свирене в заведение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aleks_stz800 Отговорено Март 18, 2013 Share Отговорено Март 18, 2013 Братчето ми на теб ти трябва само един клавир и името му е Корг па800 !!! Газвам го от опит, и на роланд сам дрънкал и на ямаха но когато взех Корг даже и слухът ми се промени вземаи Корг па800 !!! Ще останеш доволен! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Doctor Van Dark Отговорено Март 20, 2013 Share Отговорено Март 20, 2013 Цитирам музикант от форума ( dany ) който уточнява кое какво е (за обща култура): Клавир е немско понятие и се използва за клавишен музикален инструмент. Използва се като сборно наименование на различните видове клавишни инструменти. Синтезатор - уред (не само клавишен, защото има и китарни, пък и такива, които се ползват от барабанисти) който създава звук, посредством генериране и модулиране на някаква честота. За това и името е такова. В клавишния вариант се възприема като инструмент, който има възможност за изменение на редица параметри, които участват при синтезирането на звука. Самосвирка - жаргонно обръщение към клавир, който е снабден с автоматизиран акомпанимент - най-често барабани, бас и някакво подобие на китара или пиано. Rhodes Piano - създадено по подобие на пианото и начина му на възпроизвеждане на звука е чрез удар върху метална пръчка или пластина. Така създадения звук се улавя посредствам специални сензори, подобни на адапторите за китара и се усилва чрез електронна схема, като накрая се подава на линеен изход. Дигитално пиано - има за цел да симулира акустичното пиано като звучене и усещане на клавиатурата. Често конструкцията му наподобява тази на акустично пиано. Стейдж пиано - единствено се различава от дигиталното по различната конструкция(няма типичните за дигиталното стойка и педали) Workstation(Работна станция) - съчетава две или повече от възможностите на посочените видове клавиатури. Обикновено е снабден с електронно вграден уред, наречен секвенсер, който записва на писти отделни партии на различни инструменти. Може да притежава функцията sampler - възможност за запис на различни звуци и възпроизвеждането им с различна честота. Arranger - задължително има вграден секвенсер. Наподобява workstation с разликата, че не притежава възможностите на синтезатор т.е. използва собствени, предварително програмирани тембри и има минимална възможност за промяната им. Притежава и сравнително подробен набор от функции улесняващи обработката на изсвирения материал. Миди клавиатура - изпраща МИДИ сигнали или команди към други устройства. Няма възможност за собствено звузкоизвличне. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ПЕЙЧ Отговорено Март 20, 2013 Share Отговорено Март 20, 2013 Прегледай новите модели на KORG. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts