Jump to content
Българският форум за музиканти

Organ style, piano или graded soft touch keyboard

Sun123

Recommended Posts

Здравейте,

аз съм от онези досадни начинаещи, които си търсят евтин вариант за йоника/ синтезатор (още съм на етапа, в който не схващам има или няма разлика между тези определения), но да е като пиано:)

От прочетеното, успях да се спра на вариант за такъв - Yamaha DGX 200 или 230. Гледам на старо, защото дори не знам дали "детската ми мечта" ще издържи на усилията, мотивацията, усиления и продължителен труд, който е нужен, за да се научиш да свириш. Но, като всеки ентусиаст, иска ми се, като почвам - да имам хубав инструмент. Осново искам да звучи като пиано (разбрах, че няма как да се усеща като пиано:), да има хубав звук, а не неприятен електронен, дрънчащ звук. Слушах инструментите в клипчета в youtube и определено има разика между DGX и някакви като EZ 200 например и други, които забравих.

Без да навлизам в повече обяснения, че се отплеснах. Накратко искам да попитам - каква е разликата между трите описани в заглавието на темата клавиатури - organ style, piano и graded soft touch, защото именно като такива са описани съответно моделите на Yamaha ДГѝ 200/220 и 230.

Последното определение има ли общо с touch response-a, защото от това, което видях май и трите модела са с това?

Позволих си да споделя малко повече инфо, ако някой има желание и е вдъхновен да ме посъветва нещо повече в търсенето ми. като цяло - не ми се дават повече от 400 лв, а ако може наполовина, още по-добре.

И още нещо - има ли значение дали един инструмент е ползван 1 година или 6 години за качеството му или има знчение само начинът, по който е изпозлван?

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е в моята акватория, за да се обаждам, но може да помислиш за варианта качествена миди клавиатура и VSTi, с което може да постигнеш завидно добър звук, който предполагам, е резервиран иначе за доста по-скъпите хардуерни пиана :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям 7thString. Освен това може 76 клавиша да те ограничават (не знам какво ще искаш да свириш). Предлагам това: http://radoslavmusic.com/product.php?id_product=851 Влиза ти в бюджета (а кабелът ще ти е към 35 лева, поне моят бе толкова) и е 88 клавиша. Не съм свирил на него, но един приятел си взе наскоро и е доволен (също начинаещ).

Отделно има много хубави VST-та. Едно безплатно за пиано е http://www.supremepiano.com/product/piano1.html Можеш да си посвириш на клавиатурата на компютъра колкото да чуеш за какво става дума (има и качени демота).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове